2015. december 8., kedd

Könyvmoly - Greg Keyes: The Elder Scrolls - Pokoli város


Egy lebegő sziget, mely a messzi magasságban úszva közelíti meg Tamrielt és pusztít el minden életet, ami útjába téved, hogy feltámasztva a tetemeket, élőholt seregeit gyarapítva rontson a birodalom szívére.

Hírnökök szelik át az Oblivion válság után lassan újjá épülő birodalmat, ám kevesen hisznek szavuknak a pokoli városról, mely sorra járva a tartományokat, bekebelezi az élőlények lelkét, mintha táplálékul szolgálna számára. Annaig békésen éli mindennapjait Fekete Mocsár egy szegletében, mígnem apja értesülve a sziget közeledtéről, kényszerrel vitetné őt Cyrodiilba, ám a lány elszökik elrablói elől, és argoniai barátjával, sikeresen feljutnak a városra, hogy kellő ismerethez jutva, figyelmeztesse a birodalom örökösét.



A császár tehetetlenül legyint minden hírszerzésre, ám fia, a trónörökös herceg, Annaig beszámolóját meghallgatva, maga köré gyűjti maroknyi seregét, hogy felkutassa a pokoli város hollétét és megküzdjön az azt uraló szörnyeteggel. Rögös útját, veszélyekkel teli kalandok, árulás és új szövetségesek kísérik lépten-nyomon.

Kétség sem férhet hozzá, hogy az általam igen kedvelt Elder Scrolls világa, kellő táptalajt képes nyújtani egy fantasy kalandregény számára. Csalódásom csupán pozitív irányba terelődött a könyv elolvasását követően, mivel egy szépen megírt, a kidolgozott világhoz abszolút hű, de egyben érdekfeszítő és lebilincselő olvasmánnyal gazdagodhat bárki, aki a kezébe veszi a kötetet. Akiktől távol állna a játéksorozat, valamivel nehezebb helyzetben lesznek oly tekintetben, hogy Greg Keyes, alaposan beleásta magát Tamriel minden zegzugába, és igyekezett azt felhasználni könyve minden hasábján, hogy még autentikusabbá váljon kiemelkedően szórakoztató műve.

A történet annyira eredetire, kalandosra és lebilincselőre sikerült, hogy teljes mértékben méltó az Elder Scrolls sorozathoz, sőt, az eddigi legjobb játékból adaptálódott regény, melyet kezembe vehettem. Egyetlen problémát tudnék csupán felvetni, méghozzá azt, hogy két kötetes a történet, és a második rész még nem kapható hazánkban, pedig az első könyv végére érve, az olvasó azonnal nyúlna a folytatásért.
Zerko 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése