2020. június 7., vasárnap

2020/23. heti hírösszefoglaló


Egy jó adag ingyenesen letölthető játék érkezett, kiszivárgott videó a hányattatott sorsú Dead Island 2-ből, közeleg a Game Gear Micro, előzetesen a Project CARS 3, a S.T.A.L.K.E.R. pedig Unreal 4-en, az egyéb érdekességek mellett.

Megjelent PC-re a Riot Games free to play 5v5 belső nézetes akció játéka, a Valorant.

Alapításának 60. évfordulóját ünnepli a SEGA, ennek alkalmából piacra dobja a Game Gear micro változatát, a négyféle színben kapható kézikonzolok 4-4 eltérő játékokat fognak tartalmazni, a kérdés csupán, hogy a parányi 8 cm-es átmérővel és 1,15 hüvelykes kijelzővel rendelkező masinával hogyan lehet majd játszani, elvégre a 14.000 forintos ár fejében ez is elvárható lenne.

Interaktív trailerrel jelentkezett a június 16-án PC, PS4, Xbox One és Switch platformokra megjelenő Desperados III, a demó továbbra is elérhető GOG-on.

Kiszivárgott egy félórás játékmenet felvétel az eredetileg 2015-re datált Dead Island 2 korai verziójából, de mivel a Deep Silver elégedetlen lehetett a fejlesztéssel, elvette a projektet a Techlandtől és átadta a Yager Development számára, majd később a Sumo Digital is képbe került a híresztelések szerint, mígnem a kiadó mindenkit menesztett és az 1 évvel ezelőtti bejelentés alapján, a Dambuster Studios fogja leszállítani a végleges verziót, már ha minden sínen halad.

Lejárt a PC-re költöztetett Quantic Dream játékok Epic Games Store exkluzivitása, június 18-tól már Steamen is elérhető lesz a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls és a Detroit: Become Human.

Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója egy konferencián számolt be róla, hogy a kiadó nagyot csalódott a Google Stadiában, és ezzel nincsenek egyedül az üzleti szférában, de a felhasználókat is félrevezette a Google a hangzatos, majd beváltatlan ígéretivel és a túlbecsült technológiával.

Mivel a megjelent Call of Duty: Modern Warfare 2 Remaster csupán a kampányt tartalmazta, ezért a játék kedvelőinek egy csoportja állt neki, hogy a Black Ops 3 motorjával tuningolják fel a multiplayer módot. A bejelentést követően várjuk az Activision reakcióját, erős a gyanú, hogy idővel jönnek a jogi lépések.

Kojima egykori Silent Hills játékáról derült ki ismételten egy érdekes részlet, az ipar egyik legnagyobb neve már a korábbiakban is kísérletezett formabontó megoldásokkal, de a Silent Hills ezeknél is tovább ment volna, hisz akkor is rémisztgette volna SMS és e-mail üzenetekkel a vásárlókat, amikor azok nem játszottak volna, de tervezték az okosizzók villogtatásának beépítését is.

Androidos készülékekre is megjelent a PC-n már egy ideje népszerű Citra 3DS emulátor.

Elcsúsztatták az E3-at helyettesítő stream rendezvényt, június 13-án kerül megrendezésre a PC Gaming Show az amerikai zavargások végett.

Twitteren jelentette be a FromSoftware, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett a Dark Souls trilógia, 27 millió példány talált gazdára a játékokból.

Egy hete jelentették be a Kerbal Space Program 2 megjelenésének csúsztatását, a Take-Two viszont a héten egy Linkedln üzenetben közölte a fejlesztőkkel, hogy immár nem ők dolgoznak a játékon a háttérben történő stúdió eladási viták végett, viszont hogy a kiadó pontot tegyen a tárgyalások végére, alapított egy új stúdiót, ahova meginvitálta a fejlesztőcsapatot, megkerülve ezzel annak vezetőségét.

A GOG kínálatában ingyenesen elérhetővé vált a magyar fejlesztésű Vagrus - The Riven Realms bevezető fejezete, kukkantsatok rá, ha kedvelitek a stratégiai elemekkel megfűszerezett fantasy szerepjátékokat.

Pontosítás nélkül köszönt be a Project CARS 3 egy új előzetessel, a játék valamikor a nyár folyamán jelenik meg PC, PS4 és Xbox One masinákra.

Még kezdeti stádiumban leledzik a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl Unreal 4-es motorra történő ültetése, de már most érkezett egy röpke játékmenet videó.

2014-óta érhető el a Dungeons and Dragons ötödik kiadása, július 30-tól viszont már teljes magyar fordításban is beszerezhető lesz a Starter Pack, a csomag a szabálykönyvet, karakterlapokat, kockakészletet, és a veteránok által az egyik legjobbnak tartott Lost Mine of Phandalver kalandmodult fogja tartalmazni.

Egy összefogásnak köszönhetően mentették meg az enyészettől a kilencvenes évek Windows témáit, az Internet Archive-on keresztül szabadon böngészhetőek, kiváló nosztalgia élményt biztosítva a Windows Desktop Themes.

Will Wright a SimCity sikerén felbuzdulva alapított egy külön stúdiót 1992-ben, ami egyéb menedzsment játékok fejlesztéséért felelt, a keresleti hiányból fakadó rövid, két éves időtartama alatt is temérdek játék került ki a fejlesztők kezei alól, melyek közül a SimRefinery olajfinomító menedzsment egészen feledésbe merült, mivel megjelenésekor sem kapott különösebb figyelmet, viszont nemrégiben valaki rábukkant a játék létezésére és feltöltötte az Internet Archive-re, innen ingyenesen megszerezhető a retro alkotás.

Frissült az Epic Games Store ingyenes játék kínálata, a nagyágyúkat követően egy kisebb, de roppant népszerű cím követi, ezúttal az Overcooked tölthető le. A GOG is ingyenesen kínál három játékot, a 2014-es Ascendant akció-kalandjáték és az 1996-os fantasy RTS, a War Wind zsebelhetőek be, időközben pedig becsatlakozott melléjük a ma 15:00-ig megszerezhető Total Annihilation (a főoldal közepénél találjátok a bannert). Próbaidőszakkal a PUBG jelentkezett, hétfő 17:00-ig játszható Steamen.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése