2013. január 24., csütörtök

21 film, amik idén érkeznek a mozikba


2012. december 21. elmúlt, Hollywood él és virágzik, tovább ontva a filmeket a mozikba. Lássuk mire számíthatunk az idei esztendőben.

Acélember

A hazai mozik nyárra tervezik az Acélember (Man of Steel) bemutatóját, mely nem más, mint egy újabb Superman film, ezúttal borongósabb hangvitelben, olyan szereplőkkel az élen, mint Kevin Costner és Russel Crowe, míg Superman szerepét Henry Cavill kapta, aki a korábbiakban a Tudorok és Hallhatatlanok című filmekben bizonyított.



World War Z

A könyvből adaptálódott moziban Brad Pitt főszereplésével élhetjük át a zombiháborút, mely az előzetesek alapján ígéretesnek mutatkozik. A történet a látványos jelenetek mellett egy családnak a túlélésére fókuszál. A film egyes jeleneteit Magyarországon forgatták, főleg a kőbányai konzervgyárban (a TEK -es fegyverlefoglalási akcióról bizonyára mindenkinek beugrik), a hazai premier június 27 -én várható.



Die Hard: Drágább, mint az életed

A Die Hard ötödik részében (A Good Day to Die Hard) Bruce Willis orosz földön segíti ki CIA -s barátját a nukleáris fegyver bitorlókkal szemben, akiknek földalatti mozgalmával kell megküzdenie. A film jelentős részét szintén hazánkban forgatták le, melynek premierje február 14 -én, azaz Valentin napon lesz.



Izomagyak

A Pain and Gain Michael Bay alacsonyabb költségvetésű filmje, melyben Mark Wahlberg és Dwayne Johnson két testépítőt alakít, akik emberrablásra adják a fejüket. A Baytől megszokott feszes tempójú akciókrimit kapjuk, némi humorral megfűszerezve, valós alapokon nyugvó történettel, ami a hazai mozikban augusztus elsején kerül vetítésre.



Elisyum

A távoli jövőbeli társadalmi ellentétek témáját boncolgató sci-fi, melyben Matt Damon, mint a szegénysorból származó elnyomott, az arisztokrata réteg számára fenntartott úrállomásra szeretne bejutni, melyben Jodie Foster lesz ellenlábasa. Mivel az amerikai bemutató augusztus 9 -re várható, így még nem sok mindent tudni róla.



Now You See Me

Egy csapat bűvész a film főszereplője, akik Las Vegasból rabolnak ki egy párizsi bankot. Elsőre érdekesnek hangzik, amit a trailer csak tovább fokoz. Louis Letterier (A szállító, A hihetetlen Hulk) thrillerjében Woody Harrelson, Michael Caine és Morgan Freeman is feltűnik a vásznon, a hazai mozikban június hónapra várható a premier.



Vasember 3

A hazai mozikban, Április 25 -én Robert Downey Jr. folytatja az Iron Man szerepét, egy a korábbiaknál is látványosabb epizódban, melyet Shane Black rendez, akinek a Halálos fegyver című film forgatókönyvét köszönhettük, de az ő rendezésében született meg a Durr, durr és csók is.



Szörny egyetem

A Pixar idén sem hagyja közönségét animációs film hiányában, ugyanis érkezik a 2001 -es Szörny Rt. előzmény filmje, mely tíz évet kalandozik vissza az időben, amikor Mike és Sulley még az egyetemen tanulták a gyerekek rémisztgetését. A hazai mozik június 20 -án kezdik vetíteni.



Gravity

Alfonso Cuarón nagy költségvetésű filmje, mely főként a CGI jelenetekre épít, főszerepben Sandra Bullock -kal, aki egy sérült űrhajón próbál meg visszajutni a Földre. George Clooney is szerepet kapott az évek óta készülő filmben, melyről egyelőre nem sok mindent lehet tudni és csupán egy rövid teaser áll rendelkezésre, annak ellenére, hogy októberben szeretne debütálni az amerikai mozikban.



The Wolf of Wall Street

Martin Scorsese rendezésében érkezik a valós történetet feldolgozó film, melyben Leonardo DiCaprio egy Wall Street -i tőzsdeügynököt alakít, akit Matthew McConaughey FBI ügynökként fog leleplezni, tőzsdei csalásért. Az amerikai premier az őszre várható, így egy árva teaser sem létezik még belőle.



Stroker

Egy ígéretesnek tetsző thriller, melyben a megözvegyült Nicole Kidman egyedül marad lányával, akivel nem túl szoros kapcsolatot ápol. Amikor az idegen, titokzatos nagybácsi hozzájuk költözik, hirtelen a feje tetejére áll minden a két nő vonzalmának közös tárgya végett. Az USA -ban érdemes lesz beülni március elsején a mozikba.



Twelve Years a Slave

A drámai műfaj kedvelőinek szól inkább Steve McQueen filmje, ami egy megtörtént esetet mesél a nézőknek. A XIX. századi New Yorkban elrabolnak egy tanult, művelt fekete férfit, és otthonától messzire hurcolva, rabszolgaságra kényszerítik. A filmet a cannes -i filmfesztiválon tervezik bemutatni.



Side Effects

Egy lélektani thriller, melyben Rooney Mara játssza a nyugtatókon élő, szorongó feleséget, miközben közeleg férjének szabadulásának pillanata a börtönből. Jude Law, mint pszichiáter igyekszik a dolgokat egyben tartani, ám hirtelen minden rossz fordulatot vesz. Az amerikai premier február 8 -ra lett datálva.
 


Hitchcock

Alfred Hitchcock életrajzi filmje, mely konkrétan egy kiemelkedő epizódra koncentrál, a Psycho film megszületésére. A film, a rendező életének legnagyobb dobását igyekszik bemutatni, mellyel kapcsolatban mindenki szkeptikus volt, mégis egy legendát teremtett. A hazai mozik február 7 -én vetítik.



G.I. Joe: Megtorlás

A különleges osztagot elnöki parancsra kiírtják, a Cobrák pedig világuralomra törnek. Látványos akciófilm Bruce Willis -szel és Dwayne Johnson -nal a főszerepben, a hazai mozikban április 4 -én kerül bemutatásra.



Jurassic Park 3D

Idén ünnepli 20. születésnapját Spielberg Jurassic Park filmje, aminek alkalmából 3D- ben tér vissza a mozikba, mely hazánkban május 2 -án kerül először vetítésre.



Sötétségben - Star Trek

A flotta elpusztult egy idegen, belső erő által, ami végett világunk halálos veszélynek van kitéve. Az Enterprise -t haza rendelik, és Kirk kapitány megkezdi csapatával a vesszőfutást, hogy felderítse a cselszövés fonalait, és elkapja azt az embert, aki egyszemélyes tömegpusztító fegyver. J.J. Abrams egy minden korábbinál sötétebb, ugyanakkor látványosabb Star Trekkel tér vissza, melyben a sci-fi univerzumot ötvözi a thriller műfajával. A hazai premier június 13 -án várható.



A hobbit: Smaug pusztasága

A hobbit trilógia második részének december 12 -én lesz a hazai premierje, amikor is tovább folytatódik Frodo népének kalandja.



47 Ronin

December 26 -án kerül vetítésre Keanu Reeves szamuráj filmje a haza mozikban, melynek tartalmáról még szinte semmit nem tudni. A forgatókönyvért Chris Morgan és Hossein Amini felel, akik a korábbiakban olyan filmekhez adták a történetet, mint a Hófehér és a vadász, Hajsza, A gyávaság tollai, Mobil, Az alakulat vagy a Halálos iramban több része. A rendezésért Carl Rinsch felel, aki a The Gift című film forgatókönyvén és rendezésén dolgozott. Kérdéses még, hogy mi fog kisülni belőle.



Feledés

Az Oblibvion című filmben Tom Cruise egy a Földön maradt utolsó embert alakít, akinek a feladata, a bolygó megmaradt energiáját kiszipolyozni, ám kötelessége háttérbe szorul, amikor a bolygóra zuhan egy idegen nő, akinek elbeszélései alapján összedől addigi világképe és hirtelen az emberiség sorsa az ő kezébe kerül. Hazai premier április 18.



Lincoln

A 12 Oscarral jelölt életrajzi film Abraham Lincoln elnök küzdelmét mutatja be a polgárháború végén, amikor is a kongresszust és a polgárokat ravasz szónoki képességeivel igyekszik rávenni a rabszolgaság eltörlésére. Lincoln semmilyen eszköztől nem riad vissza, így van akit meggyőz, van akit megfélemlít és vannak akiknek csapdát állít. Spielberg filmjében Daniel Day-Lewis játssza a főszerepet, melyet január 31- én tekinthetünk meg a mozikban.



Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése