2020. június 28., vasárnap

2020/26. heti hírösszefoglaló


Visszatér Crash Bandicoot, tovább bővül a Cyberpunk 2077 termékkínálat a képregénytől az animéig, megérkezett a Mortal Shell gépigénye, terápiára fejlesztett játék, nem kívánatossá vált filmek, hamarosan kezdődik az első android színészt szerepeltető film forgatása, és számos érdekességek a heti hírösszefoglalóban.

Megérkezett az első játékmenet felvétel az idei év folyamán PC és PS5 masinákra megjelenő Deathloopból, a Dishonored alkotói egy elég egyedi akció játékkal álltak elő.

A Dreamfall és a Draugen alkotói egy érdekes koncepcióval álltak elő 2021-re tervezett akció játékukban, a nem is olyan távoli, dezinformált jövőben a szavak lesznek a főszereplő legfőbb fegyverei.

Nagyon rég volt már, hogy - a remastert leszámítva - platform játék formában jelent volna meg a Crash Bandicoot, a szivárgásokat követően az Activision bemutatta a negyedik számozott epizódot, ami It's About Time alcímmel érkezik október másodikán PS4 és Xbox One konzolokra.

Folytatást kap a Remothered: Tormented Fathers horror, Broken Porcelain alcímen érkezik augusztus 25-én minden platformra.

Különleges világot építettek fel a 2021-ben érkező Lost in Random fejlesztői, aki kedveli a formabontó, egyedi látványvilágú, akció-platformereket, az mindenképp vessen egy pillantást rá.

A söralátéttől a különféle perifériákig már mindent lehet kapni a további halasztást nyert Cyberpunk 2077 mintájával, egyedül a képregényekbe nem nyúlt még bele a CD Projekt RED, de a Dark Horse-szal összeállva ezt is pótolják. Az első füzet szeptember 9-én jelenik meg, engedve elütni az időt, amíg a játék is megérkezik, vagy éppen tovább csigázva a kedélyeket.

Időközben emlékeztettek a befutó újabb hírrel, hogy mi nem volt még Cyberpunk 2077 témában, 2022-ben érkezik egy anime a Netflixre, az Edgerunners a játék világában játszódik majd, de egy teljesen új történetet mesél el.

Maga a játék is jelentkezett egy újabb, minden korábbinál tartalmasabb előzetessel, hogy alaposabb betekintést nyerjünk a világába.

- Újabb játékokkal bővült a Videojátékos Hírességek Csarnoka, ezúttal a Minecraft, a Bejeweled, a Centipede, és a King's Quest került beszavazásra, olyan címek mellé, mint a Halo, a The Sims vagy a Doom.

- A The Last of Us Part II beállította a PS4 platform leggyorsabban fogyó címe rekordot, ezzel a szintén házon belüli Uncharted 4-et szorítva a második helyre. Részletes adatokat nem kaptunk, csupán annyit fűzött hozzá a Sony, hogy a statisztika csak a dobozos példányokat tartalmazza, a digitális letöltések tovább tornásznák a játék előnyét az 1%-nyi különbségről.

- Első ízben hagyta jóvá az USA gyógyszerfelügyelete, hogy egy játékot alkalmazzanak terápiára, egészen pontosan az ADHD, azaz figyelemzavaros, hiperaktív gyerekek kezelésére az iOS rendszerekre elérhető EndeavorRx című akadály kerülgetős és gyűjtögetős auto-runnert. A játékot 600 ADHD-s gyerek klinikai tesztjének bevonásával készítették hét éven keresztül, és az eredmények szerint a gyógyszerekhez hasonlóan képes csökkenteni a tüneteket, ám a mellékhatások enyhébbek, utóbbiak közé a bárkinél jelentkezhető fejfájás és frusztráció léphet fel.

- A héten kezdetét vette a Steam Summer Sale.

- A klasszikus címekkel foglalkozó Ziggurat megvásárolta a BloodRayne jogokat, az eredeti alkotókkal közösen azon munkálkodnak, hogy remaster kiadásokat hozzanak tető alá.

Befutott a Mortal Shell gépigénye.

Minimum:

- Windows 10 (64 bit)
- Intel Core i5-4590 vagy AMD FX 8350
- 8 GB RAM
- NVIDIA GTX 970 vagy AMD Radeon R9 290
- 40 GB tárhely

Ajánlott:

- Windows 10 (64 bit)
- Intel Core i7 vagy AMD Ryzen 7
- 16 GB RAM
- NVIDIA GTX 1070 vagy AMD Radeon RX Vega 56
- 40GB tárhely

Nemrégiben jelent meg a magyar fejlesztésű, rajzfilmes grafikába burkolt point and click kalandjáték, azaz a Falcon City, a műfaj kedvelőinek érdemes egy pillantást vetniük rá.

Előzetesen az augusztus 28-án PC, PS4 és Xbox One, majd később next-gen konzolokra is megjelenő Madden NFL 21 újdonságai.







Szintén augusztus 28-ára kapott megjelenési dátumot ugyanezen platformokra a Project CARS 3.

Free-to-play Pokémon játékot jelentettek be Switch és mobil platformokra, a két 5 fős csapatot felvonultató, leginkább a MOBA-hoz közel álló játékmenetű epizódban, ellenőrzési pontok elfoglalásával kell majd megküzdeniük a zsebszörnyek tulajdonosainak egymással. A Pokémon Unite még nem rendelkezik megjelenési dátummal.

10 perces játékmenet felvétellel jelentkezett a továbbra is bizonytalan premierrel rendelkező Biomutant.

PlayStation Gearen vált előrendelhetővé Ellie gitárjának replikája a The Last of Us Part II-ből, aki lecsapna a hangszerre, az nagyon mélyen a zsebébe nyúlhat, mert valamivel több, mint 700.000 forintért vásárolható meg.

Demó felvétel került elő a LEGO játékaikról elhíresült Traveller's Tales stúdió The Lord of the Rings játékából, amit még 2008-ban álltak neki fejleszteni, hogy egy masszív prezentációt hozzanak össze a Warner Bros. számára. A demó fejlesztési költsége 1 millió dollárnál állt meg, Peter Jackson és Guillermo del Toro tetszését elnyerte A hobbit trilógia mellé tervezett alkotás, ám a Warner leintette a munkálatokat, mert úgy vélekedtek, hogy egy teljesen új Gyűrűk Ura történetre van szükség, amiből végül a Shadow of Mordor született meg.

Videón az összes törölt GameCube játék. 


Hamarosan érkeznek a 20 dolláros árcímkével ellátott új Batman Dark Multiverse akciófigurák. 

Megérkezett a júliusi Xbox Gold előfizetők számára az ingyenesen letölthető játékok listája, elsejétől a WRC 8 FIA World Rally Championship és a Saints Row 2 lesz elérhető, a hónap közepén pedig a Dunk Lords és a Juju érkezik még. 

Sajnálatos módon a filmek világába is bekúszott az álszenteskedő rasszizmus ellenesség, aminek köszönhetően több, eddig problémamentes film is lekerült a streaming szolgáltatók kínálatából, hirtelenjében zéró költségvetésű marketingnek engedve teret az aggályoskodással. Következzen a mocskos rasszista és a kópiákat máglyán égetésre ítélt alkotások listája, ami feltehetőleg még bővülni fog: 

A dzsesszénekes (1927)
The Littlest Rebel (1935)
Elfújta a szél (1939)
Dumbó (1941)
Álom luxuskivitelben (1961)
Arábiai Lawrence (1962)
A dzsungel könyve (1967)
Flash Gordon (1980)
Szerepcsere (1983)
Kincsvadászok (1985)
A bolygó neve: Halál (1986)
Aladdin (1992)
Az utolsó szamuráj (2003)
Szerva itt, pofon ott (2007)
Trópusi vihar (2008)
A magányos lovas (2013)
A dzsungel könyve (2016) 

A Fox is bejelentette, hogy ezentúl a rajzfilmekben a fekete (Helyes ez így? Izé, színes bőrű.. hú... de kínos, tudjátok aminek nem mondjuk ki a nevét... a megnevezhetetlenek.) karaktereket kizárólag fekete színészek szinkronizálhatják majd, így a The Simpsons sorozatban is színész cserék lesznek, a Family Guy-ban Clevelandet már 20 éve alakító Mike Henry pedig önként mondott le a szerepéről. Még jó, hogy utóbbi tömve van antiszemita és rasszista poénokkal, így valóban fontos a színészcsere. 

70 millió dollárból tervezik leforgatni az egyelőre csak b projektnek címzett, az első mesterséges intelligenciával rendelkező színész robotot a főszerepbe helyező filmet. Az Erica névre keresztelt robotot japán mérnökök hozták létre, kezdetektől fogva a színészet elsajátítására fejlesztve. A tervek szerint jövő nyáron zárulnak a forgatások.

További csúsztatást nyert a SpongyaBob - Spongya szökésben mozifilm, augusztusról a jövő év első harmadára tették a premiert.

Előzetessel jelentkezett a Peninsula, azaz a Vonat Busanba: Zombi expressz folytatása, a premiert augusztusra tervezik a külföldi mozikba, a hazai bemutató erősen kétséges és inkább DVD/Blu-ray kiadásra kell számítani.

Ezen a héten elmaradt az utóbbi időszakra jellemző ingyenes játék dömping, de frissült az Epic Games Store aktuális kínálata, ezúttal a Stranger Things 3: The Game és a AER: Memories of Old tölthetőek ingyenesen. Gold vagy Game Pass előfizetők számára a Hitman 2 és a Stardew Valley játszhatóak ingyen a hétvége folyamán.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése