2020. június 14., vasárnap

2020/24. heti hírösszefoglaló


Nagyon sűrű lett a hét, bemutatásra került a PlayStation 5, de a Sony - nagyon helyesen - inkább a játékfelhozatalra koncentrált, számos új bejelentéssel és videóval spékelve meg a prezentációt, ráadásul a PC Gaming Show is lezajlott szombaton. Ingyenesen lesz letölthető az augusztusban érkező Total War Saga: Troy, de egy komoly kitétellel, megérkezett a Death Stranding gépigénye, a filmes világ pedig továbbra is kényszer pihenőjét tölti, viszont van egy ingyenesen letölthető Hitman: Absolution, egyéb címek mellett.

Csütörtökön lezajlott a Sony prezentációja, leleplezve az év végén érkező, futurisztikus dizájnnal ellátott új generációs konzolt, a videóban a teljes bemutató megtekinthető, viszont a játékok előzetesei külön-külön itt sorakoznak.

Természetesen a bemutató mit sem ért volna, ha nem villantanak játékokat is mellé, ezekből pedig rengeteg akadt, elég masszív prezentációt hozva tető alá, nagy meglepetésként szolgálva, hogy a mindig lassan készülő Gran Turismo hetedik epizódja egy játékmenet felvétellel jelentkezett be.

Folytatás kap a Horizon Zero Dawn, Horizon Forbidden West címen érkezik, szintén ismeretlen időszakban.

Elnyerte első játékmenet felvételét a jövő év végén érkező Ghostwire: Tokyo, Shinji Mikami új játéka.

Teljes körű, új generációs remake-et kap a Demon's Souls a Bluepoint Games gondozásában.

A már korábbiakban bejelentett, PC-re is megjelenő Godfall is jelentkezett egy játékmenet felvétellel.

Még idén, a PlayStation 5 nyitókínálatában megjelenik a Marvel's Spider-Man: Miles Morales.

Szintén az exkluzívokat gyarapítja a nyitókínálatban debütáló sci-fi rouge-like, a Returnal.

Előretelepítve érkezik a konzol belsejében játszódó Astro's Playroom platformer.

Annak ellenére, hogy elszállt az idő a GTA V megjelenése óta, tudvalevő, hogy még éveket várhatunk egy folytatásra, éppen ezért a Rockstar a harmadik konzolgenerációra is átköltözteti az Online részt. A kibővített és kipofozott verzióra ingyenesen lehet majd frissíteni az első három hónapban, ha megvan a játék PS4-re, viszont a tuningolt verzió is még odébb van, valamikor 2021 második felében lehet számítani rá.

A Sony konferencián mutatkozott be a jövő év folyamán PC-re és next-gen konzolokra érkező Resident Evil 8. 

Szintén a prezentáción jelentették be az új Hitman trilógia záró felvonását, a Hitman III 2021-ben jelenik meg PC, PS4, PS5, Xbox One és Xbox Series X platformokra.

A Sony prezentációtól elkanyarodva, a hét folyamán számos játékból érkezett előzetes, a legutóbbi F1 2020 trailer igencsak vérszegény volt, ezúttal érkezett egy tartalmas játékmenet felvétel az azeri pályáról. A játék július 10-én jelenik meg.

Szeptember 22-én érkezik a Destiny 2 új kiegészítője, a Beyond Light, akik beruháznak az expanzióra, azok az alapjátékot és a DLC-ket is ingyenesen válthatják majd a kipofozott next-gen verziókra. Időközben egy álláshirdetés is felbukkant a Bungie részéről, megerősítették, hogy 2022-ig terveznek még tartalmat készíteni a játékhoz, folytatás nincs tervben, mert egy teljesen új címen szeretnének dolgozni.

A kiadott képek után már mozgásban is megszemlélhetjük a november 10-én PC, PS4, Xbox One és Switch platformokra megjelenő XIII Remake-et.

Ősszel új Transformers játék érkezik PC-re és az összes konzolra, a Battlegrounds címmel ellátott epizód a stratégia és menedzselés vizeire evez, ahol a robotokat terelgetve kell megmérettetni magunkat nem csak a kampányban, hanem akár másokkal szemben is.

Augusztus 13-ára kapott megjelenési dátumot a Total War Saga: Troy Epic Games Store exkluzívan, a kellemetlen hírt erősen tompítja, hogy a megjelenést követő 24 órában ingyenesen lesz letölthető. A szombaton megrendezett, és gyenge eresztésre sikeredett PC Gaming Shown már a játékmenetbe is beleleshettünk.

Szintén itt mutatkozott be a DayZ alkotóinak új játéka, az Icarus.

PC, PS5 és PS4 masinákra érkezik a Kena: Bridge of Spirits fantasy akció játék.

A jövő év elején, kizárólag PC-re megjelenő Ranch Simulator címe önmagáért beszél, a fejlesztők célja, hogy egy a lehető legrealisztikusabb farm menedzsment játékot hozzanak tető alá. Bár a játék még korai stádiumban van, a prezentációt elnézve, valóban inkább a szimuláción lesz a hangsúly.

Csupán egy hangulatkeltő videóval köszönt be a The Outlast Trials, játékmenetet még mindig nem láthattunk a jövőre érkező folytatásból.

Újabb előzetessel jelentkezett az Amazon fantasy szerepjátéka, az augusztus 25-én PC-re érkező New World.

Az Evil Genius 2: World Domination is felbukkant a PC Gaming Shown, részleteiben engedve betekintést a játékmenetbe.

Az ifjú nyomozót középpontba helyező Sherlock Holmes: Chapter One is beköszönt egy fejlesztői kommentárral ellátott hangulatkeltő videóval, melyet koncepciós rajzok egészítenek ki. Előreláthatólag jövőre lesz elérhető a játék PC-n és konzolokon.

Szintén jövőre jelenik meg a felújított Shadow Man PC, PS4, Xbox One és Switch platformokra.

A kizárólag PlayStation 4-re és 5-re érkező Quantum Error horror FPS is itt, a betársult Future Games Shown mutatkozott be részleteiben.

Visszakanyarodva a hét folyamán beömlött hírekhez, a Microsoft Store-ra szivárgott ki a Star Wars: Squadrons, nem sokra rá az EA megerősítette, hogy valóban készül a játék, sőt hétfő 17:00-ra tervezik a bemutatóját.

A héten befutott a Death Stranding gépigénye.

Minimum:

- Windows 10
- Intel® Core i5-3470 vagy AMD Ryzen 3 1200
- 8 GB RAM
- GeForce GTX 1050 3 GB vagy AMD Radeon RX 560 4 GB
- DirectX 12
- 80 GB tárhely

Ajánlott:

- Windows 10
- Intel Core i5-4460 vagy AMD Ryzen 5 1400
- 8 GB RAM
- GeForce GTX 1050 Ti  4 GB vagy Radeon RX 570 4 GB
- DirectX 12
- 80 GB tárhely

1080p/60 fps gépigény:

- Windows 10
- Intel Core i7-3770 vagy AMD Ryzen 5 1600
- 8 GB RAM
- GeForce GTX 1060 6 GB vagy AMD Radeon RX 590
- DirectX 12
- 80 GB RAM

Terjedelmes játékmenet videó érkezett az eredetileg Half-Life 2 modnak szánt Jurassic Life-ból, egyben a csapat bejelentette, hogy ingyenesen fogják terjeszteni a játékot, ami vagy a Half-Life 2 birtokában, vagy a Steamről ingyenesen letölthető SOURCE SDK 2013-mal lesz futtatható.

A svéd származású dizájner, Love Hulten egy pofás arcade kontrollerré alakítható asztalt tervezett, ami vezeték nélküli csatlakozásra is képes a TV készülékhez. Az asztal egyetlen példányban létezik, így nem kerül eladásra. Itt egy videó is megtekinthető a részletekről.

Előzetesen a Kevin Bacon főszereplésével érkező You Should Have Left című horror, a regény alapján készített film a mozik zárva tartása végett, VOD-on debütál június 19-én.

Hét éve már, hogy utoljára láthattuk a mozivásznon az Evil Dead egy újabb epizódját, Bruce Campbell tárta fel, hogy készülőben van egy újabb rész, Evil Dead Now címen, a forgatókönyvért és a rendezésért Lee Cronin felel, aki már jó pár horror filmet tudhat a háta mögött. Campbell azt is hozzátette, hogy ő tartja magát a korábbi kijelentéséhez és az Ash vs. Evil Dead sorozat elkaszálása végett nem hajlandó szerepet vállalni, információi szerint ismételten női főszereplő lesz.

Sajnos további három film csúsztatása lett bejelentve, Christopher Nolan az utolsó pillanatig kitartott a kitűzött premier mellett, de be kellett látnia, hogy a továbbra is zárva tartó vagy éppen üresen kongó mozitermek végett halasztani kell a Tenet premierjét július 31-re, nincs másképp a Wonder Woman 1984 esetében sem, október másodikától lehet majd megtekinteni. A legnagyobb csúsztatást a Tom és Jerry film kapta, utóbbira csak jövő márciusában lehet beülni a vetítésre.

Az ingyenes játék szekcióba ismét több cím is jutott, a Humble Bundle shopjából a Snake Pass zsebelhető be még a mai napon, egy június 18-ig beváltható Steam kóddal. A Hitman: Absolution hétfő estig szerezhető meg a GOG oldaláról, érdemes egyben körbenézni, mert éppen a Summer Sale zajlik. Epic Games Store-ról az Ark: Survival Evolved és a Samurai Showdown NeoGeo Collection tölthetőek ingyenesen. 

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése