2013. június 21., péntek

Könyvmoly - Michael Bradley: Titkos társaságok könyve


A civilizásció kezdete óta jelen vannak az emberi történelemben a különféle elit csoportosulások, akik titokban tartva létezésüket igyekszenek befolyással lenni gazdasági, társadalma és hadászati lépésekbe, hogy érdekeiket érvényesítsék, mely révén még rangosabb befolyásra tehetnek szert.

A könyv 21 titkos társaságot mutat be, melyek között olyan érdekes csoportosulások története lelhető fel, mint a Rózsakeresztesek, szabadkőművesek, Maffia, Opus Dei, Ku-Klux-Klan, Sion Rendje, Római Klub, Bilderberg Klub, vagy a középkor óta működő assassinok.



Ezt a könyvet kizárólag azoknak ajánlom, akiknek felkeltette érdeklődését a téma és most ismerkednek vele, mivel a kötet az alapvető dolgokat és a mára tényként kezelt összeesküvés elméleteket tárja fel röviden, tömören átfogva a társaságok történetét. Így is inkább kölcsönbe, ha van rá mód, mert hamarjában átrágja magát az ember a kurta történeteken, melyek 144 oldalba lettek csupán zsúfolva, aminek révén kis füzet jelleget ölt a könyv, melynek nem célja a filozofálás, sem pedig a bizonyítékok felvonultatása és csupán cseppekben szemlélteti a csoportok eszközeit és manipulációit.
Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése