2014. november 25., kedd

Heroes of Might and Magic V kódok (PC)


Ahhoz, hogy cheateket tudj használni a játék során, először meg kell nyitnod a "profiles" könyvtárban található "autoexec.cfg" fájlt (szerepelhet még "GAME_FOLDER/profiles/autoexec_a1.cfg" vagy GAME_FOLDER/profiles/start.cfg néven) a Notepad segítségével. Mielőtt bármit is módosítanál rajta, érdemes egy biztonsági másolatot készítened róla. Miután megnyitottad a fájlt, görgesd le annak tartalmát a végére, majd utolsó sor gyanánt illeszd be az alábbi parancsot: setvar dev_console_password = schwinge-des-todes


Ennek meglétével, a játék közben bármikor megtudod nyitni a konzolt a ~ vagy ' szimbólummal jelzett gombbal (általában a nullán találod, laptopokon Alt+1 lehet), majd ide kell begépelned a kódokat, Enterrel zárva azokat. Amennyiben a konzolt megnyitó gombot is átállítanád (érdemes F12-re), akkor a "Heroes of Might and Magic V/Profiles/YOUR_PROFILE/input.cfg" fájlt kell felkutatnod, majd a bind show_console '`' sorban a ' szimbólumot F12-re átírni.

Megjegyzés: némely kód az 1.1-es és az 1.2-es patch használatával nem működik.

A térkép felfedésére használt kódokhoz mindig a saját sorszámunkat kell írni, ami a színek alapján van rendezve.

Piros: 1
Kék: 2
Zöld: 3
Sárga: 4
Narancssárga: 5
Szürke: 6
Lila: 7
Barna: 8


XP a hősnek (a # szimbólum helyére a kívánt érték jön): add_exp #
Minden nyersanyagból 100-at, aranyból 100.000-et ad: add_money 1
Kiírja az adott játékos aranykészletét (a # szimbólum helyére a játékos sorszáma kerül): show_player_money # 
A kijelölt hős mozgáspontját írja ki: show_hero_mp
A térkép azonnali megnyerése: @Win()
A térkép azonnal elvesztése: @Loose()
Felfedi a felszíni térképet: @OpenCircleFog(0, 0, 0, 9999, PLAYER_1)
Felfedi a földalatti térképet: @OpenCircleFog(0, 0, 1, 9999, PLAYER_1) 
A kijelölt hős megkapja az összes varázslatot: add_all_spells
Minden nyersanyagodat lenullázza: clear_money
A kívánt értéknek megfelelő aranyat ad (a # szimbólum helyére a kívánt mennyiséget kell írni): add_gold #
Szerencse és morál beállítása a kijelölt hősön (a # szimbólum helyére a szerencse értéke, a * szimbólum helyére a morál értékét kell írni): set_hero_luck_morale # *
Felfedi az ellenségeket: @ClearTheFog(0, 0, 0, 9999, PLAYER_1)  

A hős képességeinek megváltoztatása:

@ChangeHeroStat("#", *, &) - A # szimbólum helyére a hős nevét kell írni, a * szimbólum helyére a növelni kívánt képesség azonosítóját, a & szimbólum helyére pedig az a szám kerül, amennyire növelni szeretnénk az adott képességet. A képességek azonosítói:

Támadás: 1
Védelem: 2
Varázserő: 3
Tudás: 4
Szerencse: 5
Morál: 6
Mozgási pont: 7
Manna pont: 8
Maximum mozgási pont: 9

Ostromgépek a hős számára:

@GiveHeroWarMachine(#, *) - A # szimbólum helyére a hős neve, a * szimbólum helyére az ostromgép azonosítója kerül. Az ostromgépek azonosítói:

Balliszta: 1
Katapult: 2
Elsősegély sátor: 3
Lőszerkocsi: 4

Lényeket adó kód:

add_army #, * - Minden alkalommal a megadott frakció összes lényéből 10-et ad. A # szimbólum helyére a frakció kódja kerül, amíg a * szimbólum helyére 0 vagy 1-es. A 0 jelentése az alapszintű lény, amíg az 1-essel az upgradelt formát kaphatod meg. A frakciók azonosítói:

Heaven: 0
Preserve: 1
Academy: 2
Dungeon: 3
Necro: 4
Inferno: 5

A példa kedvéért: add_army 5, 1 - a kód az összes upgradelt Inferno lényből 10-et ad.

Zerko
   

23 megjegyzés:

  1. A lényekből csak 10-et ad nem 100-at

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És aranyból se 10.000-et hanem 100.000-et ad :)

      Törlés
    2. Köszönöm, hogy szóltál! A kódokat nem teszteltem, több forrás volt összevetve, mindegyikben a 10.000 szerepelt.

      Köszi még egyszer, javítottam!

      Üdv: Zerko

      Törlés
  2. Hello! Olyan gondom van, hogy nem tudom előhozni a konzolt, ahova a parancsokat írhatnám, pedig beírtam azt a sort az autoexec fájlba... Bármilyen gombot nyomok, nem jön elő a konzol... Help pls!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Ennek több oka is lehet:

      - Nem a day 1 verzióval játszol, azaz patchet töltöttél le hozzá, ami blokkolja a konzol használatát.

      - Akadnak billentyűzetek, ahol a megszokottól más helyen található a hullám szimbólum, éppen ezért érdemes google-ba beütnöd a klaviatúrád típusát egy billentyűkiosztásért.

      - Elképzelhető, hogy nem jó fájlt írtál át, pontosabban jót, csak nem jó helyen, mert Win 7-től felfelé, az alábbi helyen is lehet róla másolat, amit a program használ: C:\Users\\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\

      Remélem ez alapján sikerül megoldani!

      Üdv: Zerko

      Törlés
    2. Köszi a gyors választ! A mappában, amit írtál, megvan a játék mappája, viszont nincs autoexec fájl... a ~ gomb megvan ay angol billentyűzeten, ha az nem gond, hogy shifttel kell lenyomni... a day 1 verzió pedig nem tudom, pontosan micsoda, ncore-ról töltöttem le egy verziót, és ott azt írták, telepítés után végig kell patch-elni a megadott sorrendben, amit meg is tettem. Most ha kitörlöm, és újratelepítem patch-elés nélkül, akkor lehet működne a cheat, viszont a játék nem menne...

      Törlés
    3. Akkor a patchekkel van a probléma, már az első foltokkal (1.1) blokkolták a konzol használatát, viszont azok törlésével úgy lenne, ahogy mondtad, ilyen verzió esetén nem futna a játék.

      A probléma ilyen esetben nem megoldható, de legalább a forrása fel lett fedve, hogy miért nem működik a konzol.

      További jó játékot!

      Üdv: Zerko

      Törlés
    4. Esetleg nem tudsz egy oldalt, ahonnan tudnék olyan verziót letölteni, amiben működnének a csalások? És tudnám használni a mentéseimet, mert már a negyedik kampány 4. pályáján vagyok... :D

      Törlés
    5. De tudok, ajánlom a Steamet :)

      Sajnálom, de ebben nem tudok segíteni, a Game Chronicle warez mentes oldal. Jómagam is megszállott gyűjtő vagyok, nincs jártasságom ezekben a dolgokban.

      Üdv: Zerko

      Törlés
    6. Igaz, a steam eszembe se jutott!! :D De hihetetlen, hogy még mindig 10€ az ára.... :(

      Törlés
    7. Érdemes kivárni az 1 hónap múlva induló Summer Sale-t: http://whenisthenextsteamsale.com/

      Valószínűleg bagóért be lehet majd szerezni, a Heroes sorozat pedig pont egy olyan játék, amit évtizedek teltével is elő-elő szedeget az ember a polcról, vagy könyvtárból.

      G2A-n 6 euróért is kapni, persze, ha van bátorsága ott vásárolni az embernek. Maga az oldal jól működik, csak kétes hírnévre tett szert a Steam kulcsok eredetét illetően.

      Üdv: Zerko

      Törlés
    8. nekem nincsen "autoexec.cfg" a profileban akkor mit tegyek?

      Törlés
    9. Szia!

      Ezek szerint más verzióval rendelkezel, aminél nem alkalmazhatóak a cheatek, előfordul ez más-más kiadású és digitális áruházból beszerzett példányoknál.

      Üdv: Zerko

      Törlés
  3. Beírom a kódot, de nem történik semmi. Steam verziót használok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      A bevezetőben leírtakat végigcsináltad? Mert alaphelyzetben a konzol rejtve van.

      Az alábbi neveken szerepelhet még a konzol megnyitásához szükséges fájl: - GAME_FOLDER/profiles/autoexec_a1.cfg
      - GAME_FOLDER/profiles/start.cfg

      Ez verzióktól eltérő lehet. Ha a konzol megnyitásáért felelős gombot is átállítanád akkor a Heroes of Might and Magic V/Profiles/YOUR_PROFILE/input.cfg -ben kell felkutatni a bind show_console '`' parancssort, itt az idézőjelek között szereplő karaktert kell módosítani, ajánlott F12-re a könnyebb elérhetőség végett.

      Továbbá a patchek kilőhetik a konzolt, vagy felülírhatják a módosított fájlokat, ez megint a számos kiadott verzió függvénye, az alapkiadásnál mindenképp működnek a csalások.

      Üdv: Zerko

      Törlés
  4. Hali,
    Engem az érdekelne hogyan tudom meg csinálni hogy ne keljen a cd/dvd a játék indításához. Nem mint ha nem lenne meg de elég régi már az olvasó a gépben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      A lemez nélküli futtatáshoz a GOG.com-nak vannak DRM (azaz másolás védelem) mentes digitális verziói, de érthető, hogy az ember nem akarja újra megvásárolni a játékot (a kiegészítőkkel együtt 20 euró) éppen ezért utána keresgéltem a dolognak és találtam egyfelől a Heroes of Might and Magic Magyarország oldalán patchet, aminek a telepítése lemezmentes indítást tesz lehetővé: http://maganonkologia.hu/component/jdownloads/category/8-heroes-55

      A no-DVD patch lesz a tiéd, de ezenkívül akad egy másik hely is, ahol verziószámnak megfelelően tudod a patchet leszedni, hogy lemez nélkül induljon, mindegyik az .exe fájlt cseréli le: http://www.gameburnworld.com/gp/gamefixes/heroesofmightandmagic5.shtml

      Remélem működni fog, jó játékot hozzá!

      Üdv: Zerko

      Törlés
  5. Üdv nekem eredeti lemezem van! Valószínűleg ezert nem működik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      De, azzal működnie kellene, inkább lehet baj a verzió számmal. Ha a fenti műveletet végigcsináltad és nem működnek a csalások, akkor valószínűleg a frissítésekkel, foltokkal lehet a probléma, de modok is bezavarhatnak. Némely frissítés letiltotta a cheatek használatát.

      Üdv: Zerko

      Törlés