2020. augusztus 2., vasárnap

2020/31. heti hírösszefoglaló


Játékmenet videón az eddigi legszebb, már bejelentett next-gen játék (amit egy személy készít), szintén belenézhetünk a Diablo Immortalba, PS Plus és Xbox Gold kínálat a további ingyenes játékok mellett, gamer PC-ket dob piacra a Konami, valaki pedig elkészítette a Death Stranding témájú PC-t - mondanom sem kell, hogy mi került a belsejébe -, de dömpingben érkeznek a videojátékos témájú ékszerek, és akad még aranyozott PS5 is, miközben tovább süllyed a Star Citizen űrhajója, az EA pedig kaszált az utóbbi negyedéveben, és a Ubisofttól műhelytitkok kerültek ki, amíg a Nintendótól régi játékok forráskódjai.

Újabb játékmenet felvétellel jelentkezett az egyszemélyes fejlesztésű Bright Memory: Infinite, amit erősen ajánlott megtekinteni, a félreértések elkerülése végett, ez még nem az ötös számú Unreal motor, de nem csak a látványvilág, hanem a sebes tempó és a karddal történő vagdalkozás is érdekes pontja lesz a játéknak. Megjelenési dátum még nincs, csupán a PC, PS5 és XSX célplatformok ismertek.

Szintén játékmenet videót kapott a Diablo Immortal.

Új előzetesen az október 8-án, PC, PS4 és Xbox One platformokra megjelenő Ride 4.

Tartalmas játékmenet videót kapott a Crash Bandicoot 4: It's About Time, a platformjáték október 2-án érkezik PS4 és Xbox One konzolokra.

Több éves késéssel, de a héten PlayStation 4-en is elérhetővé vált a Cuphead, PC, Switch és Xbox One masinák mellett.

Jól zárult a Ubisoft battle royale játékának, a Hyper Scape nyílt bétája, így augusztus 11-én elrajtol a teljes verzió és egyben érkezik PS4 és Xbox One konzolokra is.

Augusztus 20-ára kapott megjelenési dátumot minden platformra a Birmingham bandája sorozat játék adaptációja, ami az első évad eseményei előtt fognak játszódni. Nem érdemes nagy elvárásokat támasztani a Peaky Blinders: Mastermind címen érkező játékkal szemben.







Képeket kaptunk az ígéretesen hangzó Stone Rage-ből, az őskori környezetben zajló túléléshez 64 négyzetkilométernyi terület áll majd rendelkezésre és hét éghajlat alól szerezhetjük be a kraftoláshoz szükséges alapanyagokat. A nemzetközi projekt forráskódját egy magyar programozó húzta föl, jelenleg a zárt alfa tesztnél járnak.

Megérkezett az augusztusi PlayStation Plus és Xbox Gold kínálat, a hónapban a Modern Warfare 2 Campain Remastered és a Fall Guys: Ultimate Knockout zsebelhetőek be a Sony masinájára, amíg Xboxra a Portal Knights (1-31.), Override: Mech City Brawl (augusztus 16 - szeptember 15.), MX Unleashed (1-15.), és a Red Faction II (16-31.) tölthetőek le.

- Gabe Newell számára feltették a nagy kérdést egy új-zélandi TV műsorban, hogy melyik konzolt választaná a küszöbön álló generációváltás során, mire ő habozás nélkül rávágta, hogy egyértelműen az Xboxot, mert azt tartja jobbnak. Jelenleg úgy fest, hogy hardveresen igen, de mint tudjuk, a játék kínálat a mérvadó.

- Az egykoron Dragon Age és Mass Effect játékokon munkálkodó Mike Laidlaw tárta fel egykori játéktervezeteit, melyeket már a 2018-as Ubisofthoz igazolása után készített. Az Artúr király mondakört felhasználó projekt lett volna a leginkább ígéretes alkotás, az Avalon munkacímen futó szerepjáték a Monster Hunter Worldhöz hasonlatos lett volna, alaposan nyakon öntve fantasy elemekkel, és itt hasalt el a terv, mert amint az ex-kreatív igazgató, a nemrégiben zaklatási botrányok közepette távozó Serge Hascoët asztalára került, azon nyomban leütötte a munkálatokat azzal, hogy ha fantasy-t akarnak készíteni, annak jobbnak kell lennie Tolkiennél. Laidlaw azért utána szaglászott, hogy mi állhatott a kasza lendítésének hátterében, az alkalmazottak egyöntetűen állították, hogy eleve halálra volt ítélve az ötlete a fantasy környezet végett, mert Hascoët ki nem állhatja a műfajt. Laidlaw még két tervet készített a Ubisoft kötelékében - egy sci-fi témájút, és egy görög mitológiára építkezőt -, de mindkettőt visszadobta a kreatív igazgató, így Laidlaw inkább felmondott a cégnél.

- Az elmúlt fél évben újabb 50 millió dollár ömlött a Star Citizen fejlesztésébe, ennek ellenére semmi komolyabb előrelépés nem történt, a játékot finanszírozó rajongók között felzúdulást váltott ki, hogy még a Squadron 42-t sem sikerült befejezni. A Cloud Imperium Games 8 év alatt több, mint 300 millió dollárt, azaz 90 milliárd forint feletti összeget emésztett fel, de mint kiderült, nem csak a játék fejlesztésére, még a tavalyi botrány kapcsán sűrítettem össze egy helyzetjelentést a minden idők legköltségesebb fejlesztéséről.
- Október 29-én érkezik az újabb Who Wants to be a Millionaire játék minden platformra, az újabb kvízkérdések mellett egy új battle royale játékmódot is tartalmazni fog, ahol 99 másik résztvevővel kell megmérkőzni.

- Sikeres, áprilistól, júniusig tartó negyedévet tudhat maga mögött az EA, nem is akármennyire sikerest, a cég történelmében a legprofitálóbb időszak volt 1,46 milliárd dolláros bevétellel, amiből 365 millió profitként csengett a kasszában. A mikrotranzakciókból származó bevételek továbbra is meghatározó mértékben voltak jelen, ugyanis 1,1 milliárdot ezek tettek ki.

- A Microsoft megerősítette a pletykát, miszerint ingyenes lesz a Halo Infinite többjátékos módja.

Egyre szélesebb körbe bővíti portfólióját a Konami, a Silent Hill félkarú rabló után Gamer PC-ket dob piacra a vállalat, egyelőre két, jelentősen túlárazott verzióban, az Arespear C300 fél millió körüli összeg fejében vihető az alábbi konstrukcióval: Intel Core i5-9400F, GeForce GTX 1650, 8 GB RAM, 512 GB-os SSD. Nagyobb társa, a C700-as még borsósabb, 960.000 forintért birtokolható, cserébe az alábbi hardverelemekkel: Intel Core i7-9700 CPU, GeForce RTX 2070 Super, 16 GB RAM, 512 GB-os SSD és 1 TB-os HDD, további 60.000 forintért pedig RGB világítás is kérhető hozzá.

4chanre szivárgott régebbi Nintendo játékok forráskódja, néhány fejlesztői személyes jegyzet és üzleti dokumentum mellett, a főképp Nintendo 64 és GameCube korszakból származó kódokra a modderek hamarjában rávetették magukat, így lehet számítani újabb emulátorokra és átiratokra, de a fájlokból kibányászták a Mario 64-ből Luigi béta modelljét, ami végül nem került be a játékba.

A Timex is készült egy különlegességgel a Pac-Man játéktermekbe kerülésének 40. évfordulójára, az arany, ezüst és fekete színekben kapható karóra 27.000 forintnak megfelelő angol fontért rendelhető.

A U-Treasure is videojátékos témájú ékszerekkel bővíti a kínálatát, egészen pontosan a Kingdom Hearts órákkal és fülbevalókkal, ezek már húzósabb, 80.000 és 20.000 forintnak megfelelő japán jenért kerültek forgalomba, de a 24 karátos arany fülbevaló már az órával van egy árban. 



A különleges kiadásokat gyarapítja, a konkrét árral még nem rendelkező, de a pénztárcát garantáltan megterhelő 24 karátos arannyal bevont PlayStation 5 kiadás, amiről egyelőre csak a tervek léteznek a Truly Exquisite-tól.


Feltételezem, hogy nem sokan látnák szívesen a Death Stranding PC-t a nappaliban, bármennyire is kedvelte a játékot, de Cami Roebuck ellenkezőleg van ezzel és épített magának egyet.

Sikerült pontot tenni Christoper Nolan filmjének, a Tenetnek a premierjére, a többszöri halasztást, majd felfüggesztést nyert mozit augusztus 26-i világpremierrel mutatják be, fő piacát, az Egyesült Államokat elkerülve, ahol csak szeptember 2-ától lesz megtekinthető korlátozottan, egy-egy helyen.

Előzetest kapott a Netflixen szeptember 18-án debütáló Jurassic World animációs sorozat.
Szintén a Netflix fogja indítani a játék fronton parlagon heverő Splinter Cell animációs sorozatot, aminek produceri szerepébe a John Wick filmek írója, Derek Kolstad került. A szolgáltatót kellőképpen meggyőzhették a széria kilátásban levő sikeréről, mert egyből 2 évadot rendeltek belőle, ami összesen 16 epizódot takar.

Egy kép kíséretében jelentette be a Pixar az újabb animációs filmjét, ami jövő nyáron fog mozikba kerülni. A Luca, a címszereplő olaszországi kalandos nyaralását meséli majd el.

Október 15-én debütál a Star Trek: Discovery 3. évada a CBS All Access platformon, idehaza a Netflixen lesz elérhető, az amerikai premiert követő napon.

Megérkeztek az Epic Store soron következő ingyenes játékai, ezúttal 3 pixelcsoda, a 20XX, a Barony, és a Superbrothers: Sword and Sworcery EP tölthetőek le. Próbaidőszakot a Rocket Arena tart PC és Xbox One platformokon, utóbbin a Two Point Hospital és a Disintegration is kipróbálható.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése