2015. január 7., szerda

Mobil - Escape The Ghost Town


Annak ellenére, hogy nem igazán preferálom az érintőképernyős mobiljátékokat, egy dolognak kifejezetten örülök ezzel a platformmal kapcsolatban, mégpedig, hogy sikeresen élesztette újra az általam nagyon kedvelt point and click műfajt.
Az Escape The Ghost Town, márpedig a mobilos logikai játékok egyik gyöngyszeme, ahol 15 szinten tehetjük próbára elménket a változatos feladatokkal. 



A játék alapvető vonása, a megvizsgálható helyek, majd az ott fellelhető tárgyak felkutatása, kombinálása és használata a megfelelő záraknál, hogy újabb kulcstárgyakhoz - esetleg a kijáratot nyitó konkrét kulcshoz -, hozzájussunk.
A számtalan fejtörő alaposan kimeríti a széles és változatos palettát, amiben a műfaj mozogni szokott. Akadnak pofon egyszerű tárgykeresgélések a zsúfoltságban, az árnyalatokkal játszó puzzle-ök, bizonyos szabályszerűség szerint mozgó zárak kinyitása, vagy a már komplikáltabb kódfeltörések, melyekhez a megoldó kulcsokat is fel kell kutatnunk, de mégis a legélvezetesebb az elzárt tárgyakhoz való hozzáférés kiötlése. Mindez egy roppant hangulatos és szép grafikába burkolva.
A fejtörők igazán fantáziadúsak, minden nemű erőltetettséget mellőznék és logikusan követik egymást. Akik először találkoznak a műfajjal, azok töprengeni fognak egy ideig, de akikben elevenen él még a ’90-es évek elejei Myst korszak, azok hamarjában kijutnak a Szellemvárosból, bár nekik is okozhat meglepetést a játék egy-egy ponton. Bátran merem ajánlani mindazoknak, akik szeretnék agytekervényeiket megtornáztatni pár óra erejéig, hisz az egyetlen negatívuma a játéknak, hogy bekerülhetett volna egy-két nehezebb feladvány is, főképp az asszociációs fejtörőket hiányoltam, már, ha szabad ilyet mondani egy ingyenesen letölthető játék esetében.

Műfaj: point and click kaland
Megjelenés: 2014. (Android)
Fejlesztő: A-S-G
Zerko 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése