2012. október 16., kedd

Könyvmoly - Stephen King: Borzalmak városa


Ben Mears, sikeres író visszatér szülővárosába, hogy gyerekkori traumáját -melyet a Marsten házban szerzett-, kiírja magából. A ház továbbra is fenyegető sötétséggel magaslik a város fölé, Ben- ben pedig elevenen él a nap, amikor a családirtó gengszter otthonába merészkedve megpillantotta az évek óta halott férfi felakasztott holttestét, melyen az idő nem fogván, épen megőrizte tetemét.

Hosszú évek teltek el, de az emlék továbbra is elevenen él és elérkezett az ideje, hogy Ben leszámoljon vele írógépe mögül, ahonnan tökéletes rálátást nyer az elhagyatott házra a motel ablakából. Ám egy napon nem várt esemény történik, a háznak új lakója akad, egy kelet-európai férfi, akinek csupán segédjét lehet látni, hisz maga soha nem mutatkozik.



A városka új lakójának beköltöztével megmagyarázhatatlan események sorozata veszi kezdetét, a temető kapujára fekete kutyát tűznek, egy gyerek eltűnik az éjszakában, majd napokkal később kísértve tér vissza, a frissen eltemetett holtak pedig elhagyják sírjaikat éjszaka és otthonaikból kicsalogatják gyanútlan áldozataikat…

Ben -ben egyre erősebben fogalmazódik meg a gyanú, hogy a házban természetfeletti, sötét dolgok folynak, melynek gátat kell szabni mielőtt a város minden lakója a holtak táborát népesítené be, éppen ezért pár megbízható emberből csapatot toboroz, hogy a maréknyi túlélő szembeszálljon a halállal.

Stephen King korai műve, a Borzalmak városa a legteljesebb vámpírmű, mely valaha íródott. Egy hátborzongató tálalással körítve vezeti be olvasóját a rettegés birodalmába, ahol a legyőzhetetlen emberfeletti lények által uralt éjszakát kell túlélni az életet nyújtó napsugarak felkeltéig. Egy a vámpír legendákat és kultuszokat tiszteletben tartó, hátborzongatóan félelmetes mű, a kiszolgáltatottság izgalmával átitatva.
Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése