2020. április 26., vasárnap

2020/17. heti hírösszefoglaló


Elkezdődött a Ragadozó vadászidénye, középkori túlélés, számos különlegesség a gyűjtőknek, és persze továbbra is akadnak ingyenesen letölthető játékok.

Bár népszerű a középkor érája a videojátékok körében a kereslet végett, mégsem mondhatjuk, hogy telített lenne a kínálat, túlélő játékot is láthattunk már korábban, viszont a frissen bejelentett Medieval Dynasty Unreal 4-es motorral kíván megteremteni egy nyitott világot, ahol nyersanyag gyűjtögetéssel, vadászattal, kraftolással, kereskedelemmel, építkezéssel, sőt egy saját falu alapításával kíván rálicitálni a konkurensekre, miközben a középkori vadon viszontagságai között kell túlélni a mindennapokat, mellőzve minden fantasy körítést, kizárólag emberi ellenfeleket kínálva, elvégre önmagában elég borzalmas korszak volt ez. A játék első körben csak PC-re érkezik, ősszel kerülhet fel a korai hozzáférésű verzió Steamre.

A Microsoft levédette a képen is látható Xbox Series X logóját, a Microsoft Flight Simulator pedig elnyerte végleges gépigényét.

A Mad Catz bemutatta új F.R.E.Q. 2 fülesét, az állítható pánttal, memóriahabbal, RGB világítással és 7.1-es térhangzással tervezett fejhallgató, széles testre szabhatóságot fog kínálni PC, Mac, PS4 és Xbox One platformokat támogatva. Az árról még nem nyilatkozott a gyártó, de régiónként eltérő lesz.

A Death Stranding PC-s verziója is csúsztatást kapott a megváltozott munkakörülmények végett, de szerencsére nem sokat, július 14. az új megjelenési dátum.

Egy utolsó játékmenet előzetes kíséretében jelent meg pénteken a Predator: Hunting Grounds PC (Epic Games Store) és PS4 platformokra.

A Valve beváltotta az ígéretét és nem engedi el az elég nagyot bukó Artifactet, elindítva a 2.0-s verziót, hamarosan érkezik egy egyjátékos kampány is, amire mondhatnánk, hogy miért is nem volt alapból benne.

Közzétették a Haunted PS1 Wretched Weekend game jam pályázati műveit, összesen 69, a PlayStation korszakot idéző játékot lehet pörgetni. A verseny kitétele, egészen pontosan a régmúlt konzolját idéző látványvilág és a hátborzongató hangulat megteremtése volt, amire lehetett nevezni félkész alkotásokkal is, de a munka nagy részét 48 óra alatt kellett a csapatoknak befejezniük. A játékok között itt lehet tallózni.



A Crysis Remastered bejelentését követően beindultak a találgatások, hogy mégis mit fog tartalmazni a felújított verzió, pár nap elteltével a Crytek megelégelte a találgatásokat, amit egy külsős munkatársuk félrevezető Twitter bejegyzése indított be, és tisztázták, hogy kizárólag a Crysis kampánya kap egy felújított verziót, tehát még a Warhead sem lesz mellécsomagolva.

Miért ódzkodnak a konzolosok a cross-platform játéktól? Nem, még véletlenül sem az egér és billentyűzetet használók végett, hanem a PC-s (na, nem mert a PC-sek olyanok lennének, hanem itt lehet segédprogramokat alkalmazni) csalók tömeges felbukkanásától, akik tönkre vágják a meccseket, éppen ezért az Infinity Ward is bevezeti a nem új keletű, ezek eltávolítását szolgáló rendszert a Call of Duty: Warzone-ban, bannolás helyett, a szokott módon szűrésre kerülnek a csalók, majd egy külön lobby-ba pakolja át őket, hogy egymást szívassák.

Hosszú évek teltével is roppant népszerű a CS:GO, nem csak saját egyéni rekordot állított be a héten, hanem lenyomta a Steam legnépszerűbb játékaként nyilvántartott Dota 2-t is az 1.295.971 játékos egyidejű jelenlétével.
A God of War megjelenésének második évfordulójára igazi különlegességeket tervez kiadni a Sony, a legolcsóbbal kezdve a sort, már előrendelhető a képen is látható poszter.
Ezt követi a szeptember 9-én, a Dark Horse gondozásában kiadásra kerülő Atreus naplója, ami egyben a játék világát is bemutatja.
Végezetül a legelvakultabb gyűjtőket célozza be a 260.000 forint környékére árazott, csupán 500 példányban gyártott Kratos mellszobor. 

A Spawn film reboot hírének felröppenésére az akció figura is újra kiadásra kerül a kilencvenes évekbeli formájában, 40 dolláros árcédulával ellátva, Todd McFarlane aláírásával kétszer ennyiért. A háromféle stílusban megjelenő figura (fekete-fehér, klasszikus, modern) nem csak külön-külön, hanem egy további extrákkal megpakolt csomagban is megvásárolható lesz, ha valaki hajlandó elmenni 160 dollárig.

Nem állt meg a Microsoft a limitált, Cyberpunk 2077 festésű Xbox One és kontroller kiszerelésnél, a héten leleplezték a további kiegészítőket, köztük az irányítóhoz érkező 16.000 forintos dokkolót, a 2 és 5 TB-os külső merevlemezt, 30 és 50.000 forintos áron, illetve a Johnny Silverhand fejhallgatót, ami 36.000 forintba kerül majd.

A Bethesda is készíttetett egy Doom Eternal témájú kontrollert, amit az ausztrál régióban sorsolnak ki egy nyereményjáték keretein belül. Az egyedüli gond, amit a Bethesda is elismer, hogy a markolatokon helyt foglaló pöckök végett használhatatlan, és nem is tanácsolják, hogy bárki próbálkozzon vele.



Frissült az Epic Games Store ingyenes játék kínálata, jövő hét csütörtök délutánig a For The King tölthető le.

Április 30-ig ingyenesen játszható az XCOM 2 Steamen.

Közeleg Pac-Man 40. születésnapja, aminek alkalmából a Bandai Namco május 10. 19:00-ig ingyenesen kínálja a Pac-Man Championship Edition 2-t PC (Steam), PS4 és Xbox One platformokra.

A The Division 2 is kapott egy trial verziót minden platformon, nyolc órán keresztül próbálgatható a játék, még mielőtt a vásárlás mellett vagy ellen döntenétek.

Heti érdekesség rovatba két hír is érkezett, egyfelől a Lady Frankenstein néven alkotó művész elkészítette a maszk szezonhoz az Alien rajongók álmát.

Végezetül közzétettek egy fél órás dokumentumfilmet, ami a patinás Obsidian által fejlesztett Outer Worlds fejlesztését mutatja be.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése