2020. július 12., vasárnap

2020/28. heti hírösszefoglaló


Érkeztek új bejelentések is, de főképp már ismert címekhez újabb anyagok, a Valve feltárta a törölt játékok listáját, a Sony pedig az Epic Gamesbe fektette a tőkéjét, miközben csúszik a Mafia: Definitive Edition, megtudtuk, hogy hogy néznek majd ki a PlayStation 5-ös játékok dobozai, de a konzol is érdekes lenne Cyberpunk 2077 festéssel, a legújabb King's Man film pedig elnyerte utolsó előzetesét, a további érdekességek és 3 ingyenesen letölthető játék mellett.

Közel 40 perces játékmenet felvételen az idei év folyamán PC, PS4 és Xbox One platformokra megjelenő, a Dark Soulsra erősen hajazó Mortal Shell.

20 percen át szemlélhető a Deep Silver akció kalandjátéka, a Windbound. Előreláthatólag a játék augusztus 28-án érkezik PC, PS4, Xbox One és Switch platformokra, előbbihez kaptunk egy gépigényt is.

Minimum: 

- Windows 10/7/8/8.1/Vista (64 bit)
- 2.4GHz Intel Core 2 Duo
- 4 GB RAM
- Intel HD Graphics 4600, NVIDIA GeForce GTX 630, Radeon HD 5670
- DirectX 11
- 4 GB tárhely

Ajánlott:

- Windows 10/7/8/8.1/Vista (64 bit)
- 2.66GHz Intel Core i7
- 6 GB RAM
- Intel HD Graphics 5200, NVIDIA GeForce GTX 750, Radeon HD 7800
- DirectX  11
- 4 GB tárhely

A Werewolf: The Apocalypse - Earthblood is elnyerte megjelenési dátumát, február 4-én lehet számítani rá PC, PS4, Xbox One és next-gen platformokon.

Játékmenet előzetest kapott a jövő év folyamán PC-re esedékes Shadow Warrior 3.

Különleges látványvilágú logikai platformer érkezik 2021-ben PC-re, a Vesper bejelentése mellé érkezett egy játékmenetet is tartalmazó videó.

Fejlesztői naplóval jelentkezett a Crusader Kings 3, amiben a készítők arról mesélnek, hogy milyen megoldásokkal igyekeznek feldobni a grand strategy-t, mint például a választható nehézségi szinthez tartozó stresszfaktor, aminek köszönhetően uralkodónk idővel idegösszeomlást is kaphat.

Az Alien: Isolation által inspirált dinoszauruszos túlélő játéknak tervezik a Deathgroundot, érdemes a játék kedvelőinek egy pillantást vetni a Kickstarter kampányát futó alkotás első videójára.






Megérkeztek az első, hangulatos képek a két fős magyar csapat fejlesztette No More Light című poszt-apokaliptikus játékból, aminek története szerint idegen megszállás alá került a bolygó, főhősünket irányítva pedig kemény túlélési körülmények várnak majd ránk. A játék alakulását a fejlesztők honlapján tudjátok nyomon követni.

- Bejelentették a Test Drive Unlimited Solar Crown készültét, a fejlesztés csak hónapok óta tart, így a debütálás még évekre van.

- A Wargaming bejelentette, hogy nem jött össze a Pagan Online-nal szemben támasztott elvárásuk, így a nem is olyan régiben megjelent játék szervereit augusztus 4-től lelövik, és csupán egyjátékos tartalommal fut tovább.

- Látszólag a 2K és a Hangar 13 okult a remasterelt Mafia II konzolos verziói körül kialakult botrányból, szeptember 25-ére csúsztatták a Mafia: Definitive Edition megjelenését, remélhetőleg a lehető legjobban felhasználva a nyert időt.
- 250 millió dollár értékben vásárolt Epic Games részvényeket a Sony.

- Az Alyx megjelenését követően már nyíltabban beszélnek a Valve munkatársai a múltról, egészen pontosan a soha el nem készülő Half-Life 3-ról és a temérdek elkaszált projektről. Előbbi mellett, egészen konkrétan a Marokkóban játszódó Left 4 Dead 3-ról, egy a The Elder Scrolls, a Dark Souls és Monster Hunter ötvözeteként, csupán koncepcióban létező szerepjátékról, egy A.R.T.I. című VR Minecraft klónról, egy a Kerbal Space Program fejlesztői által készített SimTrek című alkotásról, egy a korábbiakban kiszivárgott forgatókönyvű Borealis munkacímen futó Half-Life VR epizódról, ami az időutazó hajón játszódott volna, egy Hot-Dog munkacímen futott L4D projektről, de lett volna Half-Life VR shooter is a tervezett Vader headset mellé, ám utóbbi is a kukában landolt a kalkulációkat követően, ami szerint 5.000 dollár alatt nem tudták volna piacra dobni.

- Július 15-én iOS és Android rendszerekre is ellátogat a MudRunner off-road szimulátor.

A Serious Sam 4 is beköszönt egy új játékmenet felvétellel, pontos megjelenési dátum továbbra sincs.

A Left 4 Dead fejlesztői egy artworkkel csigázzák a Back 4 Blood játékra kíváncsi játékosokat, annyit fűzve hozzá a képhez, hogy nem egy L4D klónra kell számítani a poszt-apokaliptikus témában.

Megérkeztek az első F1 2020 értékelések:

DualShockers - 9/10
IGN.com - 9/10
Screen Rant - 4,5/5
Push Square - 8/10
Hardcore Gamer - 4/5
Eurogamer - Ajánlott
TheSixthAxis - 8/10
Attack of the Fanboy - 8/10
God is a Geek - 9/10

A játék jelenleg 89/100 összplatform átlagpontszámon áll.



Új képeken a S.T.A.L.K.E.R. remake.


Két borítóval is szemléltették, hogy milyenek lesznek a PlayStation 5-ös játékok dobozai.

Az Xbox One igen, a PlayStation 4 vagy 5 nem kap Cyberpunk 2077 témájú festést, viszont XboxPope megtervezte, hogy hogyan nézne ki a masina a játék színeiben.


Megérkeztek a Streamlabs és a Stream Hatchet piacelemző cégek legfrissebb felmérései a streaming platformokkal kapcsolatban, ami szerint jelentős, 83,1%-os követési növekedés lépett fel a piacon a tavalyi évhez képest - köszönhetően a karantén időszaknak is -, így összességében 5 milliárd órányi tartalmat tekintettek meg az emberek a különféle szolgáltatókon keresztül, ebből a Twitch dominál továbbra is a maga 67,6%-os részesedésével. A szolgáltatónál 10 millió csatorna és 192,7 millió órányi stream került fel az idei első fél évben. Népszerűségében a YouTube Gaming Live követi a platformot, a 16,9 millió közvetített órával, itt 1,5 milliárd órát töltöttek el az emberek, a növekedés is visszafogottabb, amit a Mixer megszűnése változtathat meg, jelenleg sok népszerű streamer várakozó állásban van a jobb ajánlatok végett. Az első képen a legnépszerűbb témák rangsorolódnak, a játékok a második pozícióba csúsztak a legnépszerűbb League of Legendsszel, a második kép pedig a legnépszerűbb csatornákat sorakoztatja fel.

Bár csak híresztelés, de nagyon afelé mozdultak el az események, hogy a Warner egy Constantine, a démonvadász folytatáson, esetleg remake-en kezd el munkálkodni J.J. Abrams stúdiójának bevonásával. A film az HBO Max kínálatába készülne, továbbra is Keanu Reevest tartva meg a főszerepben, aki még tavaly nyilatkozta, hogy nagyon szívesen visszatérne a karakter bőrébe.

Új előzetesen a King's Man: A kezdetek, szeptember 17-ére lett kitűzve az új premier dátum.

Július 30-án kerül fel a Netflix kínálatába a csatorna saját gyártású Transformers animációs sorozata, a premier mellé érkezett egy előzetes is.
Ezúttal három játékot is ingyenesen kínál az Epic Store egy héten keresztül, a The Escapist 2, a Killing Floor 2 és a Lifeless Planet - Premier Edition tölthetőek le. A szokásos menetrenden kívül, a Ubisoft tart próbaverziós akciót a Uplay+ szolgáltatására, amennyiben július 27-ig regisztráltok, vagy bejelentkeztek a Uplay fiókba, egy hétig ingyenesen lehet tallózni több, mint 100 játék között. 

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése