2020. július 14., kedd

Stamps Back - statisztákat keresnek az újabb Vakondok filmhez


Matusik Szilárd, a méltán nagy sikerű Vakondok 4 videojáték dokumentumfilm készítője új projektbe vágott, amihez bárki bekerülhet statisztának!

Sajtó közlemény:

"Stamps Back! Két szó ami egyetlen, a nyugattal programokat cserélgető swapper leveléből sem hiányozhatott a 80-as, 90-es években. Ezzel a címmel forog az ezt az időszakot bemutató új Vakondok dokumentumfilm is, melybe statisztaként most bárki bekerülhet. A filmhez ugyanis több illusztrációs felvétel is készül majd, például egy koncertjelenet, amihez a készítők most online keresnek statisztákat. A következő linken bárki jelentkezhet a szeptember 20-ára meghirdetett forgatásra: Jelentkezési űrlap
Becsempészett számítógépek, feltört játékok, piacon árult másolt videojáték-kazetták, postai levélben küldözgetett floppy lemezek, amerikai BBS szerverhez csatlakozó Matáv telefonfülke, lemezújságok, copy partyk, Csoki klub, és az önszerveződő magyar számítógépes szcéna létrejötte a 80-as 90-es években. Ilyen és ehhez hasonló izgalmas témákkal tervezi bemutatni a Vakondok dokumentumfilm-sorozat legújabb része, a Stamps Back, hogy hogyan terjedtek el Magyarországon a számítógépes játékok és más szoftverek, és hogyan indították be a hazai számítógépes életet lelkes fiatalok egy olyan korban, amikor a nyugaton készült szoftvereket még nem lehetett itthoni boltokban kapni, és a számítógépeket is legtöbbször csempészve kellett az országba juttatni."

A legfrissebb hírekért kövessétek a Stamps Back honlapját.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése