2020. május 10., vasárnap

2020/19. heti hírösszefoglaló


Első képeken a Gollum, számos next-gen játék felvétel érkezett a törölt és elveszett Prince of Persia Redemption mellett, de a The Last of Us Part II is hangol az új megjelenési dátumra, és persze akadnak ismételten ingyenes játékok.

Első ízben leshetünk bele a BPM - Bullets Per Minute játékmenetébe, az érdekes koncepcióval előrukkoló alkotásban a metál zenék ütemére kell ellenfeleinket ritkítani, hogy különféle bónuszokhoz jutva, még hatékonyabbá váljon a halálosztás. A tervek szerint a nyáron már napvilágot is lát a teljes verzió PC-n, télen pedig konzolokra is érkezik.

Játékmenet felvételt kapott a szeptember 9-én PC, PS4, Xbox One, később Switch, majd next-gen konzolokra is megjelenő WRC 9.











Megérkeztek az első képek a jövőre esedékes The Lord of the Rings - Gollum játékból.



Alien után Star Wars évforduló volt, így beömlött pár hír a héten, a leglényegesebb ezek közül, hogy a Fallen Order egy ingyenes DLC-vel bővült, újabb fénykardot, egyéb kiegészítőket, de még egy aréna módot is tartogatva. Szintén a héten jelentették be, hogy a Vader Immortal VR játék PC-ről PS4-re is ellátogat, immár egybecsomagolva az epizódikus formában megjelent alkotást. A modderek is készültek egy meglepetéssel, újra él a 2004-es Battlefront többjátékos módja, ami mellett még mindig kitart egy több száz fős játékostábor, a Dice viszont kellemetlen hírrel szolgált, mert leveszik a kezüket a Battlefront II-ről és a következő Battlefieldre koncentrálnak. Rajongók egy csoportja pedig akciófigurákat felhasználva fotóztak újra jelenteket a klasszikus epizódokból.

A héten elnyerte demó verzióját a szabad játék alkotásról szóló, PS4 exkluzív Dreams.

A héten megérkezett az első gameplay címkével ellátott Assassin's Creed: Valhalla videó, ami valójában nem játékmenet felvétel, csak a grafikus motorral összecsiszolt snitt. A játékosok csalódottságuknak adtak hangot, a rendező pedig ezt megérti és egyet ért velük, majd ennyiben maradt a dolog.

A The Last of Us Part II is újabb életjelet adott magáról egy komor előzetessel.
Úgy fest, hogy a fejlesztők tudják tartani a június 19-ére kitűzött új megjelenési dátumot, érkezett egy kép a Limited Edition Steelbookról is, ami 22.000 forintért lesz beszerezhető az Amazonon, de Magyarországról nem rendelhető.

Számos Xbox Series X címet leplezett le a Microsoft a héten, érdemes a sort a Bright Memory Infinite-vel kezdeni a pergős akció mellé társított káprázatos látványvilág végett, ha valaki Killzone 2-es megtévesztést szimatolna, nincs kizárva, hogy igaza van.

A Second Extinction mutáns dinók ellen kínál három fős, csapat alapú összecsapásokat, valamikor a nyár folyamán már bele lehet majd kóstolni a bétába, de megjelenési dátum még nincs, viszont a trailer mellé érkezett egy gépigény is PC-hez.

Minimum:

- Windows 10 (64 bit)
- Intel Core i5-3570 vagy AMD Ryzen 3 1300X
- 12 GB RAM
- Nvidia GTX 780 3 GB vagy AMD R9 280 3 GB
- 30 GB tárhely

Ajánlott:

- Windows 10 (64 bit)
- Intel Core i7-4770 vagy AMD Ryzen 5 1600X
- 16 GB RAM
- Nvidia GTX 1070 8 GB vagy AMD Vega 56 8 GB
- 30 GB tárhely

Egy nem túl beszédes előzetes kíséretében nyert bejelentést a Deep Silver fejlesztette Chorus is, az elhangzottak alapján elsősorban a látványos jelenetekre fókuszálnak az űrcsaták során.

Még az idei év végén fog megjelenni a Layers of Fear és a Blair Witch alkotóinak újabb horror kalandja, a Medium, amiben egy gyilkosság ügyében kell nyomozni. Az előrehaladott projektből ollózott előzetes már játékmenet felvételeket is tartalmaz.

Szintén az év végén érkezik a kalandjátékok kedvelőinek kedvező és káprázatos, rajzfilmes látványvilággal rendelkező Call of the Sea, egy trópusi környezetbe helyezett nyomozással kínálva kihívást.

Az Xbox konferencián nyerte el első videóját a Dirt 5, az októberben érkező játék PC-re, PS4-re és PS5-re is megjelenik.

A Series X nyitócímei között fog szerepelni a cyberpunk világban játszódó, izometrikus lövölde, azaz a The Ascent, ami még One-ra és PC lesz csak elérhető.

Végezetül az egyszer már csúsztatást nyert Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 is felbukkant egy next-gen verziós játékmenet felvétellel.

A Microsoft konferenciától visszakanyarodva a játékvilág egyéb híreihez, a tavaly letartóztatott 6 ausztrál CS:GO játékos közül 5 ellen vádat emelt az ügyészség bundázás végett, a játékosok 30.000 dollárt kerestek az elvesztett meccsek után, mely összeg annyira nem meglepő annak ismeretében, hogy a statisztikák szerint a világon az ausztrál lakosság körében a legnépszerűbb passzió a szerencsejáték.

Május 12-ére kapott megjelenési dátumot a Halo 2: Anniversary PC-re.

A hét folyamán előkerült egy játékmenet felvétel a rebootnak szánt, majd 2011 környékén törlésre került Prince of Persia Redemptionből, a videó már 8 éve fel lett töltve egy szivárogtatás folyamán a YouTube-ra, de csak most figyeltek fel a Sands of Time-ot újragondoló játék felvételére.

A The Outsiders stúdió bejelentette, hogy törölték a Darkborne című játékukat, ami egy érdekes koncepcióra építkezett volna: egy a családját elveszítő szörnyeteggel kellett volna az emberi kolónián bosszút állni a falu terrorizálásával, és az emberek levadászásával a vadonban. Különösebb indoklást nem csatoltak a közleményhez, csupán annyit fűztek hozzá, hogy egy teljesen más projekten kezdtek el dolgozni, amiből következik, hogy nem tarthatták eléggé életképesnek az alkotásukat.

A megszokott karakter bővítmények helyett, egy a Mortal Kombat 11 sztoriját folytató DLC-vel készül a NetherRealm stúdió, az Aftermath címen érkező, kizárólag digitálisan elérhető expanzió, a kampány mellett további 3 karaktert, Fujint, Sheevát és a Robotzsarut is tartalmazni fogja, 40 eurós árcímkével ellátva PC, PS4, Xbox One, Switch és Stadia platformokon.

A héten is érkeztek ingyenesen letölthető játékok, kezdjük a sort az Epic Games Store frissült kínálatával, jövő hét csütörtökig a Death Coming indie cím zsebelhető be. Xbox One és PC platformokon csütörtök 09:00-ig tart ingyenes időszakot a The Golf Club 2019, masszív leárazással egybekötve, amíg az Xbox Free Play Games keretén belül a Gold előfizetők a Saints Row IV: Re-Elected, a Dragon Ball FighterZ, és a PlayerUnknown's Battlegrounds játékokat pörgethetik. A sort pedig a Rebellion ajándékozása zárja, amivel a folytatásra kívánják felhívni a figyelmet, a honlapjukon keresztül ingyenesen tölthető le gonosztevő menedzsment játékuk, a 2004-es Evil Genius.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése