2012. október 29., hétfő

Könyvmoly - Giulio Leoni: Dante és a halál mozaikja


1300 júniusában járunk. Dante Alighierit pár órával ezelőtt választották meg a város priorjává, de máris dolga akad, az éjszaka közepén verik fel őt otthonában a poroszlók. Különös gyilkosság történt az építés alatt álló Szent Júdás templomban. Dante a helyszínre sietve szembesül a hírhedt mozaikkészítő könyörtelen halálával.


A költő beleveti magát a nyomozásba, hogy kiderítse miért kellett a mozaikkészítőnek meghalnia és hova tűnhettek tervei, melyeket valaki el akart tüntetni az emberek szemei elől, mielőtt a mester befejezte volna munkáját. A nyomok egy tudósokból és művészekből álló csoporthoz vezet, melynek a meggyilkolt személy is tagja volt.



A szálak lassú felgöngyölítése mellett Dante -nak szembe kell néznie a városra fenyegetést jelentő pápai befolyással és a leprások egyre növekvő számával, miközben a gyilkos ügyesen mozgatva a szálakat tereli tévútra a priort, hogy az elkendőzendő titok bármi áron rejtve maradjon.

Egy feszült krimi a korhűen ábrázolt Firenzében, ahol a neves költő egy látszólag rituális gyilkosság felderítésébe veti magát, miközben saját életét is kockára teszi. Érdekfeszítő történetet élhet át az olvasó az arrogáns Dante oldalán, elmélyedve a kor politikai játszmáiban és a helyszín adta hátborzongatóan sötét világban, ahol különféle rejtélyes alakok a birtoklói egy olyan titoknak, melynek megfejtésénél sokak megdöbbennek majd, annak lehetséges mivolta ellenére.
Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése