2020. július 26., vasárnap

2020/30. heti hírösszefoglaló


Lezajlott a Microsoft next-gen konzolra fókuszáló, de harmatgyengére sikerült prezentációja, amiből az szűrhető le, mintha nem is érdekelné különösebben őket a generáció váltás, pedig mégis, mert próbálják az exkluzív palettát gyarapítani, innen-onnan elhalászott címekkel és bekebelezett stúdiókkal, mindenesetre nehéz lenne azt mondani, hogy a tartalomszegény tájékoztató vitte volna el a hetet, inkább az egyéb, számos érdekesség, mint a gamer közösséget felkavaró FIFA 21 borítója, újabb játékmenet anyagok, aukciók, törtölt játékokból kiszivárgott videók, a továbbra is streaming platformokat becélzó filmek, és a képregény rajongóknak is érkeztek újdonságok.

Csütörtökön lezajlott a Microsoft Xbox prezentációja, a Sony-hoz hasonlóan, szintén a játékokra koncentrálva, így az új konzol premierjével kapcsolatban annyival jutottunk közelebb, hogy tartani fogják a bevett novemberi debütálást. Kezdjük a sort a Halo Infinite-vel, a tömény játékmenet felvételből az is kiderül, hogy nem ez a játék lesz, ami megköveteli a next-gen vasat. Utólag a 343 Industries vezetője, Chris Lee az amerikai IGN-nek adott interjúban árulta el, hogy nem fog több folytatás érkezni, más formában szeretnék bővíteni a sorozatot, de nem a live service koncepcióban, így nehéz kitalálni mire is gondolhatott valójában. Mindenesetre szabadkozott, hogy a megjelenésig még szépülni fog az újabb felvonás.

Egyelőre teljes címet mellőzve nyert bejelentést a következő generációs Forza, feltehetőleg még jó darabig várni kell rá, mert csak egy hangulatkeltő videót kaptunk belőle.

Szintén egy kedvcsinálóval karöltve nyert bejelentést a State of Decay folytatása, a harmadik rész kizárólag XSX konzolra és PC-re lesz elérhető, de a nyitókínálatban nem kell keresni, egyes hírek szerint sehol sem tart a fejlesztés.

Folyatást kap a Hello Neighbor, az új epizód jövőre lesz esedékes PC és Xbox platformokra.

A vérszegény prezentáció legnagyobb meglepetése a Fable 4 volt, továbbra is maradva a semmitmondó hangulatkeltő videóknál.

És a kellemetlen meglepetése a S.T.A.L.K.E.R. 2 XSX és PC exkluzivitása, amiről annyit tudni csupán, hogy lehet időszakos is, továbbra is a 2021-es évet lőve be a megjelenésre, ezúttal már valamivel többet mutatva a játékból, de továbbra is megmaradva egy teaser szintjén.

Az egy ideje a Microsoft kötelékébe tartozó Obsidian is jelentkezett egy újdonsággal, a kedvcsináló szerint a Pillars of Eternity világában játszódó Avowed, a magára túlzottan is sokat várató The Elder Scrolls babérjaira tör.

A prezentáció utolsó darabjának, a Halo mellett a Dontnod újabb alkotása, a Microsoft exkluzívokat gyarapító Tell Me Why jelentkezett a legtartalmasabb előzetessel, egyben augusztus 27-ére tűzve ki az első epizód premierjét.

Több, mint negyedórán át szemlélhető a Shadow Warrior 3 játékmenete.

Az október 9-én érkező Dirt 5 új játékmenet  videója a különféle lehetőségeket és játékmódokat vesézi ki.

Augusztus 29-ére kapott PC-re (Epic Store) megjelenési dátumot a Surgeon Simulator 2, a bejelentés mellé érkezett egy új előzetes és egy gépigény is.

Minimum: 

- Windows 7 / 8 / 10
- Intel Core i3-3225 3.3GHz
- 6 GB RAM
- Geforce GTX 550 Ti
- DirectX 11
- 10 GB tárhely

Ajánlott:

- Windows 10 64-bit
- Intel Core i5-4670
- 8 GB RAM
- Geforce GTX 770
- DirectX 11
- 10 GB tárhely

Új előzetesen az augusztus 14-én PS4 és Xbox One konzolokra érkező UFC 4.




Megérkeztek az első képek a Prince of Persia VR szabadulószobából, a Ubisoft egyelőre nem tervezi a The Dagger of Time kiadását PC-re és konzolokra, jó ideig csupán az erre berendezkedett játéktermekben lesz elérhető, köztük egy budapesti helyszínen is.

- Az EA bejelentette, hogy a szokásostól valamivel később, csak októberben érkezik majd az NHL 21, next-gen verziókat mellőzve, így az új konzolokon csak a visszafelé kompatibilitással lesz játszható.
- Mivel a Rocket League fejlesztőit felvásárolta az Epic Games, ezért a nyár folyamán a saját üzletükbe költöztetik a játékot, viszont az újra megjelenés napjától már free-to-play formában lesz elérhető, akik a korábbiakban megvásárolták, különféle játékbeli juttatásokra számíthatnak.

- A héten befutott a Total War Saga: Troy gépigénye is.

Közel 10 percen át pörög a PS5 és PC (Epic Store exkluzív az első évben) platformokra esedékes Godfall.

Augusztus 21-ére kapott megjelenési dátumot minden platformra a Samurai Jack: Battle Through Time.

Kiszivárgott dobozképből derült ki, hogy készülőben van egy új G.I. Joe játék.

A PlayStation 5-ös borítóképek után megérkezett az egyik Xbox Series X játék doboza is, az összehasonlítóképen jól látszódik, hogy előbbi letisztultabb, szemben a tájékoztatásokkal telenyomott Xbox-ossal.

Az EA közzétette a FIFA 21 borítóját... tényleg ez lesz.

Akinek nem tetszene, az már nyomtathatja az alternatív verziót.

A Painkiller egykori fejlesztője, a People Can Fly egykori társalapítója, Adrian Chmielarz osztotta meg a 2005-ben elkezdett fejlesztésük koncepcióját, ami sajnálatos módon törlésre került. A Come Midnight akció horror kalandjátékkal az éppen debütáló Xbox 360-at és a valamivel később piacra kerülő PS3-at szerették volna becélozni, a hangulatot Lovecraft és Raymond Chandler történeteiből merítve, egy eltűnt személyek után nyomozó karaktert állítva a főszerepbe, aki képes lett volna a holtakkal felvenni a kapcsolatot.

Újabb rekord született egy árverésen elkelt, bontatlan Super Mario Bros. kazettával, a játékot 114.000 dollárért, azaz valamivel több, mint 34 millió forintért vásárolták meg. Egyedül a Pokémon kártyák képesek ezt megfejelni, mint az aranytól is jobb befektetések, a tavalyi év folyamán 58,5 millió forintnak megfelelő dollárt is fizettek egy lapért, majd nemrégiben beköszönt egy újabb rekord a 67 milliós összeggel, most pedig a képen látható papírdarab kóstált nagyon sok papírfecnibe, 70,5 millió forintot számoltak le érte. 

Egy karakterfejlesztésért felelős alkalmazott portfóliójából került elő a Sucker Punch által fejlesztett, és előrehaladott állapota ellenére be nem jelentett Prophecy játékmenet felvétele. Feltehetőleg a Ghost of Tsushima előtti projekt lehetett, amit végül újragondoltak és jelentős mértékben átszabtak, néhány elemet tovább örökítve a nemrégiben megjelent játékba. Mivel a videót a kiszivárgás óta minden létező felületről törlik, ezért rejtetté tették, itt lehet megtekinteni a több, mint 10 perces anyagot.

Október 21-én, a Dark Horse gondozásában kiadásra kerülő képregény sorozat fogja felvezetni az Assassin's Creed Valhalla történetét, Song of Glory címen.




16 éven át futott Robert Kirkman The Walking Dead képregénye, október 7-től színes formában kerül újra kiadásra a 193 füzet, egy írói kommentár szekcióval bővítve minden számot.


A Free Comic Book Day rendezvényen leplezte le újabb Bosszúállók sorozatát a Marvel, ami az idővonalhoz nem fog kapcsolódni, így teret enged az alternatív történéseknek. Ahogy a Dark Ages sorozat címe is sugallja, a New York felett megjelenő titokzatos zöld fénynek köszönhetően, az emberiség minden technológiai vívmányát elveszíti, Vasembert már a bevezető füzetben kellemetlen meglepetésként érve.

Új szinkronos előzetesen a Pixar következő animációs filmje, a Lelki ismeretek előreláthatólag november 26-án debütál a hazai mozikban.

Augusztus 28-ára kapott premier dátumot egy új előzetes kíséretében a Rogue, a Megan Fox főszereplésével készült B kategóriás akciófilm a mozikat elkerülve, a streaming szolgáltatóknál és DVD/Blu-rayen jelenik meg.

Október 16-ára kapott premier dátumot a Helstorm, a Hulu kínálatát gyarapítva a sorozatgyilkos leszármazottjainak történeteivel, akik különleges képességüket az emberi szörnyetegek felkutatására használják.
Ezen a héten csak az Epic Games Store szokásos ingyenes címei futottak be, a Next Up Hero és a Tacoma tölthetőek le. Viszont a Steam után, a Microsoft tart Summer Game Fest Demo Event-öt, hétfőig 70 játék demója között lehet szemezgetni, a Ubisoft pedig folytatja próbaidőszakos hétvégéit, ezúttal a For Honoron van a sor, minden platformon. Érkezett egy demó is, a kritikailag elkaszált Agony spin-off epizódja, a Succubus próbálható ki Steamen.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése