2020. július 19., vasárnap

2020/29. heti hírösszefoglaló

Lezajlott a Ubisoft nagy bejelentés dömpingje, így belepillanthatunk a Far Cry 6-ba, Watch Dogs: Legionbe, terjedelmes játékmenet felvétellel az Assassin's Creed Valhallába, miközben elrajtolt a battle royale játékuk, de azért akadt a héten bőségesen más érdekesség is, befutottak az első Ghost of Tsushima értékelések, újabb mérföldkőnél a PUBG, 9 új terméket villantott a Xiaomi, új Star Wars animációs sorozat érkezik, Xbox One X viszont nem lesz több, de egy művész kínálata is tovább bővült a fából faragott Los Santos térképpel. És persze ingyenes játékok.

Egyértelműen a Ubisoft vitte el a hetet a bejelentéseivel, ami előtt már napokkal elkezdtek bizonytalan forrásokból kiszivárogni az információk, de később bebizonyosodott a hitelességük. A kört az Assassin's Creed Valhallával kezdték, rögvest egy félórás játékmenetfelvételt nyújtva a november 17-i megjelenés mellé. Ahogy az várható volt, PC, PS4 és Xbox One platformok mellett a next-gen konzolokra is érkezik.

Nem cseppet megkésve, de a fejlesztő/kiadó óriás is beszáll a battle royale rivalizálásba, lehet éppen jókor, amikor már beállt a piac és sokan váltanának játékot. A már korábban meglebegtetett és zárt bétával működő Hyper Space nyílt verzióra váltott, bárki letöltheti ingyenesen PC-re egy Uplay fiók birtokában, és valamikor még idén konzolokra is ellátogat.

Természetesen a másik nagyágyú, a Far Cry 6 sem maradhatott le a bemutatóról, az ismételten egy trópusi szigetre kalauzoló epizódban, egy gerilla szerepében kell a diktatúrát megdöntenünk, de majd csak jövő év február 18-ától, PC, PS4, PS5, Xbox One és XSX masinákon. Első körben érdemes a stílusosan megkomponált hangulatkeltő videót megtekinteni.

Mellé befutott egy cinematic story trailer is.







Majd a mellékelt képek, melyek már a játékból származnak.

Nem aprózva el a prezentációt, egyben a 70.000 forintos gyűjtői verziót is leleplezték.

Játékmenet felvétellel karöltve kapott október 29-ére megjelenési dátumot a Watch Dogs: Legion, első körben PC, PS4, Xbox One és Stadia platformokon debütál, majd érkeznek a next-gen változatok.

Hangulatos, japán előzetesen a pénteken PS4-re megjelent Ghost of Tsushima, időközben az első értékelések is befutottak:

USGamer - 4/5
GameSpot - 7/10
GamesRadar - 9/10
Trusted Reviews - 4/5
The Guardian - 3/5
IGN US - 9/10
VGC - 3/5
Screen Rant - 10/10
Jeuxvideo - 7.5/10
Videogamer - 8/10
Hardcore Gamer - 9/10
Shacknews - 9/10
Eurogamer Italy - 9/10
Game Informer - 9.5/10
Destructoid - 9.5/10
Daily Star - 5/5
We Got This Covered - 10/10
CGMagazine - 9.5/10
Game Rant - 9/10
Twinfinite - 9/10
God is a Geek - 9/10
VG247 - 6/10

A játék jelenleg 84/100 átlagpontszámon áll.

Szeptember 18-ára kapott megjelenési dátumot a WWE 2K Battlegrounds, PC, PS4, Xbox One, Switch és Stadia platformokra, az új előzetes révén már a játékba is beleleshetünk.

Körökre osztott csatákat kínál majd a mobilokra érkező NieR Re[in]carnation.

- Az Amazon közzétette, hogy a New World című MMORPG fejlesztésük tovább csúszik, leghamarabb jövő év tavaszán jelenhet meg a játék.

- A temérdek kiadott anyag után a megjelenési dátum is megérkezett a Microsoft Flight Simulatorhoz, PC-n augusztus 18-tól lehet izzítani a hajtóműveket, az Xbox One kiadás még várat magára.
- Újabb mérföldkövet ünnepelnek a PlayerUnkown's Battlegrounds alkotói, a játék három év alatt átlépte a 70 millió eladott példányt, természetesen továbbra sem állnak le, a hónap vége felé érkező 8.1-es update-tel további tartalmat kapnak a játékosok.

- A Microsoft leállította az Xbox One X és az Xbox One S All-Digital Edition gyártását. Ilyen korai lépésre még az alternatív verziós konzolok esetében sem volt még példa, hisz az XSX csak november környékén debütál.

- 10 éve nem produkált ilyen magas pénzforgalmat az USA-ban a videojátékipar, mint júniusban, uborkaszezon helyett, járványhelyzet alakult ki, aminek köszönhetően 1,2 milliárd dollárt költöttek az emberek játékszoftverekre, konzolokra, hardverekre és különféle gamer kiegészítőkre.

A kiszivárgott felvétel után, megérkezett a hivatalos játékmenet videó a július 23-ára esedékes Crysis Remastered Switch verziójából, ami a leggyengébb felújítás lesz a maga 720p-s felbontásával és 30fps képfrissítésével.

Augusztus 27-ére kapott megjelenési dátumot a Tom Clancy's Elite Squad Android és iOS rendszerekre.

Negyedik évében is tovább bővül a Civilization VI, július 23-án érkezik az 5 dollárra belőtt újabb DLC, ami Etiópiát, új épületet és körzetet hoz magával, egy új, a korábbi kiegészítőket is igénylő játékmóddal, a Secret Societiesszel megtámogatva. Ahogy a neve is sejteti, különféle titkos társaságokkal dobja fel a játékot, köztük vámpírokkal és a Cthulhu hívőkkel.

Augusztus 4-ére kapott megjelenési dátumot a '90-es évek belső nézetes akciójátékait idéző Hellbound.









Lezajlott a Xiaomi online prezentációja, mely során 9 új termék került bejelentésre, köztük a Redmi 9.

26 év elteltével kapott folytatást a Beneath a Steel Sky poszt-apokaliptikus kalandjáték, Steamen már elérhető a Beyond a Steel Sky címen érkezett alkotás, de előtte akár ingyenesen pótolhatjátok az előzményt a GOG kínálatából.





Llogan egy igen praktikus megoldást választott, hogy a PlayStation 4-es játékokat ötvözze a retro dizájnnal, és még helyet is megtakarít, ugyanis a PS One-os CD tokokba pakolja játékait, majd az egyébként nem olcsóért rendelhető, a '90-es évek stílusában tervezett borítókba csomagolja azokat.

Az ArcadiaSquad modder csapat összepárosította a GTA: San Andreast az Unreal Engine 4-gyel, aminek eredménye káprázatos lett, az egyedüli probléma, hogy a különféle jogi akadályok végett, nem tervezik kiadni az újraépített várost, csupán az Unreal programozásának gyakorlásához használták.

Kevés téma maradt, amit ne aknázott volna ki a LEGO, de a kétkedőkre rácáfolva sikerült beletenyerelni egy újabb érdekességbe, amitől a konzol és építőkocka őrültek kalapáccsal esnek majd neki a malacperselynek, ugyanis érkezik a 2646 darabos, 1:1 méretarányú NES gép, roppant borsós, 80.000 forintos áron, amihez a Mario pályarészletet külön, 19.000 forintért kell majd megvásárolni.

Az Origin Artwork kínálata egy újabb fából faragott, videojátékos témájú térképpel bővült, 130 dolláros áron vásárolható meg a GTA V Los Santos domborzatát is magába foglaló térkép. Errefelé lehet böngészni a további alkotásokat.

Újabb Star Wars animációs széria érkezik, csak a híresztelésekkel ellentétben nem a Rebels folytatása, hanem a The Clone Wars spinoffja lesz a The Bad Batch, aminek története a mutáns rohamosztagosokra fog építeni.
Többszöri mozi premier csúsztatást követően a Netflixen kötött ki a Spongya szökésben, egyelőre megjelenési dátumot nélkülözve, de feltételezhető, hogy az 1 évvel, azaz 2021 tavaszára csúsztatott premiertől hamarabb fog debütálni.

Elapadtak a kiadók ingyen játék osztogatásos promóciói, de ettől rosszabb kör ne legyen, a szokásos Epic Games ajánlat mellett két retro játék futott még be. Epic Store-ból a Torchlight II tölthető le jövő hét csütörtökig, a GOG áruházából pedig a Warhammer 40K : Rites of War, '99-es megjelenésű, körökre osztott stratégia zseblehető be, utóbbi csak a mai napon délután háromig érhető el. Ezeken kívül a Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint tart ingyenes hétvégét minden platformon. Feljebb görgetve pedig megtalálhatjátok a szintén ingyen lehúzható Beneath a Steel Sky-t, ha kimaradt volna.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése