2012. július 18., szerda

Fallout 3 Add on Pack #2 teszt



Az Add on Pack kettesszámú felvonásának keretein belül a The Pitt és az Operation Anchorage címet viselő DLC -ket vehetik kézbe dobozos formában azon rajongók, akik szeretik a polcon tudni a fizikai adathordozót egy szép csomagolásba burkolva és nem elégszenek meg a letölthető digitális tartalommal.



The Pitt

A The Pitt című DLC Pittsburgh-ben játszódik, mely város nem kapott közvetlen atombomba támadást, ennek ellenére mégis komoly károkat szenvedett az évtizedeken keresztül a levegőben és vízkészleten keresztül fertőződő társadalom, mely behatás komoly változásokat indított el abban és így egy totalitárius rabszolga gazdaságon alapuló rendszer alakult ki. A Raider bandák által uralt város acél kitermeléssel foglalkozik, éppen ezért az uralkodó fosztogató réteg befogott rabszolgákkal telepítette be a munkás réteget, akiknek életüket az olvasztótégelyek melletti robotolás teszi ki.
A térképünkön felbukkanó új pontra elutazva egy szökött rabszolgába botlunk, akitől felvéve egy friss küldetést, elkalauzol bennünket a sínvágányokon keresztül a romvároshoz, hogy belevethessük magunkat az 5-6 órás kalandba, hogy felszabadítsuk a rabszolga társadalmat miután beépültünk annak szervezetébe és leélve minden napjait alaposan kiismertük azt. A városba érkezve igen komoly látvány fog a szemünk elé tárulni, beljebb haladva pedig lesznek megdöbbentő jelenetek, ahogy a munkások a mocskos környezetben dolgoznak az olvasztótégelyek mellett, remek hangulattal rendelkező képet festve ezzel. Sikerült a környezetbe ágyazniuk a fejlesztőknek egy új mutáns fajt, valamint egy-két újabb fegyvert, melyek jó szolgálatot fognak tenni az ellenük vívott harcban, de kapunk egy új arénaharc módot is, ahol pénzösszegekért küzdhetünk meg bizonyos feltételek között.
Maga a történet nem eget rengető, a választási lehetőségek, moralizálás pedig igen minimálisra szorult, csak úgy, mint a Pittben fellelhető mellékküldetések száma is, melyekre már abszolút nem fordítottak különösebb gondot. Remek hangulattal egészíti ki a Fallout 3 világát, ám teszi ezt kissé felemás módon, tartalmatlanul.


6 pont



Operation Anchorage

Előre le kell szögeznem sajnos, hogy ezen kiegészítőről nem sok mindent lehet elmondani és ez persze előre vetíti annak tartalmi hiányosságait.
Az Operation Anchorage a múltba kalauzol bennünket vissza, méghozzá a Nagy Háború előtt játszódik a 2070-es években. Alaszkában fellelve egy titkos Brotherhood of Steel bázist, rábukkanunk egyben egy szimulátorra is, melyet elindítva a kínaiak ellen vívott egyik csatát élhetjük át újra. Mi ezzel a probléma? Aki ismeri a játékot az kapásból rávágja, hogy ebből a Fallout 3 akció részének túlsúlyba kerülése következik, de nem is pusztán túlsúly, hanem kiszorít minden mást a játékból és agyatlan lövöldévé változik, ami nagyon nem áll neki jól, mivel pont ez volt a korábbiakban már többször is emlegetett gyenge pontja, de ez most körülbelül százszorosára nagyítódik a küldetés által, ami nem is foglal más tartalmat magába.
2-3 órás rettenetesen frusztráló lövöldözés a kínaiak ellen.

3 pont

Műfaj: poszt apokaliptikus szerepjáték (RPG)
Megjelenés éve: 2009. (Xbox 360, PS 3, PC) 
Fejlesztő: Bethesda Softworks
Kiadó: Bethesda Softworks

Zerko 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése