2012. december 15., szombat

The Settlers Online frisítések #1


Jó pár hónapja már annak, hogy bemutattam számotokra a The Settlers Online böngészős játékot, mely azóta sikert, sikerre halmozva válik egyre elterjedtebbé a játékosok körében. A siker elérése teljes mértékben jogos volt a kiváló játékmeneten felül annak is, hogy rövid idő alatt számos frissítés és átszabás érkezett a játékhoz, ezeket gyűjtöttem össze.
Az első és legfontosabb változtatás a kereskedelmet érte, méghozzá drasztikus mértékben. A piactér külön menüpontot kapott az alsó sorban, egy mérleg ikonnal. A korábbi 400 -as nyersanyag korlátozást eltörölték, és immár korlátlan mennyiségben rakhatjuk fel termékeinket a piacra, egy letisztult kezelőfelület segítségével. Alapból egy fajta termék elhelyezésére van lehetőségünk, viszont azt 4 slotban tehetjük meg, majd pedig ha többet igényelnénk, aranyért vagy gyémántért cserébe bővíthetjük azokat.
Végre valahára bekerült a sokak által óhajtott termék keresés, valamint a keresési opció beállítása különféle paraméterek szerint, hogy mihamarabb ráleljünk az általunk vásárolni kívánt termékekre, így ezzel megszűnt a korábbi ömlesztett piactér és az azon való bogarászás.
A partnerek közötti kereskedelem szintén élvezi a mennyiségi korlátozás eltörlését.
A második jelentős fejlesztés a gazdasági menedzsment ablak bevezetése, amit megnyitva immár gond nélkül felügyelhetjük termeléseinket, hogy melyik nyersanyagból mennyi készül el az adott időre, valamint az esetleges kiesések is azonnal szemet szúrnak, így megtalálva gazdaságunk gyenge pontját, azonnal orvosolhatjuk azokat fejlesztésekkel.

Ezeken kívül véglegesítésre került az építhető bányák és a geológusok által kereshető nyersanyagok, aminek következtében a gránit, exotikus fa és titánim törlésre került, mivel ezek csak az adventure -ok keretein belül, felderítőink által, és a napi küldetések teljesítésével szerezhetőek be. Az alapvető nyersanyagok keresési ideje (stone, copper ore) pedig felére csökkent.
A napi küldetések bevezetése mellett, immár megtalálhatjuk a fejlődésünket végigkövető questeket, melyek teljesítése komoly jutalmakat von maga után.
Amellett, hogy új adventure -ok kerültek a játékba, minden naptári ünnep alkalmával különféle eseményeken vehetünk részt. Húsvétkor a különféle térképeken lehetett tojásokat keresgélni, a foci VB alkalmával egy futball pályán kellett az ellenséges seregeket leverni a bajnoki címért, amíg a karácsonyi rendezvényen Croaker seregeit kellett megsemmisíteni az ünnep megmentése érdekében. A jelenleg futó küldetés sorozat, a világvége elkerülésére kerül megvívásra a maja seregek ellen. Ezek mindegyike speciális díszítő épületek és egyéb hasznos dolgok megnyitásának lehetőségét vonja maga után, melyeket az adott ünnep szimbolikus tárgyaival vásárolhatunk meg a boltban.
Az eltelt hónapok alatt számos fejlődésen esett át a The Settlers Online, melynek révén egy kiemelkedő posztot sikerült kivívnia magának a gazdasági menedzsment és stratégiai játékok között. A műfaj kedvelőinek továbbra is erősen ajánlom a játék kipróbálását, mivel az egyre csak jobb és jobb lesz a finomításoknak köszönhetően.

Kapcsolódó olvasmányok:
The Settlers Online bemutató
The Settlers Online frissítések #2


Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése