2012. augusztus 22., szerda

Könyvmoly: Lynn Picknett: Lucifer titkos története - A tudás ősi útja és az igazi Da Vinci-kód



Honnan ered a Lucifer -Fényhozó- elnevezés? Milyen ősi kultusszal rendelkezik a mára teljesen más jelentéssel bíró isten imádata? És miért kapta Mária Magdolna a Lucifera elnevezést? Ezekre és még számos kérdésre igyekszik feleletet találni Lynn Picknett, lebilincselő, a történelem rejtett szálait kutató könyvében.

Az emberiség hajnalán Lucifert, mint a fényhozót, a Hajnalcsillaggal azonosították, melynek női megfelelője Vénusz istennő volt. Eme ősi vallás egészen az ókori egyiptomiakig nyúlik vissza, melyet később magában hordozott a zsidóság, majd pedig egy ellentétes jelentést adva a névnek, kifordította azt a keresztény egyház.

Lucifer hívei a tudás megbecsülői és évezredek alatt az emberiség tudományterén való előremozdítására törekedtek. Tagjai megtalálhatóak a reneszánsz itáliai művészei között, akik minden erejükkel küzdöttek az Európára sötétséget borító keresztény egyház ellen, hogy az emberek számára elhozzák az építészet, tudomány és művészetek birtoklásának lehetőségét.

A neves festő, Da Vinci számos titkos, a Biblián kívül álló Jézussal kapcsolatos tanítás birtokában állt, melyet évszázadokon keresztül hagyományoztak egymásra a zárt csoport tagjai. Ezek közül a rejtett történelmi események közül igyekezett minél többet elrejteni a festményeiben, melyet most Lynn Picknett részletesen bemutat az olvasó számára és leleplezi Jézus kilétét.

A könyv sokak felháborodására feltárja az emberi történelem rejtett erővonalait és személyeit, akik igyekeztek az emberiséget sötétségben tartva uralkodni felettük. Da Vinci munkásságából kiolvasva a rejtett utalásokat felszínre hozza a ma már csak szabadkőműves páholyok tagjai által birtokolt ősi tudást a messiással és családjával kapcsolatban.

Egy hosszas, ám mindvégig szórakoztató kalandozás során átélhetjük az emberiség ősi vágyát a tudás irányába és, hogy azt milyen célokra használták fel prominens személyek, akik befolyással voltak a történelemre, de nem megy el szó nélkül a tényleges Sátán imádatának mibenléte mellett sem. A kötet kiváló gondolatmenet nyomán indul el az ősi egyiptomiaktól, mindvégig igyekezvén objektíven szemlélni a bemutatott történelmi eseményeket és el-elkalandozva a titkos csoportok és társaságok körében, hogy egy apró részlet se kerüljön figyelmen kívül.


Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése