2012. szeptember 27., csütörtök

Mozgókép - Dexter III. évad


Dexter Morgan a báránybőrbe bújt sorozatgyilkos, aki nappal vérnyom elemzőként tevékenykedik a miami -i rendőrségnél, éli a kis szürke hétköznapjait, éjszaka viszont szabadjára engedi gyilkos ösztönét és a város bűnözői után kutatva vadássza le őket, újabb trófeákra szert téve.




Dexter legújabb prédája Freebo, a drogdíler, de ezzel nem is sejti mekkora bajba keveri magát, hisz a férfire többen is szemet vetettek és egyiküket a drogkereskedő lakásán találva, kénytelen megölni önvédelemből. Hamarosan kiderül, hogy áldozata, nem más, mint a város legsikeresebb ügyészének, Miguel Prado -nak öccse. Prado testvérével karöltve igyekszik mindent elkövetni, hogy személyes bosszút álljanak öccsük gyilkosán, akit tévesen Freebo személyében azonosítanak be, akit Dexter továbbra is üldöz.
A szerencsétlen véletlen ismét közbeszól, és Prado akkor érkezik Freebo búvóhelyére, amikor sorozatgyilkosunk épp befejezte munkáját, amit kénytelen bevallani az ügyésznek, aki örök elkötelezettjévé válik tettéért. Dexter és Miguel között barátság alakul ki, de a férfi többet akar ennél és csalit hagyva Dexter számára, leleplezi valódi kilétét. Amikor a férfi előtt nyilvánvalóvá válik barátja hobbija, tanoncává szegődik, hogy ketten vessék bele magukat Miami megtisztításába.
Dexter hamarosan ráébred, hogy mekkora hibát követett el, hisz barátja külön utakra téved, ahol az igazságot és a törvényeket önmaga diktálja.
Mindeközben egy új gyilkos bukkan fel a városban, a Nyúzó, aki áldozatait kínzásnak vetve alá igyekszik nyomára bukkanni Freebo -nak, hogy elveihez ragaszkodva visszaszerezze tőle pénzét. A rendőrség pedig tévúton járva, továbbra is a dílert akarja előkeríteni, hisz úgy gondolják, csak ő lehet az új sorozatgyilkos.
A sorozat harmadik évada valamivel visszafogottabb, kevesebb és kiszámítható csavarokkal dolgozik, de továbbra is a feszültségkeltés mestereként. Még mindig meg van az a rabul ejtő ereje, hogy az ember egy ültőhelyében képes az összes epizódot végignézni, azok fordulatai, de még inkább a történet alakulása végett, mely ezúttal is apró morzsákkal vannak feldúsítva egy kerek egésszé, meghintve a jól ismert Dexter humorral és a visszaemlékezéseket lecserélve Harry képzeletbeli szellemére.

Műfaj: thriller
Debütálás éve: 2008.
Epizódok száma: 12
Epizódonkénti hossz: 50 perc

Írta: Jeff Lindsay, James Manos Jr., Daniel Cerone, Melissa Rosenberg, Drew Z. Greenberg, Lauren Gussis, Timothy Schlattmann
Rendezte: Michael Cuesta, Tony Goldwyn, Robert Lieberman, Marcos Siega

Főszereplők: Michael C. Hall (Dexter Morgan), Jennifer Carpenter (Debra Morgan), Lauren Vélez (Laguerta hadnagy), David Zayas (Angel Batista), C.S. Lee (Vince Masuka), James Remar (Harry Morgan), Julie Benz (Rita Benett), Desmond Harrington (Joey Quinn), Jimmy Smits (Miguel Prado)

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése