2012. augusztus 29., szerda

Mozgókép - Dexter II. évad


Dexter Morgan a báránybőrbe bújt sorozatgyilkos, aki nappal vérnyom elemzőként tevékenykedik a miami -i rendőrségnél, éli a kis szürke hétköznapjait, éjszaka viszont szabadjára engedi gyilkos ösztönét és a város bűnözői után kutatva vadássza le őket, újabb trófeákra szert téve.
 
Dexter csak utólagosan jön rá mekkora traumát okozott számára bátyja megölése, és ez olyan mértékben fokozódik, hogy képtelen a továbbiakban bűnüldöző feladatát ellátva, gyilkos hajlamait kiélni. Hogy visszatérítse magát régi, megszokott énjéhez, egy igazán nagy falat után néz, aki méltó erőpróba lesz számára.
Ez a probléma messze eltörpül amellett, hogy búvárok egy csoportja felfedezi az általa feldarabolt emberek részeit a tengerfenéken. A számos holttestre még az FBI is a városba érkezik, hogy a miami -i rendőrséggel karöltve derítsék fel a tettes kilétét, aki a Bay Harbori Mészáros nevet kapja, és miután kiderül, hogy áldozatai között csak bűnözők szerepeltek, a város lakosságának véleménye megoszlik, egyik csoport továbbra is elítéli, másik viszont hősként ünnepli.
Dexter hirtelen indulata, mellyel Pault visszajutatta a börtönbe, következményekkel jár. Rita megtalálva az elveszett cipőt, beigazolódik a férfi állítása, minekután Dexter kénytelen hazugsággal kivágni magát a szorult helyzetből, ami viszont további gondokat hoz magával. Drogosnak vallva magát kénytelen az anonim drogfüggőknél menedéket találni, ahol összeismerkedik egy nővel és nem várt módon érzelmei felszínre törnek, melyek veszélybe sodorják Rita -val folytatott kapcsolatát.
Mindeközben lassanként szivárognak elő a múlt titkolt eseményei és fény derül arra, hogy Harry nagyon is jól ismerte Dexter nevelőanyját és nem véletlen módon választotta ki őt a két testvér közül. A sötét múlt bolygatásával további rejtélyes dolgok kerülnek elő, melyeket a titkokkal övezett nevelőapa a sírjába vitt.

Doaks őrmester sem tétlenkedik, korábbi gyanúja egyre nagyobb méreteket ölt, éppen ezért Dexter minden egyes mozdulatára tapadva követi a férfit, hogy fényt derítsen annak titkára, mígnem megszállottsága állása elvesztéséhez vezet, ami további elszántságot adva neki, felkutatja Dexter trófea gyűjteményét, cáfolhatatlan bizonyítékra szert téve ezzel.
Az FBI és a miami -i rendőrség nyomozási szálai egyre inkább összefonódnak és Dexter nyaka körül szorulni kezd a hurok, magánélete romokban hever és még Doaks őrmester is felfedi kilétét, de hidegvérének köszönhetően hamar megpillantja a kiutat, persze ehhez nem árt némi szerencse is.
A Dexter második évada meglepő módon az első széria feszült tempóját is képes többszörösével túllépni. Egy végletekig csavart, feszültséggel teli thriller, ahol minden perc a bizonytalanságot hordozza magában, leleményesen szőtt történet, mely a nézőt minden epizód elé képes odaszegezni. Kiváló történet, kiváló fordulatok és megoldások, a megszokott üdítően fekete humorral fűszerezve, egy igazi filmes hullámvasút, ami elől DVD kiadás esetén az ember nem képes felállni, míg végig nem nézi az összes epizódot.



Műfaj: thriller sorozat
Debütálás éve: 2007.
Epizódok száma: 12
Epizódonkénti hossz: 50 perc

Írta: Jeff Lindsay, James Manos Jr., Daniel Cerone, Melissa Rosenberg, Drew Z. Greenberg, Lauren Gussis, Timothy Schlattmann
Rendezte: Michael Cuesta, Tony Goldwyn, Robert Lieberman, Marcos Siega

Főszereplők: Michael C. Hall (Dexter Morgan), Jennifer Carpenter (Debra Morgan), Lauren Vélez (Laguerta hadnagy), David Zayas (Angel Batista), C.S. Lee (Vince Masuka), James Remar (Harry Morgan), Julie Benz (Rita Benett), Erik King (Doaks őrmester), Jaime Murray (Lila)


Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése