2012. október 5., péntek

Könyvmoly - Stephen King: A mobil


Clay Riddel képregény grafikus éppen Boston utcáit róva igyekszik egy fontos tárgyalásra amint egy hűsítő fagylaltért megállva, arra lesz figyelmes, hogy mindenkinek egyszerre csörren meg a mobiltelefonja. Az emberek a fülükhöz emelve a készüléket, valamit hallanak a vonalban, valami nem emberit, ami törli személyiségüket és vadállattá változtatja őket.

Clay menekülésre kényszerül, ahogy a tébolyult emberek cafatokra tépik egymást. A felfordulás közepette társakba botlik, akik hozzá hasonlóan nem rendelkeztek mobillal, ami az impulzust továbbította és együttesen haladnak tovább az ismeretlen felé. A bujkálások és élethalál harcok közepette a túlélő csoport felfigyel a fertőzöttek változásaira, lassan lecsillapodva zombikká alakulnak, majd elkezdve újraprogramozva magukat, egy új fajt hoznak létre, mely emberfeletti képességekkel rendelkezik.



A levitációt, telekinézist és telepátiát használó szörnyetegeknek hamar vezetője lesz, aki érzi a túlélők jelenlétét és álmaikban kísértve igyekszik nyomukra bukkanni, hogy őket is megtérítsék. Clay felismerve a minden eddigieknél komolyabb veszélyt, társaival rója éjszakánként az utakat, hogy fiát épségben felkutassa és megöljön minél többet az újfaj képviselői közül, akiknek az alvás közbeni újraprogramozás jelenti a gyenge pontot.

Stephen King regénye egy remekbe szabott, fantáziadús világvégébe kalauzolja el olvasóját, ahol nem csak a mindennapi életben maradásért folytatott harc feszült pillanatait élheti át, hanem a természetfeletti képességekkel rendelkező új faj elleni háborút is. Kiváló történet, egy tökéletes keretbe szabva, feszült izgalmakkal teli cselekményekkel és a végén nem várt befejezéssel.

Nyugodtan kijelenthető, hogy a horror nagymester legkiforrottabb regényét veheti kezébe az olvasó.
Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése