2014. január 9., csütörtök

Mozgókép - Horrorra akadva 5


Ismételten lepergett a mozivásznakon kellő mennyiségű horror film, hogy az ezekre szakosodott paródiák éllovasa egy újabb epizóddal álljon elő.
Ezúttal is számtalan filmipari alkotásra ismerhetünk rá a Horrorra akadva ötödik részében, mint a Gonosz halott, Eredet, Majmok bolygója: Lázadás, Ház az erdő mélyén, Fekete hattyú, melyek mindegyike remek alapot szolgáltat a humoros átdolgozásra, de mégis a film gerincéül szolgáló Paranormal Activity lett a legkiválóbb választás. 



Ez utóbbiba építve bukkannak fel a közismert mozik emlékezetes pillanatai, alaposan kifacsart változatban.
A friss epizódnál David Zucker nem elégedett meg a rendezői székkel -amit a harmadik rész alkalmával foglalt el, hogy vérfrissítést vigyen az egyre inkább alpári idiotizmusba torkolló sorozatba-, és kényelmesen befészkelte magát a produceri és forgatókönyvírói posztra egyaránt, hogy a tőle megszokott abszurd jelenetekkel gazdagítsa a filmet. Ismételten kiválóan ragadták meg a filmek parodizálható momentumait és alakították azt saját ízlésük szerint, melynek végeredménye leginkább az előző részre hasonlít, így aki azon könnyesre nevette magát, ezúttal sem fog csalódni.
Igen, csalódásra semmi ok nincs, ám ezúttal már lényegesen nagyobb számban bukkannak fel az erőltetett poénok és csupán a műsoridőt kitölteni kívánó, néha túlzottan a színvonal alatti jelenetek, melyek inkább mennek el a korábbi csorba irányába és keltenek az emberben visszásságot azok blődségei végett. Helyenként előfordul (Eredet) ahol nem sikerült elkapni a film kisarkítható mozzanatait, és gyermekien primitív humorforrássá váltak, hosszú mosoly szünetet hagyva a néző számára. Emellett az már másodlagos, hogy belefutott az önismétlés hibájába és előszeretettel emel át az előző részekből szituációs poénokat, ennek ellenére még mindig rekeszizom szaggatóan hatnak ez utóbbiak is.
A Horrorra akadva 5 hozta a várt formulát, remekül teljesít és önfeledt szórakozást képes nyújtani arra a másfél órára, alaposan megtornásztatva az ember nevetőizmait. Aki szerette a negyedik részt, annak egyértelműen ajánlott, csak úgy, mint minden humorra vágyó számára, ám ezúttal a színvonal mégis lejjebb csúszott, aminek köszönhetően inkább helyezném az „egyszer nézhető filmek” kategóriába, mivel lényegesen többet ki lehetett volna hozni az alapanyagokból.

Műfaj: vígjáték
Műsoridő: 86 perc
Debütálás éve: 2013.

Rendező: Malcolm D. Lee, David Zucker
Forgatókönyv: David Zucker, Pat Proft
Főszereplők: Ashley Tisdale, Simon Rex, Snoop Dogg, Shawn Wayans, Regina Hall, Charlie Sheen, Lindsay Lohen

Zerko   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése