2021. június 7., hétfő

Mod csokor #3


Böngészőben futtatható Red Alert 2 többjátékos mód, feljavított C&C: Generals, egy új Blade Runner játék, egy ezidáig kiadásra nem került Tomb Raider epizód, a szintén soha meg nem jelent Magic Castle a kilencvenes évekből, külső nézetes Cyberpunk 2077 mod, és persze az elengedhetetlen szereplők: új szuperhős a GTA V-be és temérdek Doom pálya.

Blade Runner: Cells Interlinked 2021
Hosszú idő elteltével nyert folytatás a film, de a játékokat már nem tartották erre érdemesnek, így a moddereknek kell a közösséget ellátniuk további Szárnyas fejvadász történetekkel. A Cells Interlinked egy Serious Sam modként jött össze, 1-2 órás történetet kínál a Blackout 2022 rövidfilm előzményeként, ami ingyenesen érhető el Steamről. A fejlesztő tervei között szerepel, hogy az animációkat még javítás alá veszi és VR támogatást is ad a játékhoz.

Doom 1993
Szerencsére a Doom örök és halhatatlan, a pokol bugyrainak ragyogása sose fog kihunyni, így újabb és újabb tartalmak érkeznek hozzá (nemrégiben ugye, maga Romero dobott össze egy ingyenes bővítményt a Sigil képében), Christopher Golden a Bethesda támogatását is élvezve dolgozott két éven keresztül a Doom Zerón, ami újabb 30 pályát, új ellenfeleket, hangeffekteket és zenéket is tartalmaz.

Dark Souls III
Raime1995 modja számos aprósággal egészíti ki a játékot, mint a különféle leírások, fegyver artok, új kezelőfelület, de 28 új páncél is elérhető a Born From the Ashes telepítésével, aminek mégis a legnagyobb érdeme, hogy jóval nehezebbé teszi a játékot a további 1000 ellenfél elhelyezésével.

Cyberpunk 2077
Ha nem omlik össze elégszer a játék, akkor kísérletezhetsz modok telepítésével, mint a külső kamera nézetet tartalmazó csomag, ami beépíti a játékba a fejlesztők által elvetett perspektívát, bár a mod készítőjének elmondása szerint, még nem tökéletes a módosítás, mindenesetre akit érdekel, annak érdemes lesz nyomon követnie a további csiszolásokat.
A másik, sokkalta érdekesebb módosítás, egyenesen a '90-es évek első felébe repít vissza, a grafika lebutításával alkotva egy retro küllemű játékot, megidézve ezzel a 3dfx Voodoo korszakot.

Tomb Raider
Eredetileg 2006-ban jelent volna meg egy tizedik évfordulós játék a Core Design fejlesztésében, ami már alfa verzióval rendelkezett, amikor megkapták a hírt, hogy elkaszálták a projektet. Nemrégiben valaki feltöltötte az Internet Archive-ra néhány pálya fájljait, amit a Tomb of Ash oldal utasításai alapján futtatni is lehet a Visual Studio segítségével.

Magic Castle
Nem véletlen, ha nem cseng ismerősen a cím, mert egy 20 évvel ezelőtt, még az első PlayStationre fejlesztett címről van szó, ami ezidáig nem került kiadásra, mivel annak idején az összes kiadó elutasította a fejlesztőket, a Sony is csupán állásajánlatot adott a csapatnak. Viszont pár éve az egyik fejlesztő rábukkant a forráskódra és úgy döntött, hogy befejezi, és akkor már közzé is teszi ingyenesen letölthető formában.

The Elder Scrolls III: Morrowind
Nem fogod elhinni, de a videón a Morrowind fut, annyi csavarral, hogy 300 moddal van felturbózva, ezek listáját a videó alatt megtaláljátok.

Grand Theft Auto V
JulioNIB-nek már temérdek szuperhőst köszönhettünk a GTA sorozatba, ezúttal Supermant alkotta meg, természetesen az összes képességét is implementálva.

Command & Conquer: Generals Evolution
Még csak béta állapotban, de már létezik a Generals felújított verziója Red Alert 3 modként.

Red Alert 2
Illetve a multiplayer szekció, aminek nagyon sokan fognak örülni, hogy böngészőben vált elérhetővé, mindennemű telepítést nélkülözve és egy működő szerverrel, hamarjában csatlakozva egy-egy skirmish összecsapásba a korai verziójú Red Alert 2: Chrono Divide fejlesztéssel.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése