2020. július 5., vasárnap

2020/27. heti hírösszefoglaló


Mostantól a Marvel szállítja az Alien és Predator képregényeket, csúszik a Crysis Remastered a kiszivárgott előzetesre adott reakciók végett, befutott jó pár gépigény, az új bejelentések mellett, az Amazon visszavonulót fújt a Crucible játékukkal, érkezik a Rocky IV rendezői változata, és egyéb érdekességek.

Előzetesen a Dark Pictures horror sorozat következő felvonása, a Little Hope őszre várható.

Az ígéretek szerint az összes VR platformra megjelenik a Wraith: The Oblivion, ami az első epizódja lesz a tervezett World of Darkness játékoknak, a főhős szemszögéből fedezve fel a horrorisztikus kastély rejtélyeit. Egyelőre csupán egy hangulatkeltő videó érhető el.

Lopakodásra építő túlélő horror mindig jöhet, júliusban le is lehet csapni a PC, PS4 és Xbox One masinákra megjelenő Maid of Skerre. A játékmenetbe már beleleshetünk a pontos megjelenési dátum hiánya ellenére is.

A Fortnite látványvilágát idéző, gyalogos lehetőséggel megtámogatott roncsderbi lesz a PlayStation 5-re érkező Destruction AllStars.

Három kisebb stúdió összedolgozásából fog megszületni a Medic: Pacific Corpsman, amiben a II. világháború összecsapásaiban alakíthatunk szanitécet.

Július 31-ére kapott megjelenés dátumot a Zen Studios által is fejlesztett Castlestorm 2, a játék minden platformra érkezik, PC-n az Epic Games Store-ban kell majd keresni.

Figyelemre méltó koncepcióval rukkolt elő a Merge Games, a képregényes látványvilágba burkolt, külső nézetes, cyberpunk akciójátékuk 2021 második negyedévében érkezik, minden jelenlegi platformra. Persze kérdéses, hogy az egyértelműen tetten érhető,  inspiráló forrásnak tekinthető Cyberpunk 2077 megjelenését követően mennyi esélye lesz labdába rúgni.

Elnyerte első előzetesét a Capcom next-gen konzolokra fejlesztett Pragmata című katasztrófa játéka, sok minden nem derül ki a videóból, annyi viszont bizonyos, hogy a Death Stranding kedvelőinek érdemes lesz figyelmet szentelniük a nem éppen hétköznapi történetet rejtő alkotásra.

Twitteren nyert bejelentést, hogy folytatást kap a Sniper: Ghost Warrior Contracts 2, őszre várható a megjelenés PC, PS4 és Xbox One platformokra.

A tavalyi E3-on jelentette be a Bethesda, hogy készülőben van egy új Commander Keen játék (az id felvásárlását követően náluk landoltak a klasszikus jogai), ám a későbbiekben mély hallgatásba temetkezett a stúdió, mára pedig minden videó, kép és hivatkozás el lett tüntetve a játékról, magyarán a projekt törlésre került. A Bethesda a VG24/7 többszöri megkeresésére sem reagált.

Sok, sok csúsztatást kapott már az Insurgency: Sandstorm konzolos portja, a legutóbbi dátum augusztus 25-ére esett, de ennek is búcsút inthetünk a legújabb közlemény szerint, új dátumot már nem is tűzve ki.

A fagy sújtotta világban játszódó Frostpunk társasjáték tervezetet jelentettek be, ősszel fog indulni a Kickstarter kampány.

Az év végén fog megjelenni PS4 és Xbox One masinákra, de a tervek szerint a next-gen konzolokat is becélozza a Planet Coaster vidámpark menedzsment játék. A PC-s megjelenés óta bizony elrepült 4 év, ettől függetlenül várjuk a hiánypótló alkotást.
A Command &Conquer nem csak grafikai, hanem zenei remastert is kapott a megjelenésre, ez utóbbiak váltak ingyenesen elérhetővé a YouTube Music és Spotify zenei stream platformokon.

A Microsoft Store-nak köszönhetően kiszivárgott a Crysis Remastered előzetese, a játékosok negatív visszajelzései végett a Crytek lefújta a hivatalos prezentációt és elhalasztotta a játék megjelenését, egészen pontosan a remaster verzió színvonalának emelése végett.

Első körben elhasalt az Amazon külső nézetes, többszereplős lövöldéje, a Crucible, a nemrégiben indult előszezont az első követte volna július elején, de még ez előtt kivettek két játékmódot a három rendelkezésre állóból, majd a premierre visszaminősítették a játékot zárt béta állapotba a további fejlesztések végett, azaz csak a fél debütáláskor regisztráltak játszhatnak a továbbiakban.

Kitaposta 10. életévét a PlayStation Plus, a Sony pedig leközölte az előfizetés mellé adott legnépszerűbb játékokat: Call of Duty: Modern Warfare Remastered, Sonic Forces, Detroit: Become Human, Call of Duty Black Ops 3, Destiny 2, Uncharted: The Nathan Drake Collection, Steep, Shadow of the Colossus, DiRT Rally 2.0, Uncharted 4: A Thief's End. 
Egyben közzétették a júliusi kínálatot is, mely szerint a Rise of the Tomb Raider, az NBA 2K20, és egy harmadik ráadás cím, az Erica című interaktív film tölthető le.

Megérkezett a Kena: Bridge of Spirits gépigénye.

Minimum:

- Windows 7/8.1/10 - 64-bit
- AMD FX-6100 vagy Intel i3-3220 
- 8 GB RAM
- AMD Radeon HD 7750 vagy NVIDIA GeForce GTX 650
- DirectX 11
- 25 GB tárhely

Ajánlott:

- Windows 7/8.1/10 - 64-bit
- AMD Ryzen 7 1700 vagy Intel i7-6700K
- 16 GB RAM
- AMD RX Vega 56 vagy Nvidia GTX 1070 
- DirectX 11
- 25 GB tárhely

A Star Wars: Squadrons is elnyerte végleges, javított gépigényét.

Minimum:

- Windows 10
- Intel i5-6600k vagy Ryzen 3 1300X
- 8 GB RAM
- GeForce GTX 660 vagy Radeon HD 7850 
- DirectX 11
- 40 GB tárhely

Ajánlott / minimum VR:

- Windows 10
- Intel i7-7700 vagy Ryzen 7 2700X
- 16 GB RAM
- GeForce GTX 1060 vagy Radeon RX 480 
- DirectX 11
- 40 GB tárhely

VR gépigény:

- Windows 10
- Intel i7-7700 vagy Ryzen 7 2700X
- 16 GB RAM
- GeForce GTX 1070 vagy Radeon RX 570
- DirectX 11
- 40 GB tárhely

Valamivel előrébb vagyunk a Cyberpunk 2077 esetében is, ez is elnyerte a gépigényét, fontos, hogy DirectX 12-re mindenképp szükség lesz a futtatásához, azaz Windows 8-on nem indul majd a játék.

Minimum:

- Windows 7 64 bit
- Intel Core i5-10500T 6-Core 2.30GHz vagy AMD FX-8350
- 8 GB RAM
- AMD Radeon R9 380X vagy NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB
- DirectX 12
- 70 GB tárhely

Ajánlott:

- Windows 10 64 bit
- Intel Core i5-10600 6-Core 3.30GHz vagy AMD Ryzen R5 1600
- 16 GB RAM
- AMD Radeon RX Vega 64 Nano 8GB vagy NVIDIA GeForce GTX 1070
- DirectX 12
- 70 GB tárhely

Megjelenési dátummal egybekötve kapott gépigényt a Horizon Zero Dawn, augusztus 7-től lehet Steamen és Epic Store-on egyaránt lecsapni a játékra.

Minimum:

- Windows 10 64-bit
- Intel Core i5-2500K@3.3GHz vagy AMD FX 6300@3.5GHz
- 8 GB RAM
- Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) vagy AMD Radeon R9 290 (4GB)
- DirectX 12
- 100 GB tárhely

Ajánlott:

- Windows 10 64-bit
- Intel Core i7-4770K@3.5GHz vagy Ryzen 5 1500X@3.5GHz
- 16 GB RAM
- Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) vagy AMD Radeon RX 580 (8GB)
- DirectX 12
- 100 GB tárhely

Október 30-ától lesz kapható a Detroit: Become Human PC-s gyűjtői kiadása, inkább érdekességként jegyezve meg, mert hazánkban nem fogják elkapkodni a 125.000 forintra mért pakkot, amiben egy 27 cm magas, LED világítással megtámogatott szobor, egy széthajtogatható doboz, kitűzők és egy belépőkártya foglal helyet, utóbbin lesz majd a steames letöltőkód.

Új megjelenési dátumot kapott a Kingdoms of Amalur Re-Reckoning - azaz a 2012-es játék felújított változata -, augusztus 18-án érkezik PC, PS4 és Xbox One gépekre, a gyűjtői verzió már előrendelhető, PC-re 100, konzolokra 110 dolláros áron.

Utolsó előzetesen a kizárólag PS4-re pénteken megjelent Iron Man VR.


Az amerikai IGN-nél történt meg a leleplezése, hogy 30 év elteltével, a Dark Horse képregény kiadótól a Marvelhez kerültek az Alien és Predator jogok. A bejelentéshez készített képek azt sugallják (óriási hiba is lenne ezt a ziccert kihagyni), hogy idővel crossover is érkezhet.

A Battlefield szériáért felelős Dice története nagyon régi időkbe nyúlik vissza, '92-ben Digital Illusions néven kezdték pályájukat, flipper és verseny játékokat készítve, ám volt egy félbemaradt alkotásuk, a Hardcore címre keresztelt akció platformer, amit az akkori kiadójuk törlésre ítélt az első PlayStation színre lépésekor. A játék végül sosem nyert befejezést, egészen mostanáig, mert a Strictly Limited Games a jogi akadályokat megkerülve, Ultracore címen fejezte be két év alatt a projektet. A játék már elérhető Mega Sg (nem hivatalos SEGA emulátor konzol), PlayStation 4 és Switch platformokra, ám a vásárlást érdemes lesz megfontolni, ugyanis az öt szintet tartalmazó játékot 8.000 forintért kínálják. Maradjon meg inkább érdekességnek és tekintsétek meg a videót.

2014-ben jelent meg végleges állapotában a Command & Conquer: Renegade rajongói rameke, ami ősszel további, szintén ingyenesen letölthető tartalommal bővül, Renegade X: Firestorm címen.

Új előzetesen a szeptemberre csúsztatott Kampókéz.

Utóbbi időben Instagram oldalán jelent be érdekességeket Stallone, mint a Rambo V bővített verziójának készülte, vagy A pusztító folytatása, ezúttal a '85-ös Rocky IV kapcsán lebegtette meg, hogy egy rendezői változaton munkálkodik, jelentősen bővítve a történetet. Annak idején nem csak írta, de rendezte is Stallone a filmet, így joggal merül fel a kérdés, hogy akkor miért gondolja újra a saját alkotását, a háttérben az húzódhat, hogy a végső vágás jogát gyakran elveszik a rendezőtől, Stallone pedig kiemelte, hogy a film olyan formában érkezik, ahogy ő azt elképzelte annak idején.
Csóri lett az eheti ingyenes játék rovat, csupán az Epic Store szokásos ajánlata érkezett meg, ami szintén a korábbi hetekhez és a beharangozottakhoz képest lejjebb adta a színvonalat, így a Conan Exiles nem, csupán a Hue tölthető le. Szerencsére azért a Criterion Games közzétette a Criterion Game Jam fejlesztői verseny elmaradása ellenére is elkészült hat alkotást, az alábbi linken lehet szemezgetni az apróbb alkotások között.

A modder közösségből viszont érkezett egy ingyenesen letölthető, a Doom 2 motorjára építő bokszjáték átalakítás, a ddadd nevű modder a Mike Tyson's Punch Outot ültette át belső nézetbe. 

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése