2014. november 20., csütörtök

Mobil - Fantasy Kingdom Defense


Özönlenek az ellenfelek a kesze-kusza úthálózatokon, egyre közelebb masírozva a váradhoz, melyet maréknyi aranyadból vásárolt katonákkal és stratégiai készségeddel kell megvédened.
A Fantasy Kingdom Defense egy roppant egyszerű, mégis élvezetes játékmenetre épít, amit egyszerűen csak Tower Defense-nek hívnak. Adott egy pályán úthálózatok kavalkádja, melynek több végében is portálok nyílnak, ahonnan különféle fantasy szörnyetegek indulnak meg nagy vehemenciával várunk irányába, hogy a földdel tegyék egyenlővé azt. 



Hogy ezt megakadályozzuk, katonákat kell vásárolnunk és azokat az általunk legideálisabbnak vélt pontokon elhelyezni, hogy az ostromló tömeget idejében, még az előtt leöljék, hogy a kapuk közelébe érnének, ugyanis ekkor rohamos sebességgel kezd apadni főépületünk életereje.
A védelemhez, alapból három katona típus, kardforgató, íjász és varázsló érhető el, melyeket az adott pályakezdéskor rendelkezésünkre álló összegből vásárolhatunk meg, majd upgradelhetjük őket a hatékonyabb defenzió érdekében. Miközben agyba-főbe püfölik az ellenséget, minden egyes elpusztított démon után pénz üti markunkat, melyet a további védelmi kialakításokra fordíthatunk, mindig szem előtt tartva egységeink erejét, támadási sebességét és hatósugarát.
Ellenfeleink széles skálán mozognak, a mezei, igen gyenge csontváz harcos, a már szívósabb orc, a sok fejfájást okozó jég és tűz elementálok mellett, különféle szárnyas démonok is jelen vannak, mely utóbbiak kizárólag távolsági fegyveresekkel sebezhetőek, tovább színesítve a használandó stratégiákat. Védelmi erőnk soraiban további három, a korábbi egységeink erősebb változataira bukkanhatunk, amennyiben elegendő fizetőeszközzel rendelkezvén megnyitjuk azokat, így tehetünk szert a lovagra, boszorkánymesterre, vagy az elf íjászra, de tovább színesítve a palettát, különféle ostromgépeket, sárkányokat, vagy képességnövelő italokat is vásárolhatunk a térképen felbukkanó szekérnél.
A játékban összesen három világ található, mindegyikben 7-7 pályával. A kezdetekben csupán egy világ áll a rendelkezésünkre, minden egyes pályához háromféle nehézségi szintet párosítva, így a különféle fokozatokért, egyre tetemesebb fizetőeszközt, azaz gyémántot zsebelhetünk be. Ha mindezekkel végeznénk, akkor még egy igen elvetemült survival módra is bukkanhatunk a főmenüben, hogy tovább teszteljük ellenálló képességünket. Mivel a játék free-to-play alapon működik, a türelmetlenebbek, akik kevésbé szeretnék agytekervényeiket megmozgatni, akár valós pénz fejében is hozzájuthatnak az ékkövekért, hogy a számtalan létfontossággal bíró kiegészítőket minél hamarabb megvásárolják, ám azzal számolni kell, hogy ebben az esetben jelentős mértékben csökken a játékélmény (mint minden free-to-play játék esetében ugyebár, a játékos válhat saját játékának elrontójává).
Mindehhez egy roppant bájos, jópofa grafika párosul, egy dallamos, ám sajnálatos módon ismétlődése végett, hamar elunható zenével. Mindenesetre az addiktív játékmenettel, a bőséges tartalommal és a rajzfilmes prezentációval egy olyan kerek egészet alkot, aminek köszönhetően nem csak unalmas perceinkben fogjuk előkapni a játékot és képesek leszünk órákra is leragadni a Fantázia Királyság Védelmének világában.
A Fantasy Kingdom Defense egy roppant élvezetes és agymozgató stratégia, bőséges tartalommal, ráadásul ingyenesen elérhető formában látott napvilágot. Erősen javaslom a kipróbálását azok számára, akik egy kis agytevékenységre vágynak, nem fognak csalódni benne.

Műfaj: valós idejű stratégia (Tower Defense)
Megjelenés éve: 2014. (Android, iOS, Java)
Fejlesztő: Tequila Mobile
Zerko  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése