2012. augusztus 21., kedd

Mozgókép - Resident Evil: Degeneration (Bioterror)


Hazánkban A Kaptár: Bioterror néven vetített CGI film, melyben Leon S. Kennedy és Claire Redfield ismét összefutnak, hogy ezúttal ne csak saját irhájukat mentsék a városból, hanem gátat vessenek az elszabaduló vírusnak, ami a zombi mutációt okozza. Ismét egy kisváros, ismét zombik.
Hét évvel a Racoon Cityben történt incidenst követően, Havardville városának repterén ismeretlen forrásból eredő fertőzés üti fel a fejét, amitől az emberek zombivá változva esnek egymás torkának, hogy húscafatokat marva belőlük tovább terjesszék a kórt. Claire Redfield és még pár túlélő bennrekednek, amikor a hadsereg lezárja a repteret, de amint a helyszínre érkezik a kommandó osztag Leon vezetésével, behatolnak az épületbe, hogy kiszabadítsák a túlélőket.
Az ismételt találkozás örömére nem sok idő marad, mivel sorra bukkannak elő a bizonyítékok, melyek a WilPharma gyógyszerészeti vállalat irányába mutatnak, mely cég közeli kapcsolatban állt az Umbrella vállalattal. Claire és Leon útjai kettéválnak, hogy tovább folytassák a nyomozást és felderítsék, hogy ki áll a kiszabadított fertőzés mögött, mely a korábbi T-vírusnál is veszedelmesebb mutációkat okoz.
Egy részletekbe menően kidolgozott látvánnyal bíró CGI film a Resident Evil világában, ahol ismét felüti fejét a fertőzés. Leon és Claire, felderítve a konspirációs szálakat, fényt derítenek a vírusterjesztő kilétére, de persze későn, ami további látványos jelenetekhez vezet. Az akció részek mellett igyekeztek rejtélyes szálakat is belevinni a történetbe, több-kevesebb sikerrel, inkább kiszámítható, de a sztorit mégis csak érdekesebbé tevő fordulatokkal. Mindenesetre egy inkább akció orientált filmet tekinthetünk meg, mely animációs film létére lehengerlő látvánnyal bír.
Aki teheti, az inkább az eredeti angol nyelven, feliratosan tekintse meg, a csapnivaló magyar szinkron végett.

Műfaj: akció horror animációs film
Debütálás éve: 2008.
Műsoridő: 97 perc

Rendező: Makato Kamiya
Forgatókönyv: Shotaru Suga

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése