2013. február 19., kedd

PlayStation 4 összefoglaló


Szerda éjszaka lelepleződik minden a Sony következő generációs konzoljával kapcsolatban, feltéve, ha marad addigra még meglepetés, hisz számos információ már napvilágot látott a PlayStation 4 -ről.
A hardverrel kapcsolatban még ha nem is megerősített a kiszivárogtatott konfiguráció, az már biztosra vehető, hogy egy erősebb konzol lett összetákolva, mint a nagy riválisa, a következő generációs XBox (de persze volt erről szó a PS 3 esetében is, melynek sok hasznát nem vehette nehézkes programozhatósága végett).
A The Times magazinnak még a konzol árára vonatkozó információra is sikerült szert tennie, a debütáláskor 300 angol fontért, azaz lényegesen olcsóbban fog piacra kerülni, mint a PS 3 annak idején, de előre feltételezhető a legalább kétféle kiszerelés érkezése, így nem lehet tudni, hogy ez az érték vajon melyiket takarja. A megjelenés dátuma egyelőre csupán pletyka szinten terjedt el, az idei év őszének végét becélozva Japánban.
Fény derült a Sony és a Gaikai egyeztetése mögött megbújó rejtélyes projektre is, ami nem mást takar, mint, hogy a PlayStation 4 képes lesz a felhőalapú játékok futtatására, tehát az internetkapcsolat révén egy távoli szerveren futó játékot lesz képes streamelni a tévéképernyőre. Mindez a Sony részéről 380 millió dollár invesztálását igényelte, ami jól bizonyítja, hogy ez lesz a japán cég egyik, ha nem a legnagyobb dobása a következő generációs konzolja terén. A hír forrása a Wall Street Journal, melynek kapcsolatai megerősítették, hogy a konzol YouTube szolgáltatást és közösségi hálózatok elérhetőségét is tartalmazni fogja.
A kontroller prototípusáról napvilágot látott egy kép is, melynek eredetisége kérdéses marad még egy rövid ideig, de egyre erősebb hangot kap a pletyka, hogy a Select és a Start gombok helyett egy touchpad fog helyet kapni.
A nyitókínálatot egyelőre még sűrű homály fedi, és csupán a Killzone 4 merült fel, de továbbra is pletyka szinten, mindenesetre ennek elég nagy esélye van, mert több belsős Sony stúdió is megerősítette,  hogy már javában készülnek a nextgen címekkel, köztük a Naughty Dog is, így esetleg egy új Uncharted trilógia indulhat útjára.
A japán cég mindenképp felveszi a harcot a kalózmásolatok és a használt játékokkal való kereskedelem ellen, de továbbra is kérdéses, hogy milyen formában. Egyes források állandó internet elérésre hivatkoznak védelem gyanánt, míg mások az aktiváló kódok megvásárlását erősítik meg, csak immár nem csupán a multiplayer tartalomra, hanem a teljes játékra vonatkozólag, de még az is lehet, hogy a Sony a kiadókra fogja bízni a döntést, hogy melyik lehetőséggel kívánnak élni, tovább bővítve a palettát.

Hazai idő szerint, szerda éjjel, a PlayStation Meetingen mindenre fény derül, de addig is tekintsétek meg a Sony nosztalgia videósorozatát, mely elkalauzol bennünket a PlayStation birodalom 19 évében.



Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése