2020. május 3., vasárnap

2020/18. heti hírösszefoglaló


Továbbra is sorakoznak az ingyenes játékok, leleplezték a legújabb Assassin's Creed epizódot, elrajtolt a Riot kártyajátéka, az HBO pedig Hellraiser sorozatot készít.

Sokak várakozásának eleget téve, megtörtént a következő Assassin's Creed játék leleplezése, ami Valhalla alcímmel érkezik még az idei év folyamán PC (Uplay, Epic Games Store), PS4, Xbox One és next gen konzolokra, beigazolva a vikinges témáról keringő pletykákat.
A Ubisoft kissé elaprózva a dolgot, három napon keresztül bocsájtotta ki az anyagokat, köztük egy CG előzetest is.

Megérkezett a májusi PlayStation Plus és Games with Gold kínálat, amíg PS4-re a Cities: Skylines - PlayStation 4 Edition és a  Farming Simulator 19 tölthető le, addig Xbox One-ra a V-Rally 4, a Warhammer 40K: Inquisitor - Martyr, illetve a két 360-as cím, a Sensible World of Soccer és az Overlord II  zsebelhető be.

Július 10-ére kapott megjelenési dátumot a stílusos Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise, egyelőre csak a Nintendo hibridjét becélozva. A kikerült infók alapján az egyedi hangulatát megőrzi a játék, de úgy fest, hogy a nem éppen technikai bravúrt végrehajtó első részhez képest is csökkentett játékmenet lesz, például kikerül a játékból a gépjárművezetés, de a túlélő elemek is a karakter menedzselésére vonatkozóan.

Launch trailer kíséretében startolt el a Riot Games kártyajátéka, a Legends of Runeterra ingyenesen játszható PC, Android és iOS platformokon.

Terjedelmes játékmenet előzetest kapott az Alaloth - Champions of the Three Kingdoms izometrikus akció szerepjáték, ami a legjobban a Diablo és a Dark Souls hibridjeként jellemezhető.

Alacsonyabb árkategóriás gamer egeret jelentett be a Logitech, a G203 Lightsync vezetékes kivitelben, 6 gombbal, 8000 DPI-ig állítható érzékenységgel, fekete, fehér színekben, és az elengedhetetlen RGB világítással érkezik májusban, 40 eurós árcédulával ellátva.



A DayZ sajnos nem a minőségéről, hanem hányatott sorsáról híresült el, megbélyegezve a korai hozzáférésű játékokat a soha el nem készülő mivoltával, amit végezetül sikerült letudnia, mígnem már konzolokra is eljutott, de most a Bohemia Interactive bezárta a játékon dolgozó pozsonyi stúdiót, ígéretet téve, hogy a játékot viszont nem hagyják magára.

Elnyerte legújabb megjelenési dátumát a The Last of Us Part II, június 19-től lesz elérhető a játék, amíg a Ghost of Tsushimát július 17-ére csúsztatták. Más a helyzet a WWE 2K21 esetében, a botrányosan silány 2K20 végett egy évet kihagy a sorozat, helyette a WWE 2K Battlegrounds ugrik be.

Érkezett három kép a június 5-én megjelenő Command and Conquer Remastered Collectionből, ami a Tiberian Dawn és Red Alert játékokat fogja tartalmazni a kiegészítőkkel együtt.

Ismét rengeteg ingyenes vagy próbaidőszakos játék jutott a hétvégére, így lehet szemezgetni, mert mindegyikre garantáltan nem juthat idő. A sort indítva, frissült az Epic Games Store ingyenes játék kínálata, az Amnesia: The Dark Descent és a Crashlands pattinthatóak le.



Az Xbox Gold előfizetők a korábban említett ingyenes játékok mellé, a hétvégén kipróbálhatják a Yakuza 0-t, a Kingdom Come: Deliverance-t és a Sonic Maniát. Hétfőig a nem éppen sikeres Generation Zero is ingyenesen játszható Steamen, egy 60%-os leárazással egybekötve, de a szintén bukott Mafia III-is kipróbálható május 7-ig, itt már 75%-os leárazással egybekötve, bár ennyi idő alatt, akár végig is lehet vinni. Az Assassin's Creed: Valhalla bejelentését követően a széria második része is újfent ingyenessé vált Uplayen, azaz bezsákolását követően örök érvényűen megmarad a játék, de ne feledjük, hogy a Rayman Legends és a Child of Light is még elérhető a shopban. A hét folyamán már beszámoltam róla, hogy az Alien: Blackout is ingyenes lett a franchise 41. évfordulójára, de a Total War: Shogun 2 is letölthető Steamen.

Filmek tekintetében nem vagyunk idén eleresztve, hogy zárva tartanak a mozik, viszont az HBO a héten jelentette be, hogy a beharangozott Hellraiser reboot filmtől független sorozatot készít, ami ráadásul folytatja a terebélyes kánont. Egyelőre annyi ismeretes, hogy Mark Verheiden (Daredevil, Ash vs Evil Dead) és Michael Dougherty (Godzilla II, X-Men: Apokalipszis) írják a szériát, amíg a rendezést Gordon Green (Halloween) viszi el.

Heti érdekesség rovatba ismételten két hír is jutott. Toni Dorotic gondolt egy merészet és egymagában újraalkotta a Diablo II Kurast Docks helyszínét Unreal 4-es motorral, lenyűgöző eredményt érve el.

A törlésével végérvényesen legendává avanzsáló Silent Hills P.T.-t már számos formában újraalkották vagy portolták, de egy több, mint 30 éves technológiát alkalmazó retró változattal még nem találkozhattunk. Ryan Trawick a '87-ben, Macintosh és Apple II gépekhez megjelent HyperCard fejlesztői szoftverrel alkotta újra a játékot, amit itt akár ki is próbálhattok. 

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése