2020. május 23., szombat

Mod csokor #1


Rengeteg mod futott be az elmúlt hetekben, melyeket összeválogattam, lehet tallózni a Sekiro, Resident Evil 3, Witcher 3, Half-Life: Alyx, Diablo II, Mass Effect és GTA V módosítások között.

Resident Evil

Érdemes a Resident Evil szériával kezdeni a sort, mivel ehhez érkezett a legtöbb módosítás az utóbbi időszakban. Ahogy a második rész remake-jéből sem maradhatott ki, megérkezett a harmadik részhez is a Nemesist, Thomas a gőzmozdonyra cserélő mod.

Ettől hasznosabb az ismételten Paydog által készített belső nézetes mod, amivel FPS nézetből játszhatjuk végig a Resident Evil 3 remake-et. Az RE3.zip tömörítést a játék mappájába kell kibontani, mindjárt mellette a második részét is megtaláljátok, ha kimaradt volna.

A harmadik módosítás ugyanezen epizódhoz érkezett, a Randomizer szerepe, hogy véletlenszerűen kever mindennemű lootot, nincsenek fix tárgyak. A telepítés előtt mindenképp olvassátok el a leírást, mert más mod is szükséges hozzá.

Akad egy a Dino Crisist alapul vevő mod is, ami a játék főhősét jeleníti meg, a zombikat pedig dinoszauruszokra cseréli, nem a legszebb alkotás a dinó textúrák terén azt meg kell hagyni, de lesz akinek megtetszik a módosítás.

Egyszer már kaptunk egy Resident Evil HD remake-et, ami kiválóra sikeredet, de van, aki tovább gondolja a dolgot és javában hegeszti a negyedik rész grafikus motorjával a Resident Evil Remixet, alaposan átszabva az irányítást a modernizálással. Hamarosan el is készül a módosítás, de addig is érdemes beletekinteni a még csiszolásra szoruló alkotásba.

Sekiro: Shadows Die Twice

Két mod is elkészült az utóbbi időszakban a Sekiróhoz, ha nem érzed elég keménynek a From Software alkotását, akkor minden ellenfelet lecserélhetsz a főellenfélre, azaz lépten-nyomon Isshin fog várni: Sekiro Enemy and Item Randomizer

Szintén hobbi fejlesztőknek köszönhetően készült el a Sekiro többjátékos szegmense, öt társunkkal karöltve vihetjük végig a játékot vagy PvP-be vethetjük magunkat a Sekiro Online mod használatával.

The Witcher 3: Wild Hunt

A Witcher 3-hoz érkezett Stamina Based Combat modot úgy lehet a legkönnyebben jellemezni, hogy Dark Soulst farag a játékból, átvariálva a harcrendszert és az ellenfelek statisztikáit.

Half-Life: Alyx

Elkészült az első mod, aminek segítségével VR nélkül is végigjátszható a legújabb epizód, természetesen így közel sem kaphatjuk vissza az eredeti élményt, de remek opció azoknak, akik nem rendelkeznek VR kiegészítővel, de mindenáron végigjátszanák a játékot.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Lényegében elkészült, de egyelőre csak a fejlesztőket támogatók számára érhető el a Remaster mod, ami alaposan felturbózza a látványvilágot, erről a kiadott videóban is meggyőződhettek. A zártkörű elérhetőség, egyben béta tesztként is szolgál, a csiszolást követően a Remaster Studio mindenki számára elérhetővé teszi az alkotást, így érdemes nyomon követni a hírcsatornáikat.

Grand Theft Auto V

Mint a Skyrim esetében, a GTA V-höz sem apadnak el a modok a játékok népszerűsége végett, az egyik módosítással a Bosszúállók: Végjátékban szereplő, felturbózott Vasemberrel bővült a szuperhősök palettája.

A másik egyelőre korai hozzáféréssel a támogatók számára érhető el, ám hamarosan mindenki lecsaphat rá egy bivaly erős vas birtokában, ugyanis a beszédes címet viselő NaturalVisison Evolved mod a korábbi grafikai tuningolások továbbfejlesztett változata, továbbjavított textúrákkal, fényekkel, színekkel és időjárással dobva fel a korosodó játékot.

Mass Effect

A komplett trilógiához akad egy remaster szintű, 40 GB méretű, 20.000 feljavított, nagy felbontású textúrát tartalmazó csomag, az első részhez itt, a második részhez itt, a harmadik epizódhoz pedig itt találjátok a fájlokat.

Ha nem csak a grafikát, hanem a nagy port kavart befejezést is átvariálnátok, akkor a Priority Earth Overhaul mod ajánlott, ami a teljes záró küldetést átszabja.

De akad egy kiadós tartalmi bővítmény is a Mass Effect 3-hoz, ezt Ark Mod címen találjátok meg, új térképekkel és ellenfelekkel bővítve a játékot.

Diablo II

Bár felmerült a pletyka miszerint a Blizzard dolgozna a Diablo II remaster verzióján, ennek ellentmond, hogy akit csak lehet a negyedik rész fejlesztésére állítottak, mindenesetre volt, aki nem akarta kivárni a fejleményeket, és már el is készült a Grim Dawn játék alapjaira épülő mod, ugyanis ebben a motorban építette újjá Ram a Diablo II-t és a Lord of Destruction kiegészítőt. A videó remekül veti össze a két verzió közötti különbséget.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése