2020. június 21., vasárnap

2020/25. heti hírösszefoglaló


Az EA Play-en megkaptuk az első Star Wars: Squadrons játékmenet felvételt, továbbra is rengeteg új bejelentés érkezett, továbbcsúszik a Cyberpunk 2077, 40 éves lett Pac-Man, ütősen fest a Skyrim 300 moddal, és a szokott módon akad tallózni való az ingyenes játékok terén, köztük az Injustice: Gods Among Us - Ultimate Edition-nel.

Hivatalos bejelentést nyert a múlthéten kiszivárgott Star Wars: Squadrons, a játék PC, PS4 és Xbox One gépeket célozza be október másodikán, 40 eurós árcímkével ellátva, az előbbi két platformon VR támogatással egészülve ki. Az EA Play-en egy játékmenet felvételt is kaptunk.

Új előzetesen a Dark Souls hangulatát és játékmenetét idéző Mortal Shell, előreláthatólag még idén megjelenik PC, PS4 és Xbox One masinákra.

A két hete kiadott képektől kevésbé beszédes sztori előzetest kapott az augusztus 28-án érkező Mafia: Definitive Edition, a botrányosra sikerült második rész konzolos verziói után erősen kérdéses lesz az alapjaitól újrahúzott remaster minősége, annyi viszont bizonyos, hogy ez lesz az utolsó dobása a Hangar 13-nak, ha ezt is elbaltázzák, nagy az esély, hogy a 2K lapátra teszi őket.

Játékmenet előzetesen a 3 fős dinóvadászatokkal kecsegtető Second Extinction. A béta valamikor a nyár folyamán kezdődik PC-n, a végleges verzió pedig Xbox One és annak next-gen verziójára is megjelenik.

Körökre osztott JRPG-re váltott a Yakuza széria a Like a Dragon alcímet viselő nyolcadik epizóddal, ami Japánban már január óta elérhető, ennek ellenére még nincs biztos nyugati megjelenési dátum.

Megérkezett az első System Shock Redux játékmenetfelvétel.

Az Everspace 2 is többet mutat magából az új előzetesben, decemberre csupán az Early Access verzió várható PC-n.

A Kalypso Mediának már számos menedzsment játékot köszönhettünk, ezúttal új területre lépve egy űrállomást rendezhetünk be a Spacebase Startopiában, ami előreláthatólag október 23-án érkezik PC, PS4 és Xbox One masinákra, de jövőre Switchre is ellátogat.

Képi anyagokat mellőzve nyert bejelentést Twitteren, hogy a nyáron érkezik az RPG Maker MZ, azaz a szerepjáték készítő program új verziója.

- A Capcom a héten ünnepelte, hogy a Resident Evil széria összeladása átlépte a 100 millió példányt, ennek 80%-át a külföldi, nem japán piacon érve el.
- Ingyenes DLC-vel bővült a Divinity: Original Sin II, a The Four Relics of Rivellon új küldetéseket, zsákmányokat és főellenfelet tartogat a kalandoroknak.
- Steamen is elérhetővé váltak a Quantic Dreams játékainak demói.
- Október 9-ére kapott megjelenési dátumot a FIFA 21, játékmenet anyagot vagy képeket nem mellékeltek a bejelentéshez.
- Lengyelországban a tizennyolc év feletti korosztály számára bekerült a tananyagba a This War of Mine című játék a szociológia és filozófia tantárgyak keretein belül, a játék az ajánlott olvasmányok kategóriájában kapott helyet, ha gyarapodik a művek száma, ideje lesz egy új tárgyat alkotni számukra.
- Ősszel Switchre és Steamre is érkezik az Apex Legends, valamint cross-play támogatást is kap.

Ismét szomorú hírt közölt a CD Projekt RED, a Cyberpunk 2077 megjelenését továbbcsúsztatták, nem is keveset, a várható új premier november 19-ére esik, mert a csapat úgy érzi, hogy továbbra sem sikerül teljes egészében kiadható formába hozni a játékot. Arról már nem tettek említést, hogy ez összefüggésben van-e a next-gen konzolok piacra lépésével.

Van, aki már hozzájutott a limitált Cyberpunk 2077 festésű Xbox One-hoz, felfedezvén, hogy egy üzenet van kódolva a konzol hátoldalán, egészen pontosan az Uniform, Victor, Mike, Echo, a NATO-nál rendszeresített rádióforgalmazási szavak sorakoznak, melyeknek a kezdőbetűje jelentik a lényeget a félreértések elkerülése végett, ezeket összeállítva pedig az UVME feliratot nyerhetjük ki, és valóban, egy UV lámpával megvilágítva a konzolt, felbukkan a 15 nyelven - köztük magyarul is - írt köszönő üzenet.

Ördögűzőt alakíthatunk majd az ismeretlen időszakban PC-re érkező, izometrikus nézetű Lucifer Within Us kalandjátékban.

Az EA bemutatta új 3v3 shooterét, a Rocket Arena július 14-én jelenik meg PC, PS4 és Xbox One masinákra, 30 eurós árcímkével.

Másfél órán keresztül szemlélhető a Baldur's Gate III játékmenete.

Augusztusban érkezik Epic Games Store-ba a Surgeon Simulator 2.

Szeptember 29-én visszatér a Stronghold sorozat PC-re, a Warlords alcímet viselő epizód a Távol-Kelet ütközeteibe viszi majd a játékosokat.

Végre az Oddworld: Soulstorm játékmenetébe is beleleshetünk az új előzeteseben, még az idei évre várható a megjelenés PS5, PS4 és PC platformokra.

Twin Mirror címen érkezik a Dontnod következő alkotása, a Life is Strange-dzsel elhíresült csapat ezúttal nem egy epizódikus formában megjelenő játékon munkálkodik, inkább vált be számukra a Vampyr üzleti modellje, így a videó szerint hamarosan lecsaphatunk a kalandjátékra PC, PS4 és Xbox One platformokon.





Borítóképek érkeztek az augusztusban debütáló, a játék történetét folytató Horizon Zero Dawn képregény sorozathoz.

Japánban különleges kiadású szakéval ünneplik Pac-Man 40. születésnapját, a Miyake Honten szeszfőzde által készített palackok 9.000 forintos darabáron szerethetőek be.

Szerintem senki sem vitatja, hogy a Skyrim örök és hallhatatlan, a Bethesda pedig óriásit alkotott a sárkányvadászatra fókuszáló The Elder Scrolls epizóddal. Némely moddal egészen friss küllemet lehet kölcsönözni a játéknak, de 300 módosítás telepítésével - amit a videó demonstrál -, már egészen gyönyörűen fest a játék. A telepített modok listáját itt találjátok.

Ütősre sikeredett a The Last of Us Part II előzetesének LEGO verziója.

Ezúttal a Party Casino statisztikázott filmes területen, összegezve, hogy melyik színész szerepelt a legtöbb filmben az elmúlt 5 évben. Szerintem senki sem lepődik meg, hogy az egykoron a minőségi akciófilmet jelentő Nicolas Cage neve került az első helyre, hisz tetemes adósságai végett a színész minden adandó szerepet elkapkod, így jött össze számára 27 film ebben az időszakban. Második helyre a szintén megélhetési, B kategóriás színész, Samuel L. Jackson került 25 filmmel, a további helyezéseknél már komolyabb nevekkel folytatva a sort, mint Brad Pitt (21), Will Farrell (20), Margot Robbie (19), Idris Elba (17), Liam Neeson (17), Nicole Kidman (16), Johnny Depp (16), amíg a sort a tizedik helyen Sam Rockwell zárja, szintén 16 filmmel, aki mögött egy mozival maradt le Banderas.

Végezetül következzen a heti ingyenes játék szemle: A hét folyamán már beszámoltam róla, hogy a GOG ingyen kínálta az Eye of the Beholde Trilogy-t, ez az ajánlat már elúszott, viszont maradt bőséges választék, első körben az Epic Games Strore szokásos heti ingyenes címe, ezúttal a Pathway-re esve a választás (a korábbi beharangozással ellentétben a The Escapist 2 nem lett ingyenes). A PlayStation 4 tulajok számára az Injustice: Gods Among Us - Ultimate Edition tölthető le teljesen ingyen, még PS Plust sem igényel. Nintendo Switchen a Jump Rope Challenge tölthető, ettől több figyelmet érdemel a rajongói Rayman remake, azaz a Rayman Redemption, ami az első rész újragondolásának tekinthető. Böngészőben futtatható verziót kapott a Counter-Strike 1.6, szintén ingyenes formában, az xbox-osok pedig egy Gold vagy Game Pass előfizetés birtokában a PES 2020, MotoGP 20 és a Don't Starve Together: Console Edition játékok próbálhatóak ki még a mai napon, a szokásos leárazással egybekötve. 

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése