2015. március 26., csütörtök

Mégis lesz Twin Peaks folytatás [Update: Lynch kiszáll a folytatásból] [Update 2: Lynch visszatér]


A tavalyi év folyamán merült fel a pletyka, hogy a televíziós sorozatokat megreformáló Twin Peaks folytatást kap, ám ezt a hírt, a klasszikus epizódokért felelős ABC Network hevesen cáfolta, az alkotók pedig mélyen hallgattak, egészen ezidáig.

David Lynch és Mark Frost - a sorozat elindítói, forgatókönyvírói és rendezői -, Twitter csatornái hirtelen felizzottak, amikor közzétették a hírt, hogy igenis folytatást kap a sorozat a Showtime gondozásában (Dexter, Homeland), méghozzá jövő évre tervezve a vetítését.
Számos kérdés merülhet fel ennek kapcsán a rajongókban, melyek közül a legfontosabb az lehet, hogy vajon ki viszi tovább Dale Cooper ügynök szerepét 24 év elteltével. Az ő számukra kiváló hír, hogy Kyle Maclachlan, Cooper ügynök megformálója is megszólalt, azt közölve, hogy "Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérjek a Twin Peaks különös és csodálatos világába. Az erdő legyen veletek." - majd egy tweetelt fényképpel fokozta a hangulatot.
David Lynch továbbra is elzárkózik, hogy 2016-ig bármit is eláruljon a részletekről, ám a legfontosabbakat már tudjuk: jön a folytatás, Lynch és Frost készíti és továbbra is Kyle Maclachlan fogja játszani Cooper ügynököt, a vetítés pedig a sorozat befejeztének 25. évfordulójára van tervezve, ahogy Laura Palmer szájából elhangzott az egyik epizódban: " 25 év múlva újra találkozunk."

Update: Minden biztató előjel és megerősítés ellenére David Lynch - a sorozat forgatókönyvírója és rendezője, akinek a Twin Peaks egyedi misztikus atmoszférája tulajdonítható - kiszáll a forgatásból. Ezt a tegnapi napon, április 5-én tette közzé Twitter csatornáján, azzal indokolva döntését, hogy a másfél éves huzavonát követően megelégelte, hogy a Showtime nem biztosítja számára azt az összeget, melyből a folytatást elképzelte. Mint tudjuk, nélküle nincs Twin Peaks, a Showtime ennek ellenére belevág a limitált, egy évados forgatásba.
Update 2: Május 16-ának hajnalán, Lynch ismét a Twitteren üzente meg a sorozat rajongóinak, hogy "Ismét megtörténik." Várható volt, hogy a Showtime felméri a helyzetet és kénytelen lesz engedni Lynch számára a magasabb költségvetést, hogy a folytatás méltó módon készülhessen el, ha már 25 évet kellett várni rá. A megállapodást követően, Lynch ismét helyet foglalt a rendezői székben, hogy újra teljes egészet alkosson az alkotói gárda.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése