2018. június 16., szombat

Mobil - South Park: Phone Destroyer


Ezúttal a cowboyok és indiánok között vívott csatározást választják a srácok, hogy egy kártyajáték keretein belül dőljön el, kinek az oldala nyeri az összecsapásokat.
Ahogy az a nagygépes verzióknál lenni szokott, a South Park kölykei egy a fantáziájuk által életre hívott játékba keverednek, ahol Cartman képviseli a cowboyokat, Stan pedig az indiánokat. Az sem újdonság, hogy az iskolába érkező új fiú lesz karakterünk, melyet teljes egészében mi kreálhatunk meg a rendelkezésekre álló elemekből, hogy a már kezdetekben legendák által övezett szereplőt, a csatába vigyük telefonjával, ugyanis a gyerekek játékában elengedhetetlen a modern technika, mivel ennek révén idézik meg a különféle támadó erőket, melyek kártyalapok formájában jelennek meg a kijelző alsó sorában sorakozva.
A kártyás játékoknak megfelelően, itt is minden lapnak megvannak a maguk értékei és adott energia pontért idézhetőek meg a csatatérre, de mivel a harcok valós időben zajlanak, ezért energia csíkunk is valós időben töltődik vissza lassacskán, hogy újabb viccesebbnél viccesebb karaktereket hívjunk az ütközetbe, vagy speciális támadásokat indítsunk ellenfeleink ellen.
A pakli folyamatosan bővíthető és újabb lapok nyerhetőek, hogy egy komplett sereggel rendelkezzünk az egyre nehezebb kihívások során, amikor is az automatikus scrollozásnál, sorra bukkannak fel az indiánok, akiket le kell győznünk, hogy a minden pályához tartozó, a Stan által megidézett főellenféllel bánjunk el végezetül. Sok variációnk és lehetőségünk nincs a taktikázásra, minden karakter egyedi tulajdonságokkal bír, némelyeknél pedig extra támadás indítható a kellő időpontban, mint Cartmannel, aki vaktában kezd lövöldözni ellenfeleire. Ennél komolyabb megfontolást igényel majd a megfelelő kasztok kijátszása, ugyanis a lapok több csoportba vannak rendezve, mint a közel harcosok, asszaszinok, vagy távolsági harcosok, azaz lövészek, melyek mindegyike remekül aknázta ki humorforrását, csak úgy, mint a karakterek külleme. 
Ami azért is lényeges, mert a nagygépes játékokhoz képest, várható módon visszafogottabb az átvezető filmek jelenléte, a poénok főképp a srácok között chat formájába zajló párbeszédekben bukkannak fel, hamisítatlan South Park humorral, így összességében egy nagyon kellemes, könnyed, humoros játékot alkotva, ennek ellenére kellő kihívásokat is tartogatva, ami végett folytonosan a kedvenc lapjaink tuningolására leszünk szorulva, főleg, ha a PvP játékmódba tévedünk, már pedig muszáj lesz odatévednünk, ugyanis adott esetben csak akkor léphetünk tovább a fejezetek pályái között, ha kellő számú humán ellenfelet gyűrtünk le lapjainkkal.
Utóbbi végett is van, hogy folyamatos internet kapcsolatot követel meg a játék, a másfél gigányi szabad hely mellett (csak 100+ megát telepít), azt pedig már sokan előre tudják, hogy a lapvariációk és fejlesztési lehetőségek végett, számos vásárlási lehetőség is akadni fog, főleg, hogy egy ingyenesen letölthető játékról van szó, de semmi esetre sem muszáj élni ezekkel a pénzköltési lehetőségekkel, sem az egyjátékos kihívások esetében, sem pedig a remekül megalkotott, másodpercek alatt az adott szintünknek megfelelő ellenfelet találó PvP módban.
A South Park: Phone Destroyer, egy meglepően könnyed, kellemes kikapcsolódást nyújtó és humoros játék lett, aminek nehézsége kellőképpen ki van egyensúlyozva, így aki szereti a sorozatot és kedveli a stratégiai kártyajátékokat - ami ráadásul nagyon szép valós idejű akcióban elevenedik meg a kijelzőn -, annak feltétlenül ajánlom a játékot, de azok számára is, akik kedvelik a szériát, és belekóstolnának egy ilyen műfajú játékba, mert könnyed és egyszerű módon vezeti be a játékosokat a kártyacsaták világába. Minden ízében remekül megtervezett mobilos játék, de azért némileg több humort még el lehetett volna viselni.

Műfaj: oldal nézetes akció kártyajáték
Megjelenés: 2017. (Android, iOS)
Fejlesztő: RedLynx, South Park Digital Studios LLC
Kiadó: Ubisoft
Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése