2020. szeptember 27., vasárnap

2020/39. heti hírösszefoglaló

Továbbra is akadnak ingyenesen bezsebelhető játékok (van, amivel nem árt sietni), és az év végére elpufogtatott prezentációk ellenére is érkeztek hírek és érdekességek, sajnálatos további csúsztatások kíséretében, de a hetet mindenképp a Microsoft vitte el a ZeniMax Media történelmi léptékű felvásárlásával, miközben az Amazon a Google Stadia nem létező babérjai törne.

Launch traileren a Crash Bandicoot 4: It's About Time, október másodikán érkezik PS4 és Xbox One konzolokra.

Ezúttal a történetre fókuszál a Laysers of Fear alkotóitól érkező The Medium új előzetese, aminek még idén meg kell jelennie a tervek szerint PC és Xbox Series X platformokra.

Furcsa mód, pont nem a története végett érdekes Serious Sam 4 egy sztori előzetest kapott a csütörtöki megjelenéshez igazítva, a játék már elérhető PC-re és Stadiára, konzolokra csak jövőre lesz esedékes.

Alaposabb betekintést nyerhetünk a Transformers: Battlegrounds játékmenetébe az újabb trailernek köszönhetően, október 23-tól pedig játszható lesz az összes jelenlegi platformon.

Játékmenet előzetest kapott a Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice, egyben október 15-ére tűzve ki a megjelenési dátumot.

Miután a nyugati régióban nem kísérte érdeklődés a free-to-play Total War: Arenát, most egy tovább bővített verzióval Kínába költöztették, a fejlesztők által megosztott infók alapján, fontolgatják, hogy adnak neki még egy esélyt nyugaton is, ha Ázsiában sikerre jut a játék.

Még mindig nem kapott megjelenési dátumot a The Elder Scrolls Online következő DLC-je, azaz a Markarth, ami pontot tesz a terjedelmes Dark Hearth of Skyrim történet végére, viszont a prológus ingyenesen elérhetővé vált a Crown Store-ban azok számára, akik legalább az alapjátékkal rendelkeznek.

Megjelent a két főt számláló magyar stúdió fejlesztette Gordian Rooms: A curious heritage, a fejtörőkkel és szabadulószobákkal telepakolt játékok kedvelőit célozva be.




Pár kép kíséretében nyert bejelentést a Nioh 2 soron következő DLC-je, október 15-én érkezik a Darkness in the Capital, új történettel és bossokkal.

- Megjelenési dátumot kapott az Observer: System Redux, november 10-én a Series X, pár nappal később pedig a PlayStation 5 nyitókínálatában fog szerepelni.

- Bejelentést nyert, hogy február 19-20-ig kerül megrendezésre a BlizzCon Online 2021.

- Nyílt forráskódú lett az első két Amnesia játék, bárki szabadon felhasználhatja modok és bővítmények készítésére, vagy akár a teljes játék átszabására.

- Csúszik a Baldur's Gate 3 korai hozzáférésű verziója, október 6-ára tűzték ki az új premiert. 

- A héten összegyűjtöttem az első külföldi értékeléseket a Mafia: Definitive Editionről.

- Alaposan félresiklott az Xbox Series X marketingkampánya - amiről szintén beszámoltam a hét folyamán -, sokan inkább az Xbox One X mellett teszik le a voksukat.

A hetet a Microsoft vitte el a videojáték történelem legnagyobb felvásárlásával, bekebelezve nem csak a Bethesdát, de a komplett ZeniMax Mediát, amiről itt olvasható az összefoglaló.

A Google Stadia bukdácsolása sem riasztja el az Amazont, hogy a játékfejlesztés után, a felhő alapú játék szolgáltatásba vágjon, konkrét dátumot mellőzve, de egyéb részletekre kitérve jelentették be a Luna szolgáltatást, aminek havi 6 dollár lesz az induló tarifája, 100 játékot ígérve már a nyitókínálatba és ami nagy erőssége lesz, hogy a PC-től kezdve, a Mac-en át az iPhone-okig bezárólag minden platformot támogatni szeretne, egyedül az Android verzió fog késni.





A CD Projekt RED és a Techland egykori fejlesztői a Stanislaw Lem regénye ihlette The Invincible sci-fi játék fejlesztésére álltak össze, ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövőre érkezik PC-re és next-gen konzolokra.

Öt év elteltével kilépett az early access státuszból a Squad című belső nézetes taktikai lövölde. 

Október 15-én kerül fel Steamre egy mod formájában a Return to Castle Wolfenstein rajongói felújítása.

Ismét életjelet adott magáról egy új előzetessel a Fallout 4 modjaként készülő Fallout: Miami.

A héten előkerült egy játékmenet videó a soha be nem jelentett Commandos 2 GameBoy Advance verziójából.

A Dűne novemberi premierje előtt érkeznek a McFarlane Toystól a 18 cm magas akció-figurák.

Az év végére tervezett Fekete Özvegy mozifilm premierjét 2021 május 7-re tették át, aminek következtében minden más Marvel film is később kerül bemutatásra.

Az eredeti tervektől eltérően mégis forgat új jeleneteket Zack Snyder a saját Az Igazság Ligája verziójához, sőt a Warner közzétette, hogy akkora összeget szánt az újradolgozásra, amiből már egy új alkotás is születhetne, összesen 70 millió dolláros keretet engedélyezve a rendezőnek, új szereplőket, digitális effekteket és átírt történetet tartogatva, már messze nem egy bővített verzióban gondolkodva. A film jövő év folyamán debütál majd az HBO Maxon, a tervek szerint több részben, mivel már 4 órásra duzzadt a film.

Ezidáig csak fesztiválokon került bemutatásra a misztikus horror sci-fi Synchronic, most megérkezett az első közönségnek szánt előzetes, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor októberben kerül az amerikai mozikba, bár esélyesebb, hogy végül ez az alkotás is VOD-on köt ki.

Előzetest kapott a Transformers War For Cybertron Trilogy folytatása.

Az Epic Games Store frissült ingyenes játék kínálatába a RollerCoaster Tycoon 3 Complete Edition került fel a héten. Nem kell egy játékkal beérni, ugyanis szintén a héten költözött az Epic Store-ba a Rocket League, free-to-play üzleti modellre váltva PS4, Xbox One és Switch platformokon egyaránt, annyi különbséggel, hogy az Epic üzletéből letöltők egy 3.000 forintos kupont is kapnak mellé. Ahogy a Total War Saga: Troy ingyenes volt a megjelenést követő 24 órában a felületen, úgy a héten megjelent első DLC-je, az Amazons is, de ez az akció már lejárt és visszaugrott 3.344 forintra az árcédula. Steamről a Scrap Garden puzzle platformer zsebelhető be ingyenesen ma este hét óráig, az Xbox Gold vagy Game Pass előfizetőknek a The Division 2 és a Warhammer: Vermintide 2 próbálhatóak ki a hétvégén Xbox One-on.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése