2019. szeptember 11., szerda

Megérkezett az iPhone 11


Visszatérve az arab számokhoz, leleplezték az új iPhone modelleket.
A belépő készülék igen borsósra sikerült a maga 290.000 forintos árával, aminek fejében nem sok újdonságot kínál a gyártó, inkább a megszokott finomhangolásokat és csiszolásokat kaphatjuk. A 6,11 hüvelykes LCD kijelző mögött az Apple A13 Bionic chip dübörög, ami állításuk szerint a jelenlegi piacon lévő legerősebb processzor és grafikusvezérlő egybegyúrva. A 7 nanométeres technológiával készült vezérlő, másodpercenként 1 billió művelet lebonyolítására képes.



A hátlapra két 12 megapixeles kamera került, az egyik ultraszéles látószöggel megtámogatva, kétszeres optikai zoommal, éjszakai móddal és mesterséges intelligencia segédletével elérhető képmanipulálással, az elmosási effekteket további témákra is kiterjesztve.
Nagy testvére, az iPhone 11 Pro már két méretben érkezik, a kisebbik 5,8 hüvelykes kijelzővel, amíg a Pro Max 6,5 hüvelykes OLED kijelzővel, 2.000.000:1 kontrasztaránnyal és kimagasló 1200 nites fényerővel, miközben a burkolat alatt szintén az A13 Bionic chippel, mind a kijelzők, mind a vezérlő fogyasztását visszafogva, aminek köszönhetően, akár 5 órával is többet bírhat az akkumulátor az elődökhöz képest, a nagyobb teljesítmény ellenére is. 
A Pro modellekben szintén 12 megapixelre szorítkoznak a kamerák, de már három darab áll rendelkezésre, a Deep Fusion nevű szoftverrel megtámogatva, ami egy gombnyomásra 9 képet készít, majd mindegyiket kielemezve illeszti össze a lehető legjobb fotót, egyikről a másikra másolva a pixeleket, kiszűrve ezzel a homályos foltokat, rossz fényviszonyokat, személyek esetén még a pislogást is, mindez újabb kép és videó szerkesztési funkciókkal bővítve, hogy még a számítógépre se kelljen másolni a felvételeket.
Az iPhone 11 Pro kisebbik változata már 400.000 forintról, amíg nagyobbik társa a Pro Max 440.000 forintról indul a szokásos 64, 128 és 512 GB-nyi tárhely függvényében. A készülékek szeptember 13-tól rendelhetőek elő, 20-tól pedig már a kiszállítások is megkezdődnek.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése