2019. november 9., szombat

Mobil - The Addams Family: Mystery Mansion


Az évtizedek alatt annyit változott a trend, hogy az aktuális mozi adaptáció nem nagygépekre, hanem egy jóval alacsonyabb költségvetésű, de a mikrotranzakciók révén óriási bevétellel kecsegtető mobiljáték formájában érkezik, a színvonaltalanság viszont maradt.
Nagy kedvencem volt annak idején NES platformon a The Addams Family, nem csak azért, mert kedveltem a mozifilmeket és a rajzfilm sorozatot, hanem remekül ragadta meg azok egyedi vonásait és ültette egy roppant szórakoztató, ám könyörtelenül nehéz platformjátékba. Hosszas évek elteltével jött az ötlet, hogy leporolják a címet és egy animációs filmet készítsenek a horrorisztikus família történetéből, így adva volt, hogy játék fronton is támadni kell a pénztárcákat egy ingyenesen letölthető, de mikrotranzakciókkal megpakolt játékkal, amiről már távolról üvölt a fantáziátlanság.



Az aktuális filmet még nem láttam, de lehet ki is hagyom ezekkel a nyimi-nyomi, torz figurákkal, követve az animációs stúdiók „kevesebb munka - alacsonyabb költségvetés” jellegű, igénytelenül szögletes karakter sablonjait, viszont a játékkal szembe találkoztam a Play Áruházban, ami címével egyből felkeltette az érdeklődésem - bármennyire is viszolygok ezektől az új küllemű karakterektől -, így adtam egy esélyt a Mystery Mansionnek, azt gyanítván az elnevezésből, hogy a különleges hangulattal bíró Addams házat végigbarangolva kell különféle feladványokat megoldani majd. Hát, nem.
Nagyon nem, mert egy lakberendező játékról van szó. Nem, nem olvastad félre, az Addams Family nagy újrakezdése végett be kell rendeznünk a vityillót a különféle bútordarabokkal és kellékekkel, melyeket a szintlépésekkel nyitunk meg, a szinteket pedig XP-vel érhetjük el, az XP-t a karakterek nyújtotta feladatok biztosítják, melyek kimerülnek a gyárts le X darab eszközt attrakciókból, amihez alapanyagokra van szükségünk, ezeket ismét a karakterek biztosítják, ha elküldjük őket az általuk preferált tevékenységek (Pugsley robbanószerekkel játszik, Gomez vívást gyakorol, Morticia kötöget) gyakorlására. A legyártott eszközökkel tudjuk a karakterek kívánságlistáján szereplő tárgyakat lebarkácsolni, majd ezek fejében pénzösszegeket kapunk, melyekből újabb bútorokat vásárolhatunk, a szintek előrehaladtával pedig megnyithatjuk az újabb helyiségeket.
Ennyiről szólna a játék és semmi többről, a monoton körforgást ismételve a végtelenségig, így gondolhatjátok mennyi ideig ismételtem, 1 óra elteltével letöröltem a játékot, főleg, hogy egyre időigényesebb feladatok kínozzák a gyanútlan játékost, ugyanis minden tevékenység időbe telik, de persze kiválthatjuk azt a méregdrága csengő-pengőért vásárolható gyémántokkal. Mindez az animációs film rusnya látványvilágába csomagolva, a jellegzetes Addams Family zenével (ez volt a legjobb az egészben), hosszas, de legalább érdektelen és semmitmondó párbeszédekkel nyakon öntve.
Ezek után mindenki maga döntse el, hogy megér a játék egy percet is számára, én csak azt tudom tanácsolni, hogy messziről kerülje el mindenki, és csupán a 10 év alatti korosztály számára tudom ajánlani, persze ha tetszett az új mozifilm. Egyébként szavakkal leírhatatlan ez a fajta fantáziátlan bőr- és pénzlehúzás, amit a fejlesztők műveltek.

Műfaj: menedzsment
Megjelenés: 2019. (Android, iOS)
Fejlesztő: PIXOWL INC.
Kiadó: PIXOWL INC.
Zerko 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése