2019. február 21., csütörtök

Bemutatták az első hajtogatható mobilt, a Samsung Galaxy Foldot


Leleplezésre kerültek a Samsung legújabb csúcskészülékei, a Galaxy S10 esetében már mindent tudhattunk előre a szivárogtatásoknak köszönhetően, és képeket is láthattunk a mobilról, így az igazi érdekességet a Samsung Galaxy Fold jelentette, elsőként lépve a cég a piacra egy összehajtogatható készülékkel.

Lényegében az S10 hardverét rejti a burkolat a processzor és a grafikusvezérlő tekintetében, utóbbi 40%-os teljesítménynövekedést biztosítva a korábbi generációhoz viszonyítva, 12 GB RAM-mal és 512 GB-nyi háttértárral ellátva a készüléket. 



Persze az érdekességet a kijelző jelenti, ami QXGA+ felbontású dinamikus AMOLED, kihajtott állapotban 7,3 hüvelykes mérettel és 4,2:3 képaránnyal, ami összecsukva, két darab 4,6 hüvelykes és HD+ felbontású, 21:9 képarányú kijelzőre oszlik, a tablet és a mobil képernyő méretek közé pozicionálva a hibriddel, amit 4380 mAh-s akkumulátor hajt.


A kamerák után érdeklődök az S10-hez hasonló felszerelést találnak, a hátlapon tripla kamerával, egy 16 megapixeles, ultra látószögűvel és két darab 12 megapixelessel ellátva, amíg az előlapon egy 10 megapixeles figyel, kihajtogatva egy 10 és egy 8 megapixeles lencsékre bukkanva.

Az LG a bemutató kapcsán csupán annyit reagált nyilvánosan, hogy az embereknek nincs szükségük összehajtható mobilokra, a praktikumát latolgatva és az árat megpillantván igazuk is lehet, és komoly tanulmányokat kell folytatni, hogy valami létjogosultságot leljünk a kijelző technológiai forradalmán kívül, ez pedig egyelőre annyiban merül ki, hogy több applikáció is futtatható egy időben, külön-külön ablakokra bontva, akár a nagy kijelzőn is. Magyarországon egyelőre nem is kerül forgalomba az 1.980 dollárról, azaz 550-560 ezer forint környékéről induló készülék, aki pedig külföldről szeretne beszerezni egyet, még mélyebben nyúlhat a zsebébe a további költségek végett. 

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése