2012. december 17., hétfő

Könyvmoly - Dean R. Koontz: A sötétség szeme


Christina Evans nem képes túltenni magát fia elvesztésén, aki egy buszkirándulásról soha többé nem tért vissza. A nő minden igyekezetével próbálja tovább élni addigi életét, de még a sikeres las vegas -i tánc műsor debütálása sem tudja feledtetni bánatát. Főleg, hogy a múlt feltámad és kísérti őt.

Összeismerkedvén a sikeres ügyvéddel, támaszt lel személyében, de az egyre erőteljesebb rémálmok beárnyékolják kapcsolatukat. Furcsa események sorozata veszi kezdetét Christina lakásában, a bezárt ablakot nyitva találja, furcsa hangok szűrödnek ki elvesztett fia, Danny szobájából, mígnem egyik napon feliratot talál a gyerek tábláján: Nem halt meg.



Koontz ezen regénye nem sorolható a legjobb művei közé, sőt kifejezetten pocsék számba megy annak sablonos, elcsépelt története és a B kategóriás akció jelenetei végett. A lehető legklisésebb sztori, amit az első 10 oldal elolvasását követően egészen a végkifejletig ki lehet találni. A legnagyobb misztikus történet rajongóknak is ajánlott az elkerülése. Unalmas, sablonos, amit megfejel a rossz történetmesélés, kritikán aluli párbeszédek és karakter rajzok. Nem ajánlom senkinek.
Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése