2013. május 10., péntek

Könyvmoly - Szepes Mária: A Vörös Oroszlán


Szepes Mária a második világégés napjait élve, visszavonul egy eldugott vidéki lakba, hogy nekifogjon élete egyik legkomolyabb regényének megírásához. Az idő teltével különös levél érkezik számára egy jó baráttól, aki felkeresni szándékozik őt azon helyen, melyről csupán legközelebbi ismerősei rendelkeznek ismerettel. A Tibetből érkezett férfi hamarosan megjelenik a kunyhóban, a levél feladásának idejétől számítva jóval korábban, és átnyújt egy kéziratot a nő számára.
A neve Adam Cadmon, és ez ő ötszáz éves története, szenvedésen, szenvedélyen és halálon túl.


Adam Cadmon a XVI. században látta meg napvilágot Hans Burgner néven. A szegénysorból származó, hányattatott sorsú fiú, nagybátyja révén hamar felfigyel az alkímia tudományára, és egy láthatatlan erőtől vezérelve hajszolni kezdi a Vörös Oroszlánt, mely az aranykészítés és örökélet elixérjét takarja. Hans rögeszméjétől hajtva képes bárki előtt megalázkodni, esdekelni, de még gyilkolni is, hogy haláltól való félelmével leszámolhasson az Elixír segítségével, ám nem sejti milyen démoni erőket szabadít fel, melyek több életen át nyomorba döntik lelkét, mellyel megkezdődik pokoljárása.



Ismét egy olyan könyv akadt kezembe, melyről csak szuperlatívuszokban lehetne beszélni. Szepes Mária, mint a magyar okkultista nagymester, az alkímia és ezoterizmus kézikönyvét vetette papírra regényes formában. Hans Burgner kalandja, mely több életen átível, tökéletes szemléltetést nyújt az emberi lélek összetettségéről és a benne dúló erőviszonyokról. A bukott alkimista története, aki romlásba dönti magát, hogy az Elixírhez jutván kielégítse téveszméjét és láthatatlan erőket szabadítson fel az asztrálsíkról. A megszálló démonok természetfeletti erővel ragadják el Hans lelkét még mélyebb bugyrokba, hogy a férfi minden képzeleten felülmúló szenvedéseken átesvén, átalakuljon Mágussá, amikor kellő tisztasággal rendelkezvén megérti, hogy mit is jelent valójában élet és halál.

A regény tökéletes érthetőséggel vezeti be az olvasót az alkímia, az okkultizmus és a reinkarnáció világába, hogy részletekbe menő lélekboncolgatással tárja fel a karma láthatatlan erőit, amellett, hogy az emberi életek, jellemek és sorsok alakulásáról fest egy drámai történetet.

A könyvet azoknak ajánlanám, akik kellő szilárdságú világnézettel rendelkeznek, de mégis dogmatikamentes, örök gondolkodók.


Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése