2020. augusztus 9., vasárnap

2020/32. heti hírösszefoglaló

Sűrű lett a hét a Sony újabb State of Play rendezvényével, ami mellett számos érdekesség is érkezett, ezúttal jó pár ingyenesen letölthető vagy próbaidőszakot tartó játékkal.

Újabb, tempós előzetesen az augusztus 28-án érkező Project Cars 3.





Érkezett pár kép is a PC, PS4 és Xbox One platformokra esedékes folytatásból, a gépigény pedig itt érhető el.

Videón az október 9-én minden platformra érkező FIFA 21 megújulása.

A jövő év folyamán érkezik PlayStation 4 és 5 platformokra a Hood: Outlaws and Legends, ami egy 4v4 felállású, középkorban játszódó, külső nézetes lopakodós játék lesz, de a gépi ellenfelek ellen zajlik majd a versengés a különféle kincsek reményében. Első blikkre az Assassin's Creed többjátékos módja is lehetne, erősen kérdéses, hogy a formula mennyire képes önállóan megállni a helyét.

Félórás játékmenet anyagot kapott az augusztus 25-ére datált Warframe kiegészítő, a Heart of Deimos.

Folytatást kap a Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don’t Dry, a közeli, október 15-ére datált PC-s megjelenés ellenére, csupán egy semmitmondó teasert tettek közzé a bejelentés mellé.

VR támogatást fog kapni a Hitman 3, a bejelentés mellé egy játékmenet felvétel is érkezett.

Elnyerte megjelenési dátumát a Mortal Shell, augusztus 18-án lehet lecsapni a játékra PC (Epic Games Store), PS4 és Xbox One platformokon, egy új előzetesben szemlélhetjük a Dark Soulsra hajazó játékot.

Szeptember 15-ére kapott megjelenési dátumot a Spelunky 2 PS4-re, a PC-s verzió valamivel később érkezik.

Elnyerte első játékmenet felvételét a különleges látványvilágú beat 'em up Aeon Must Die!, a játék jövő év folyamán érkezik minden platformra.

Jövőre PS4-re is ellátogat a furmányos logikai platformer, a PC-n már elérhető The Pedestrian.
A Nintendo megosztotta a Stardew Valley gyűjtői kiadását, 20.000 forintért rendelhető elő a pakk, amit november 6-tól kezdenek kiszállítani.

- A 343 Industries blogján jelentette be, hogy cross-play támogatást kap a Halo: The Master Chief Collection, irányítóeszköz szerinti matchmakinggel, a későbbiekben pedig mod támogatással bővülnek a játékok.

- A Microsoft pedig megerősítette, hogy szeptembertől Magyarországon is elrajtol az xCloud szolgáltatása, első körben az androidos készülékeket támogatva, hogy okoskészülékeken is pörögjenek az Xbox játékok.
- Tovább késik a Komoly Sámuel negyedik számozott folytatása, az új cél dátum szeptember 24-e lett, egyelőre csak PC-re.

- Befutott a Nintendo utóbbi negyedévre vonatkozó üzleti jelentése, a karantén helyzet a videojáték ipar veterán szereplőjének is kedvezett, 5,67 millió Switch talált gazdára, amiből, 2,62 millió Lite verzió volt, így összességében már 61,44 millió konzol talált gazdára. Játékok terén sem rossz a helyzet, 50,43 millió példány kelt el az utóbbi negyedévben, összességében 405 millió eladott szoftvert érve el.
Tovább bővült a Genshim Impact free-to-play, open world ARPG platformjainak számai, PC és mobilok után PS4-re is elérhető lesz idén ősszel.

26 év elteltével érkezik a folytatás, augusztus 20-ára kapott megjelenési dátumot PC és Xbox One platformokra a klasszikus szériát rebootoló Battletoads.

Október 31-én látogat PC-ről PS4-re az Auto Chess.

Röpke kedvcsinálón a Doom Eternal - The Ancient Gods, Part One DLC, augusztus 27-ére várható a megjelenés.
A héten vált elérhetővé Kínában a Xiaomi Black Shark 3s gamermobil, valamivel finomhangoltabb formában, mint elődje. A 6,67 hüvelykes, 120 Hz-es AMOLED kijelző Full HD+ felbontással bír, 17 ms-os válaszidővel, alatta pedig a Snapdragon 865 chip foglal helyet, 12 GB LPDDR5 RAM-mal és 512 GB UFS 3.1-es tárhellyel megtámogatva. A kamerákra szintén nagy hangsúlyt fektettek a 64 pixeles fő, 13 megapixeles ultra széles és 5 megapixeles mélységérzékelős lencsékkel, amíg az előlapra egy 20 megapixeles felbontású került. Az akkumulátorra szintén nem lehet panasz, egy 4720 mAh-s aksi adja a tápot, amihez 65 Wattos gyorstöltés is dukál. Mindez 573 dolláros, azaz 169.000 forintos áron debütált.


Majdnem kerek két évtized kellett hozzá, hogy egy szemfüles játékos ráakadjon a Silent Hill 2 egyik easter eggjére, ami mindjárt a játék elején, az intróban van elrejtve, a főhős, James látszólag a tükörbe mered, de tekintetét árnyék fedi, a színárnyalatokat megváltoztatva derül csak ki, hogy valójában a játékossal néz farkasszemet.
500 órányi építkezést veszített el a Minecraftban, hardcore szinten, egy élő közvetítés során az a játékos, aki egy Creepert akart megszelídíteni, a videó itt tekinthető meg Twitchen.

Előzetesen a Száll a kakukk fészkére előzménysorozata, a szeptember 18-án Netflixen debütáló Ratched.

Amikor az ember már azt gondolná, hogy a The VelociPastornál nincs lejjebb (mint a frappáns cím is sugallja, egy raptorrá alakuló papról szólt, aki a nindzsák ellen harcolt, szigorúan ZS kategóriás megvalósításban), de említhetnénk a Corona Zombiest is, akkor felbukkan egy a '90-es években is a legaljának tekintett CG animációt és filmes trükköket alkalmazó újabb dinós film, és mivel a korona vírusos ragadozók már ki vannak pörgetve, ezért ebolával van fertőzve, egyben beintve a világon végigsöpört mozgalomnak is a Dino Lives Matter kampánnyal. Nagyon szemléletes az Ebola Rex pár másodperces előzetese, ami VOD-on és DVD-n fog megjelenni.
Miután háromszor is törlésre került az élőszereplős Mulan film premierje, rendeződni látszanak dolgok, bár még nem sikerült konkrétumokra jutni, mindenesetre annyi bizonyos, hogy ahol lehet, (mint Magyarországon is) mozikba engedik a filmet, más régiókban viszont a Disney+-ra fog felkerülni, elég komoly összegért, mert az előfizetés mellé még 30 dollárt, azaz közel 9.000 forintot kell leszurkolni a megtekintéséért. Egyszóval a dollár milliárdos nyereségek után, a Disney azokon fogja bevasalni a kieső összeget, akik a súlyosan fertőzött területeken megtekintik a filmet.
Nem csak a Splinter Cell kap egy animációs sorozatot a Netflixen, a Hollywood Reporter értesülései szerint a Beyond Good and Evilt is szériává adaptálják, Rob Letterman rendezésében, aki legutóbb a Pikachu, a detektív című filmet vitte vászonra.
Csütörtök délután frissült az Epic Store ingyenes játék kínálata, úgy tűnik, hogy a tavaszi húzósabb címek, mint a GTA V és a Civilization VI után, a nyári szezonban tovább vendégeskednek a mobilokon free-to-play-nek kínált, kisebb indie címek, így a Wilmot's Warehouse és a 3 out of 10, EP 1: "Welcome To Shovelworks" tölthetőek le. A Humble Store is készült egy ajándékkal, hétfő estig pattintható le a F1 2018 ingyenesen. Hetedike és kilencedike között fut a QuakeCon, így a mai napon még ingyenesen megszerezhető a klasszikus Quake, ha bejelentkeztek a Bethesda fiókba (vagy regisztráltok) és belenéztek a Twitch közvetítésbe. Mivel nekem a Doomhoz hasonlóan öt példányban is megvan, különféle platformokra (főleg, hogy nem egyszer osztogatták már ingyenesen) így nem szökött fel a pulzusom a hír hallatán, de akinek kimaradt volna a retro FPS, annak megéri a röpke fáradságot, főleg, hogyha a Bethesda által indított jótékonysági kampány célt ér, mert akkor a második rész is mellé csapható lesz. Ingyenes időszakot tart a Call of Duty: Modern Warfare multiplayer szekciója, egészen szerda este hét óráig pörgethető ingyenesen minden platformon. Augusztus 10-ig ingyenesen hozzáférhetővé vált Xbox One-on a többjátékos szekció, azaz Gold előfizetés mentesen lehet játszani, egyben rotációban érkeznek a kipróbálható játékok, mint a Borderlands 3, DragonBall FighterZ, Gears 5, Subnautica és sok egyéb más, ha pedig szabadságot vesztek ki, még végig is játszhatjátok őket a próbaidőszak alatt. A Borderlands 3 PC-n (Steam) is próbaidőszakot tart szerdáig, valamint féláron vásárolható meg, ha megtetszene.
Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése