2012. július 12., csütörtök

Fallout 3 Add on Pack #1 teszt


Egyértelműen megköveteli a Fallout 3 műfaja a kiegészítéseket, a történet befejezetlensége és a bezáruló világ pedig egyenesen üvölt utána. Az Add on Pack első lemezén a Broken Steel és a Point Lookout DLC -ket vehetjük kézbe dobozos formában.



Broken Steel

Mivel a sztori vége kissé lezáratlan maradt és erőteljes kérdőjeleket hagyott hátra (a korábbi tesztnél említett fatális hibáról nem is beszélve, hogy a játék RPG léte ellenére nem folytatható) éppen ezért ennek a kiegészítőnek a segítségével újranyithatóvá válik a Fallout 3 világ, de ehhez újra le kell játszanunk a történetet, vagy pedig egy korábbi mentésünket (a záró akkord előtt van egy automata mentés) felhasználva vághatunk neki az utolsó főtörténeti szálhoz kapcsolódó küldetésnek meglévő karakterünkkel. Remekül kialakított szegmens, hogy végső döntésünknek megfelelően alakul tovább a Wasteland környezete, melyben folytatjuk további kalandozásainkat, méghozzá a Brotherhood of Steel szolgálatában egy végső leszámolás keretein belül az Enclave ellen. A célpont nem más, mint a korábbi Enclave bázis elpusztítása után megmaradt utolsó főhadiszállás, az óriáslépegető, ami pusztító arzenállal rendelkezik, melyet saját belátásunk szerint fogunk felhasználni miután megkaparintottuk.
A Broken Steel küldetései ki is merülnek a főtörténeti szál folytatásában, viszont a szintlimitet 30-ra emeli. Igen látványos végső küzdelmet tár a szemünk elé, a probléma viszont az, hogy inkább a Fallout akció részére épül, ami nem túl erős része a játéknak, éppen ezért van némi monotonitás érzete, mivel a moralizálásra és kalandos küldetésekre nincs lehetőség a szűkösre szabott tartalom végett. A záró képsorok nem mindenki számára lesznek kielégítőek és ez a bővített, tulajdonképpen eredetinek szánt és érthetetlen módon a játékba be nem kerülő fejezet, az alapjáték történeti színvonala alatt teljesít és pusztán 4-5 órával toldja meg a játékot. Fontossága a világ újranyitásában rejlik igazából, melynek jelentősége képes önmagában eladni a kiegészítőt és valljuk be: ez egy igen piszkos húzás.


5 pont



Point Lookout

Ez a DLC egy teljesen új, mocsaras déli vidékre kalauzol el bennünket, ahol igazán kiélhetjük a plusz tíz szintfejlődés adta kereteket az új perkökkel egyetemben. Egy rádióadás befogását követően megjelenik a térképünkön a dokk, ahol tutajra szállva elutazhatunk a lápvidékre, hogy kezdetét vegye a felfedezés, ami 40 új helyet és számos érdekes, még az alapjáték feladatain is túlmutató küldetéseket takar a terebélyes térképen. Az új mutáns ellenfelek mellé új fegyverek is párosulnak, a méretes térkép bőven tartogat látni valót és a küldetésekben remekül visszaköszön a többféle kimeneteli lehetőség döntéseink által.
Maga a látvány is káprázatosra sikerült és a köd burkolta láposnak meg van a maga, a Fallout világába tökéletesen illeszkedő hangulata. Ennek tartalmával minimum tíz órát el lehetünk, de a remekül megszerkesztett elemeknek köszönhetően kétszer ennyit is barangolni fogunk a jellegzetes hangulattal bíró déli vidéken, ahol nagyon egyedi karaktereket és azok történeteit ismerhetjük meg. 
A Point Lookout mintapéldája, hogy milyennek is kell lennie egy kiegészítőnek: az alapjátékon túlmutató küldetések, érdekesebb végkimenetelek, új ellenfelek és fegyverek, rengeteg megoldandó rejtély és felfedezni való a méretes térképen, aminek játékideje messze túlmutat a korrekten. Fallout rajongóknak a beszerzése kötelező.

10 pont 


Műfaj: poszt apokaliptikus szerepjáték (RPG)
Megjelenés éve: 2009. (Xbox 360, PS3, PC)
Fejlesztő: Bethesda Softworks
Kiadó: Bethesda Softworks
 Zerko 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése