2017. január 18., szerda

Gabe Newell Ask Me Anything est


A Redditen zajló esemény sok érdekességet hozott, még ha konkrétumokat nem is.
 
Éjszaka lezajlott Gabe Newell, Ask Me Anything programja, melyhez egyetlen kikötése volt, hogy ne essen szó a hármas számról, ennek fényében, valamint ahogy korábban sejteni is lehetett, sok konkrétumról nem esett szó. A Valve rendelkezik egyjátékos módra fókuszáló fejlesztésekkel, de komoly hangsúlyt fektetnek a VR játékokra is, főleg, hogy a HTC Vive-ban is van érdekeltsége a cégnek. Új grafikus motorra nem kell számítani, marad a Source 2, de ezt szeretnék a modderek és fejlesztők körében minél könnyebben hozzáférhetővé tenni.
Gabe, azon kérdésre, hogy készülőben van -e játék, mely a Half-Life vagy Portal világában játszódik, csupán egy "aha" feleletet adott, és itt kitért arra is, hogy nem szeretnek napi hírözönt fenntartani és hype-ot kelteni a játékosközösségben, mert a külsősöknek érthetetlen lenne, hogy miképpen zajlanak a döntéshozatalok házon belül, azaz napról napra változhatnak dolgok, melyek csak csalódást keltenék az emberekben. Érdemes itt visszaemlékezni a nemrégiben napvilágra került Half-Life 3 tervekre, melyek végezetül kimerültek a több műfajbeli koncepció kukázásában.
Még mielőtt valaki beleélné magát egy esetleges Portal, szélsőséges esetben Half-Life folytatás gondolatába, érdemes megjegyezni, hogy a VR technológiára készülő játékuk, a The Lab, elég szoros hasonlóságot mutat a Portal világával, mely a körítést adja majd a VR játékokhoz, így könnyen megeshet, hogy Gabe tömör válasza, ismét egy elegánsnak nem nevezhető, de legalább hazugságokra nem épülő kitérés volt. Vagy éppen ő sem tudja pontosan, mert mire visszaér az irodájába, lehet megint minden a szemetesben van.

Végezetül még annyit elárult, hogy a Portal 2-t tartja a legjobb egyjátékos fejlesztésüknek, valamint multis címeik közül, a Dota 2-vel játszik a legtöbbet.
Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése