2020. szeptember 20., vasárnap

2020/38. heti hírösszefoglaló

 

Ingyenes Watch Dogs 2 és Football Manager 2020 (de akad más is), újabb Sony prezentáció ami során fény derült a PlayStation 5 premierjére, de egyben az árcímkére is, újabb játékmenet anyagokat villantva az előadáson, köztük a Call of Duty: Black Ops - Cold War kampányát is. Skorpió formájú gamer fotel érkezik a Cluvenstől, az Aston Martin pedig szimulátor gépet hegesztett össze, újabb előzetesek mellett megérkezett a Cyberpunk 2077 gépigénye, visszatér a South Park egy dupla részes epizóddal, de a The Mandalorian 2. évada is jelentkezett egy trailerrel az egyéb hírek és érdekességek mellett, nagyon sűrű hetet tudva magunk mögött.

A Microsoftot a szivárogtatás, a Sony-t a Microsoft vitte kényszerbe, hogy kijátsszák minden lapjukat a következő generációs masinájukról (aminek bőven ideje is volt), a PlayStation 5 az Xbox Series X-el azonos áron, 185.000 forintért érkezik november 19-én hazánkba (nagyobb államokban egy héttel korábban lesz a premier), viszont a Digital Edition változat húzósabb lesz, mint a Series S, ugyanis azzal ellentétben ugyanazt a hardvert kapjuk, csak blu-ray lejátszó nélkül, így kerül majd 150.000 forintba. Az infók mellé villantottak pár játékmenet felvételt is a készülő címekből.

Terjedelmes játékmenet felvételen a Spider-Man: Miles Morales.

Az eddig létezését nem sokban igazoló, kizárólag PS5-re készülő Final Fantasy XVI is bemutatkozott egy előzetessel, a trailerben felbukkanó PC platform ne tévesszen meg senkit, utólagosan cáfolták, hogy arra is megjelenne, állítólag egy hiba folytán került be, mint a Demon's Souls esetében.

És a már említett Demon's Souls Remake.

A Resident Evil Village is jelentkezett egy új videóval.

Szintén a prezentáción mutatta meg magát a jövőre esedékes, a Harry Potter világában játszódó Hogwarts Legacy, ami PS4 és PS5 mellett PC-re és Xbox konzolokra is elérhető lesz.

A Sony előadásán mutatkozott be a 4 percen át szemlélhető, november 13-ra tervezett Call of Duty: Black Ops - Cold War kampánya.

Végezetül a show-t a God of War 2 zárta egy teaser videóval, ha minden a tervek szerint halad, akkor 2021 folyamán megjelenik az új epizód.

Október 20-ára kapott megjelenési dátumot az Amnesia: Rebirth PC és PS4 platformokra.

Röpke in-game anyaggal köszönt be a héten a Sniper Ghost Warrior Contracts 2, a megjelenési dátum továbbra sem kapott pontosítást, annyi bizonyos, hogy a tél folyamára várható PC, PS4, Xbox One és Series masinákra.

Talán még sosem rukkolt elő ennyi új címmel a Ubisoft, jelenleg nagyon kísérletezgetős kedvében van nagyvállalat, így felkarolta a VR űrszimuláció és menedzsment műfajában játszódó Agos: A Game of Space-t, amiben a pusztulásban lévő Földet elhagyó utolsó hajó mesterséges intelligenciáját alakítja a játékos, feladata pedig az űrhajó épségben tartása, menedzselése és az űr kínálta kalandok felkutatása lesz. A játék október 28-án lát napvilágot PC-re, minden azzal kompatibilis VR eszközt támogatva.

Bemutatkozott a 4 Minutes to the Apocalypse, egy atom-tengeralattjárón játszódó akció-szerepjáték, feladatul a jármű irányításának visszavételét tűzve ki, hogy elkerüljük a háború tovább fajulást az atomfegyverek bevetésének megakadályozásával.

Volt már egy-két érdekes és elborult próbálkozás plüss medvét helyezve a főszerepbe, a The Darkest Tales viszont az oldalnézetes platform porondján próbálkozik, nyakon öntve az ismert rajzfilmek karaktereinek kifordított változatával. Aki kedveli a műfajt, mindenképp vessen rá egy pillantást a kellemes prezentáció és nem mindennapi körítés végett, megvásárolni viszont csak jövőre lehet majd, egyelőre csak PC-re.

December elsején érkezik minden jelen generációs platformra a Remnant: From the Ashes előzmény története, azaz a Chronos: Before the Ashes.

Új környezetbe bújtatott puzzle játék lesz a jövőre megjelenő Unpacking, amiben a költözés utáni holmiknak kell a megfelelő helyet megtalálni, egyben berendezve a lakást. A demót itt érhetitek el.

Lehet számítani rá, hogy PS4, Xbox One és Switch platformokra költözik a Mass Effect Trilogy, legalábbis a GamingReplay által a webshopba helyezett adatlapok nem lehetnek véletlenek, a múltban már számos, akár még be nem jelentett játék is az üzleteknek köszönhetően nyertek leleplezést.

- Szeptember 22-re kapott megjelenési dátumot PC-re a Halo 3: ODST.

- A nemrégiben beharangozott premierrel ellentétben, csak jövő tavasszal fog megjelenni PC, PS4 és PS5 platformokra a Kena: Bridge of Spirits.

- Változtatott tervein a Sony, a Horizon Forbidden West, a Spider-Man: Miles Morales és a Sackboy is megjelenik PS4-re, nem csak az új generációs konzolra.

- Szeptember 23-án csatlakozik a Donkey Kong Country 2 és az eddig Japánon kívül meg nem jelent Mario's Super Picross a Switchen játszható NES játékok kínálatába.

- Nem volt érdeklődés a Disintegration többjátékos módja iránt (feltehetőleg maga a játék után sem), a nagyon alacsony, 539 játékos egyidejű jelenlétét követő csúcs után, már a 30 főt sem éri el a játékosok száma, így leállnak szerverek és csak a kampány lesz megvásárolható a megjelenést követő három hónap elteltével.

- Elnyerte újabb, és talán végleges megjelenési dátumát John Romero maffia menedzsment játéka, az Empire of Sin, december elsejétől válik elérhetővé az összes jelenlegi platformra.

Szeptember 24-én érkezik A Total War Saga: Troy első DLC-je, az alapjátékhoz hasonlóan, az Amazons szintén ingyenesen letölthető lesz egy ideig az Epic Games Store-ból.

Új előzetesekkel jelentkezett a Cyberpunk 2077, az elsőben a történetnek színteret nyújtó Night City mutatkozik be.

A másodikban a város bandái kapták a főszerepet, de érkezett egy gépigény is a PC-sek számára.

Ilyen lesz az Xbox Series S doboza.




God of War témájú óra, hátizsák és pénztárca érkezik a SuperGroupies tervezésében, 56, 47 és 12.000 forintos árcédulákkal.

Formabontó gamer szék érkezik a Cluvenstől, a skorpió formájú fotelhez akár három kisebb, vagy egy extra nagy monitor is rögzíthető, többféle szögben állítva, de a videó sokkalta beszédesebb, főleg az extrém formatervezés kapcsán, viszont az árazás 600.000 forint felett kezdődik.




Jóval magasabb árkategóriában lép piacra az Aston Martin a kimondottan verseny szimulátorokhoz gyártott szettjével, amiből csupán 150 darabot gyártanak, valamivel több, mint 22 millió forintért lesz beszerezhető az AMR-C01 típus.

CG kisfilm hangol a Star Wars: Squadrons október másodikai premierjére.

Megérkezett a World of Warcraft: Shadowlands kiegészítőt felvezető utolsó film is.

Plakátot kapott a The Mandalorian 2. évada.

Majd megérkezett az előzetes is.

Elégedett az HBO Ridley Scott, A farkas gyermekei új sorozatának teljesítményével, rögvest berendelve a második évadot, egyben közzétéve, hogy szeptember 25-én válik megtekinthetővé az első szezon, utolsó három része.

Adam Sandler új, a Netflixen október 7-én debütáló filmje, a Hubie, a halloween hőse is elnyerte magyar feliratos előzetesét.

Egy ideje szünetel a South Park sorozat és nincs is kilátásban a 24. évad, viszont szeptember 30-án érkezik egy 60 perces különkiadás, aminek története a korona vírus körül forog majd.

Az Epic Games Store frissített ingyenes játék kínálatában a Watch Dogs 2, a Football Manager 2020 és a Stick It to the Man! érhetőek el. Továbbá minden platformon ingyenesen letölthetővé vált a Life is Strange 2 Episode 1, a link a steames verzióra visz. A héten ingyenessé vált a Death Rally is PC-re, az Xbox Gold vagy Game Pass előfizetők pedig a Hunt: Showdown, a Warhammer: Chaosbane és a Sea of Thieves játékokat próbálhatják ki ingyenesen, majd ha elnyerte tetszésüket, masszív leárazás keretén belül vásárolhatják meg.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése