2012. december 7., péntek

Könyvmoly - Giulio Leoni: Dante és a gorgófő rejtélye


Firenze, 1300 nyara.
Dante épphogy álomra hajtaná fejét, ám egy poroszló ébreszti priori lakosztályán, hogy egy szörnyű gyilkosság helyszínére vezesse őt. A költő feldúltan halad a tetthelyre, tudván, hogy a városban ismét sötét erők léptek működésbe.


Az építés alatt álló palotában egy lefejezett nő holtestébe ütközik, amikor felismeri kilétét, még inkább úrrá lesz rajta a borzalom, de a tőle megszokott módon csupán pár pillanatra és visszanyerve hidegvérét, arroganciája minden erejét beveti, hogy elmerüljön a titkos szimbólumok között, mely Firenze egy rejtett világába vezeti el.



A város titokzatos lakóinak csapdáin átverekedve magát egy rég elfeledett legendához jut, a gorgófőhöz, melynek létezése egyre inkább bizonyítottá válik.

Amennyire remek és élvezetes középkori krimi volt a Dante és a halál mozaikja, annyira lapos és unalmas Leoni második kötete, mely pofátlan módon egy nagyon hasonló bűncselekményre épít és hasonló misztikummal körbefont történetet vezet végig, beleértve a gyilkosság felgöngyölítésének menetét is. Az író első kötete nyilván sikert hozott, ezt meglovagolva megismételte a történetet helyenkénti kisebb átszabásokkal. Ha valaki belebotlana, keressen tovább és inkább a Dante és a halál mozaikját emelje le a polcról, annak jóval részletesebb kidolgozottsága, ábrázolása és történetvezetése végett, ahol kézzel tapintható a misztikus légkör, melyet egy remek befejezés zár le.
Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése