2020. május 17., vasárnap

2020/20. heti hírösszefoglaló


Ingyenesen letölthető GTA V Premium Edition a temérdek ingyenes játék mellett, az Amazon újabb alkotását jelentette be - ami a jövő héten már elérhető is lesz -, Mafia remaster bejelentés, Unreal Engine 5 demó, és érkezett néhány filmes hír is.

A héten az Epic Games egy demóval leplezte le, hogy mire lesz képes az Unreal Engine 5, érdemes is megtekinteni a videót, mert első ízben majd csak jövőre szemlélhetjük élőben, természetesen a Fortnite next-gen verziója lesz az első játék ami megkapja majd a motort.

Az Amazon hirtelenjében jelentette be csapatalapú TPS-ét, a Crucible ingyenesen játszható lesz és azért nevezhető hirtelennek a felbukkanása, mert május 20-án már elérhető lesz Steamen. A játékmenet felvétel mellé érkezett egy gépigény is.

Minimum:

- Windows 7 (64 bit)
- Intel i5-3570 vagy AMD FX-6300
- 8 GB RAM
- GTX 660 vagy ATI Radeon HD 6950
- 15 GB tárhely

Ajánlott:

- Windows 10 (64 bit)
- Intel i5-6500 (3.2 Ghz) vagy AMD Ryzen 3 2200G
- 8 GB RAM
- GTX 1060 vagy Radeon RX 570
- 15 GB tárhely

Első ízben láthatjuk mozgásban a F1 2020-at, a játék július 10-én jelenik meg PC, PS4 és Xbox One platformokra.

Befutott a Maneater gépigénye, május végétől lehet embereket zabálni a cápa bőrében PC, PS4, Xbox One és Switch masinákon.

Minimum:

- Windows 10 (64 bit)
- Intel Core i5-5300
- 8 GB RAM
- Intel HD 5500
- 10 GB tárhely

Ajánlott:

- Windows 10 (64 bit)
- Intel Core i7-3770 vagy AMD Ryzen 5 1500X
- 8 GB RAM
- Nvidia GeForce GTX 970 vagy AMD Radeon R9 390
- 10 GB tárhely

Ingyenesen kipróbálható az egyszemélyes, magyar fejlesztésű cyberpunk stílusú multis lövölde, a Cyberborn korai verzióját itt éritek el.

Apró hírek besűrítve: - Még a korábbiakban tett közzé Tony Hawk egy telefonszámot (azaz az Activision), miszerint ezen keresztül kommunikálhatnak majd vele a rég nem látott széria rajongói. Akik üzentek a telefonszámra, azok a napokban megkaphatták a választ, szintén SMS-ben, miszerint szeptember 4-én érkezik a Tony Hawk's Pro Skater 1-2 Remaster PC, PS4 és Xbox One platformokra. 

- Pár hete került fel a Super Mario 64 PC-s verziója, ami várható volt, az bekövetkezett, a Nintendo lecsapott és jogi útra terelte az ügyet, így a rajongóknak el kell távolítaniuk azt minden felületről. 

- Július 3. lett az új megjelenési dátuma a PS4 exkluzív Iron Man VR játéknak. 

- Tudvalevő, hogy az E3 és sok egyéb videojátékos rendezvény elmarad, viszont a PC Gaming Show stream formájában kerül megrendezésre, másik két, a Future Gaming Show és a Guerrilla Collective indie rendezvénnyel egybeolvadva. A stream június 6-án 19:00-kor kezdődik magyar idő szerint. Ettől függetlenül a Ubisoft is egy külön streammel készül, amire július 12-én lehet számítani, kiváltva ezzel az E3-as szereplését. 

- Bár az idei év végére ígért a Bethesda valami részletet a készülő The Elder Scroll's VI-ról, Pete Hines a Twitteren feltett kérdésre megválaszolta, hogy még évekig nem hallhatunk a játék felől. A korábbiakban elhangzott, hogy a Starfieldet szeretnénk előbb megjelentetni, ami szintén nem rendelkezik még megjelenési dátummal, így kikövetkeztethető, hogy 2022-ig sokat nem láthatunk a Skyrim folytatásából, a reális megjelenési dátum pedig 2023-ra datálható.







A 2K Games egy darabig még titkolózott volna, de a Microsoft Store leleplezte, hogy érkezik a Mafia 1-2 remaster, íme a látványosan felújított első részből származó képek.




A megjelenés kissé kacifántos lesz, mert a nyilvánvalóan kevesebb munkát igénylő második rész kerül először kiadásra (ebből láthatóak az utóbbi képek), erre már kedden le is lehet csapni, Mafia 2: Definitive Edition címen keresve, az első rész csiszolt verziója viszont csak augusztus 28-án jelenik meg. A két felújított rész között már a képek alapján is szembeötlő a különbség, így a második epizódra akkor érheti meg a beruházás, ha kimaradt volna, mert némely mod látványosabb javítást képes elérni a prezentációban.

Röpke előzetesen az október 8-án, PC, PS4 és Xbox One platformokra érkező Ride 4.

Új sorozatot indít a 2K, a The Golf Club továbbfejlesztve tér vissza PGA Tour 2K21 címen augusztus 21-től, PC, PS4 és Xbox One platformokra, szeptember 25-én pedig Switchre is ellátogat.

A héten befutott pár filmes hír is, melyekből az utóbbi időszakban erős pangás van, érthető okokból. Elsősorban megérkezett a Russel Crowe főszereplésével készült Unhinged című thriller első előzetese, merészen július elsejét tűzve ki a tengerentúlon premier dátumnak. 
 
- Stallone a nekiszegezett kérdésre jelentette be az Instagram felületén, hogy a Warnerral közösen már dolgoznak A pusztító 2-n. 

- Mike Flanagan ügyesen adaptálja a Stephen King regényeket vászonra, a Gerald's Game és az Álom doktor után az Újjászületést veszi gondozás alá. A 2014-ben megjelent kötetet már akkortájt tervezet alá vette a Universal, ám a munkálatok nem haladtak, így a sikeres író, rendező számára passzolták tovább. 

- Az Amerikai Horror Story 10. évadát még nem sikerült leforgatni a fennakadások végett, de már bejelentést nyert a héten, hogy spin-off szériát fog kapni, amiben további történetek kerülnek terítékre.

Végezetül nézzük a heti ingyenes játékokat, temérdek összegyűjteni valóm akadt ismételten, kezdjük a sort az Epic nagy durranásával, a múltheti szötymörgés után a GTA V Premium Edition pattintható le a Store-ból. A Ubisoft az Assassin's Creed Origins és Odyssey Discovery Tour módját tette ingyenessé május 21-ig PC-re. Szintén ingyenes minden platformon a The LEGO Ninjago Movie Video Game május 22-ig, az Xbox Gold előfizetők a Terraria és a Castle Crashers játékokat próbálhatják ki, amíg a Fallout 76 minden platformon ingyenes időszakot tart a hétvégén. Ron Gilbert egy ingyenesen letölthető Thimbleweed Park mini-kalandjátékkal kedveskedett a PC-seknek, ami Steamről és Epic Games Store-ról egyaránt letölthető, továbbá Steamen az Indie Celebration keretein belül 25 játék próbálható ki, csak a demókig kell legörgetni.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése