2017. október 28., szombat

Mobil - Doodle God


Egyszerű, ám roppant kreatív elgondolás az isten-szimulátor műfaj, puzzle játékba öntésére.
Ennyire egyszerű a Doodle God, mint ahogy egy mondatban jellemeztem, éppen ezért nem is ereszteném bő lére mondandómat, ugyanis nem áll másból a játék, mint, hogy a felsorakoztatott, a kezdetben igen szűkös kategóriákban található elemeket kell megfelelően kombinálnunk, hogy valami újat kreáljunk a világban, mely azon nyomban meg is jelenik a külső képernyőn található Föld bolygó felszínén.
Isten szerepében tetszelegve kell először az elemeket létrehoznunk, majd ezt követően a baktériumok megteremtésével, élőlényekkel benépesíteni a földet, az emberi faj meglétével pedig szájukba rághatjuk a különféle találmányokat.



Összességében számos kategória és temérdek kirakható elem kapott helyet a játékban, hogy hosszú órákon keresztül mozgassuk agytekervényeinket, a hátulütője egyes egyedül, hogy néha logikai bukfencek lépnek fel, mint például a gőzgép hamarabbi megalkotása, mint az ember megteremtése, vagy ennél jóval bosszantóbb a nem éppen logikusan kapcsolódó elemek párosítása.
A játéknak kétféle verziója is létezik, egy teljes egészében ingyenesen letölthető, és egy fizetős változat, mely kettő között a különbség, hogy előbbinél 10 kombinációra van korlátozva a játékidő, majd ez lassacskán visszatöltődik, vagy a szerencsekerék, valóban szerencsés pörgetésével, elegendő pénzt gyűjthetünk össze a végtelen lépésszám megnyitásához. Ugyanitt szerezhetünk különféle segítségeket is, melyek vagy felfedik, hogy milyen elemet tudunk megalkotni következőnek, vagy a párosítandó elemek kategóriáját mutatja meg, esetleg automatikusan kirakja számunkra a következő felfedezni valót, hogy tovább tudjunk lépni a játékban.
A kampány kreáción kívül, a játék még különféle kis történeteket is tartalmaz, ahol adott témakörön belül kell ügyesen ténykednünk, ilyen a fantasy témakör, a jó és rossz küzdelmének témája, vagy éppen a karácsony, esetleg a találmányok világában merülhetünk el.
Ez az a játék, amit kortól függetlenül merek bátran ajánlani, azoknak, akik kedvelik a logikai puzzle játékokat, lebilincselő és szórakoztató feladványokat rejt magában, bárki számára, aki minimálisan is szereti az elméjét megmozgatni. Az évek folytán egyre csak nőtt népszerűsége, ezért tudott más-más platformokat is meglátogatni, de - ahogy a Gunspell esetében is megjegyeztem -, ez kimondottan mobil játék, éppen ezért oda ajánlom beszerzését.

Műfaj: isten-szimulátor puzzle
Megjelenés: 2010. (Android, iOS, Windows Phone, PC, PlayStation Vita, PlayStation 4, Xbox One)
Fejlesztő: JoyBits Ltd.
Kiadó: JoyBits Ltd.
Zerko 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése