2020. február 23., vasárnap

Fallout csalások


Nem véletlen, hogy ezúttal nem kódokat, hanem csalásokat jegyeztem a címbe, mivel a Fallouthoz nincsenek hagyományos cheatek, némi ügyeskedésre van szükség ahhoz, hogy előnyre tegyünk szert, amihez a játék néhány glitchét kell kihasználni.

Végtelen pénz:

Csupán a tolvajlás képességének magasabb szintjére van szükségünk, mert Junktownban Killian Darkwaternek kifogyhatatlan mennyiségben áll rendelkezésre a pénz, erről meg is győződhetünk, ha kizsebeljük, majd a játékot elmentjük, visszatöltve pedig Killian varázslatos zsebe ismételten tele lesz Nuka-Cola kupakokkal.

Végtelen pénz II.

Szintén Junktown városában kell a kórházat meglátogatni, de kizárólag éjszaka, és az egyik helyiségben található létrán lemászni, ahol a doktort leleplezhetjük, amint hullákat szabdal. Tudakoljuk meg tőle, hogy miért fejti le a húst az emberekről, de óvakodjunk a konfliktustól, különben célpontunk, a városban található Iguana-on-a-Stick üzemeltetője utánpótlás nélkül marad. Emberünket felkeresve, közöljük vele, hogy tudjuk a titkát, miszerint ember húst ad el Iguana helyett, mire ő kényszerből felajánlja, hogy öt naponta fizet egy csekély összeget a hallgatásért cserébe ("Talk is cheap, silence is expensive"), viszont nem kell semennyi időnek sem eltelnie, bármikor, akár egymásután többször is felkereshetjük a delikvenst, hogy behajtsuk a titoktartás díját.



Végtelen pénz III. és kifogyhatatlan gyógyszer:

Szintén remek pénzforrás Boneyard területén a Blades banda, amennyiben segítettünk nekik kipucolni a Regulators bandát, beszélni kell Michaellel, átvéve tőle a jutalmunkat a második opcióval a párbeszéd során, ami 100 kupakot és 4 gyógyszert takar, csakhogy ismételten beszédbe elegyedve vele, ezt megismételhetjük a végtelenségig.

1000 XP végtelenszer:

Szintén Boneyarban kell felvenni a Blade Runners bandától a küldetést, miszerint pucoljuk ki a Deathclaw fészket. Amennyiben végeztünk az anya szörnnyel és a tojásokkal, térjünk vissza Gabrielhez és válasszuk a "Give me guns and ammo" opciót, mire a feladat teljesítéséért 1000 XP üti a markunkat, csakhogy a fészekbe visszatérve, majd Gabrielhez, ismét felbukkan a párbeszéd opció, amire rábökve ismételten megkaparinthatjuk a tapasztalati pont jutalmat, akárhányszor ismételve a cselekményt, de csak addig működik, ameddig nem kezdünk más beszélgetésbe vele.

Rejtett tárgyak:

Ez már pusztán nehezen meglelhető érdekesség, egy easter egg, hogy időről-időre egy kopasz utazóra bukkanhatunk a barangolásaink során, aki a pokróca körül mindenféle lommal van körbebástyázva. Amennyiben éjszaka futnánk bele, egy tábortűz mellett éjszakázik egy üveg sör társaságában. Teljesen mindegy milyen szintű zsebelésünket felhasználva, lessünk bele a sörösüvegbe, mert a bőrpáncél mellett lőszereket is találhatunk.

Szintén két easter egg a stáblistára: 

Ha nyomva tartod a főmenüben a Shiftet és rákattintasz a Creditsre, akkor fejlesztői gondolatok ugranak fel, a stáblista közben pedig a "boom"-ot begépelve egy fej robban szét. 

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése