2014. július 5., szombat

Könyvmoly - Stephen King: 3 és 4 perccel éjfél után


Stephen King két rövidebb lélegzetű regénye, A könyvtári nyomozó és A Napkutya egy kötetben.

A könyvtári nyomozó

Sam Peebles egy egyszerű ingatlanügynök, teljesen átlagos és normális élettel, ami fenekestül felfordul, amikor egy napon eszébe villan, hogy a könyvtárból kikölcsönzött könyvet elfelejtette visszavinni. Hazaérve rá kell döbbennie, hogy a könyvek nincsenek meg, különösebb gondterheltség nélkül élné tovább hétköznapjait, ám váratlanul egy démoni alak kopogtat be ajtaján, aki a kikölcsönzött könyveket kéri vissza, méghozzá határidőre. Sam hirtelen egy különös világba csöppen, melynek démoni arculata feltárul előtte, amint a könyvtárba érkezik, rádöbbenve arra, hogy egy szörnyeteg lakozik a városban, mely az ő traumatikus gyerekkori élményéből kezdett táplálkozni.



A Napkutya

Kevint egy Polaroid fényképezőgéppel lepik meg születésnapjára, ami a kezdeti örömök után hátborzongató érzésekbe csap át, amint megpillantja a minden egyes fotón jelen levő vérszomjas fenevadat, ami egyre közelebb merészkedik a kép készítőjéhez, minden kattintást követően. A fenevad egyre vérszomjasabb módon tátja halálos harapásra pofáját, hogy újabb emberi áldozatot kebelezhessen be, a megfékezésére pedig csupán a Kevin és az apja közötti kapcsolat adhat erőt.

Stephen King ismét hátborzongató történetekbe rántja be olvasóját, ezúttal rövidebb, ám velősebb formában. Bátran merem ajánlani a horror rajongóinak, az ezúttal visszafogottabb, de továbbra is félelmet gerjesztő meséket, melyek a könyvhöz bilincselik olvasóját a háttérben meghúzódó rejtélyeknek és kilátástalanságnak köszönhetően. A Napkutya pedig kiemelkedően jól adagolja mindezt.
Zerko 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése