2019. június 7., péntek

Megérkeztek a részletek a Google Stadiáról


A Stadia pár héttel ezelőtti leleplezését követően, most megkaptuk a részleteket a Google játék streaming szolgáltatásáról, mellyel földbe kívánja döngölni a Microsoftot és a Sony-t. 
Ahogy a képen is látható, megválaszolásra került a sávszélesség igénye, ami a magas minőséget nem feltétel nélkül szolgálja ki, mivel ha nem fizetünk elő a szolgáltatásra, hanem csak játékokat vásárolunk, akkor 1080p és 30fps a limit. Pontosításra kerültek a támogatott eszközök is, a "mindenen fut majd, ami viszi a Chrome-ot", az továbbra is majd marad, mert első körben csak a Chromecast Ultra és a Pixel 3 valamint Pixel 3a és XL változatú mobilokra szűkül a lehetőség, ahogy a novemberben induló szolgáltatás elérhetősége is 14 országra korlátozódik (Magyarország nincs köztük), de az ottani felhasználóknak is meg kell vásárolniuk a limitált Founder's Packot 130 dollárért, ami tartalmazza a Chromecast Ultrát, egy Stadia kontrollert (ebből bármilyen jó lesz a későbbiekben, akár PS4 és Xbox One irányító is), 3 havi előfizetést és a Destiny 2-t. 



A későbbiekben érkezik a havi 10 dolláros előfizetési opció, Stadia Pro néven, e mellé nem jár játékkölcsönzés, csak a korábban említett magasabb képi minőség, sőt a játékbérlés lehetősége, egyelőre nincs is kilátásban. Ezen kívül a játékvásárlási lehetőség kínálkozik a platform ingyenes igénybevételével, amennyiben beérjük a szintén jó minőségre korlátozott felbontással és képfrissítéssel.
Persze a fő húzóerő mindig a játékok kínálata, így erre is külön kitértek a bemutatón, novemberre az alábbi játékok már biztosan elérhetőek lesznek a kínálatban, egyedül a nagyágyúnak szánt Baldur's Gate 3 megjelenése kérdéses, később pedig a Capcom és a Rockstar is beszáll játékaival a kínálat bővítésébe:

- Assassin's Creed Odyssey
- Baldur's Gate 3
- Borderlands 3
- Darksiders Genesis
- Destiny 2
- Dragon Ball Xenoverse 2
- Doom
- Doom Eternal
- Farming Simulator 19
- Final Fantasy XV
- Football Manager
- Get Packed
- GRID
- Gylt
- Just Dance
- Metro Exodus
- Mortal Kombat 11
- NBA 2K
- Power Rangers: Battle for the Grid
- Rage 2
- Rise of the Tomb Raider
- Samurai Shodown
- Shadow of the Tomb Raider
- The Crew 2
- The Elder Scrolls Online
- Thumper
- Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint
- Tom Clancy's The Division 2
- Tomb Raider Definitive Edition
- Trials Rising
- Wolfenstein: Youngblood
Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése